Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Syrinhortensia i potte

#1

Palmen sa for siden:

Har kjøpt en syrinhortensia i dag, og tenkte jeg skulle plassere den ved siden av trappa hvor det er forholdsvis mye skygge (kun morgensol). For å ha muligheten til å flytte den om alt skjærer seg har jeg tenkt å ha den i en potte.

Har noen andre hatt syrinhortensia i potte? Hvordan har det gått, vokser den og blomstrer den? Hvor stor potte har du brukt?


#2

Mei sa for siden:

Generelt når det gjelder såpass store busker i potte, så har jeg lest at de fort får for lite næring, tørker lett, får for liten plass og trives dårlig. Det går sannsynligvis for en sesong - men deretter ville jeg plantet den et sted den kan stå i jorda. Overvintring i potte er også et risikoprosjekt. Mine største potter er svære sinksøppelspann, og de har jeg klart å overvintre et par syrinavleggere (små) i. Da hagen min kun besto av potter var de eneste buskene jeg klarte å overvintre rips og solbær.


#3

Palmen sa for siden:

Ok. Da prøver jeg denne sesongen, slik at jeg kan prøve meg litt fram med sol og skygge. Der den skal stå er det nemlig grus/singel i dag, og å gjøre det om til et bed for en plante som kanskje ikke trives blir litt for mye jobb. Takk for svar, Mei! :)


#4

Kanina sa for siden:

En av naboene har en syrinhortensia i stor potte. Den har stått i flere år, og blitt ganske så svær! Så jeg ville definitivt gitt det en sjanse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.