Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke tradisjoner har dere på 17. mai?

#1

Honey sa for siden:

.....


#2

Ru sa for siden:

Vi har lunsj hos oss kl. 12.
Da kommer venner og familie, og menyen er stort sett rundstykker med godt pålegg, fenalår, røkelaks og omelett og den slags, og fruktsalat til.
Etter lunsj er det tid for tog (i år for første gang på skolen), det begynner i 15-tiden. Etter det er det å være litt på skolen og bladibla, og så drar vi til venner og griller og koser oss resten av kvelden. :værsågod:


#3

star sa for siden:

Vel, det er opp og gjøre seg klar til å være i byen halv ti da barnehagetoget går kl.10. Når det er ferdig stiller vi oss opp og venter på skoletoget. Så hjemom en liten tur før vi drar til barnehagen for koselig samvær. Etter det er ferdig er det hjem og hive beina på bordet og mat når vi orker, i år blir det nok grilling.
Hadde vi vært hjemme hadde vi dratt og sett borger/russetoget, men her har ingen ymtet frampå at de vil det så da lar vi vær.


#4

Malama sa for siden:

Vi er bosatt langt unna alt av familie, så vi er bare oss.

Så lenge det var bare oss to pleide vi dra til sentrum og se på tog der. Etter at vi flyttet hit i 2006 dro vi deretter hit og fulgte det lokale toget til den lokale skolen.
Det året jeg var gravid med Knerten begrenset vi oss til det lokale toget, for jeg orket ikke gå så mye.

I år går Knerten i barnehage, og derved skal vi for første gang gå i tog. Det er oppstilling klokka ett, så tanken min er at vi tar det med ro.
Står opp og henger ut flagget og lytter etter salutten.
Spiser god frokost og ser litt 17. mai sending på tv.
Så skal vi komme oss ned til der det er oppstilling litt før ett, og gå i tog, og holde ut på skoleplassen så lenge ungene synes det er greit, dvs at Mikro ikke hyler, og at Knerten har det gøy.

Egentlig vil jeg gjerne grille, men siden værmeldinga tilsier at det ikke er gjennomførbart uten paraply, så blir det nok innemat. Siden kveldsrutinen til Knerten begynner rett etter barnetv (eller underveis i det dersom han ser mer enn fantorangen) så er det ikke snakk om å finne på så mye annet.

Vi har med andre ord veldig lite inneholdsrik 17. mai...


#5

Veronal sa for siden:

Vi står opp, pynter oss, setter ut småflagg og henger opp flagg, begynner å gå mot skolen når toget begynner å bevege seg, går med toget ned til endes, hører på talen, kjøper is, følger ungene rundt for 17. mai-leker, skravler med sambygdinger, drar hjem, får besøk av familie for grilling på ettermiddagen.


#6

Anne C sa for siden:

Ingeting er fast, vi gjør det som faller oss inn der og da. Det blir jo tog og leker på skolen, en ikke noe annet


#7

Kaija sa for siden:

Gutta går i skoletoget, vi voksne og minsten ser på, og går den siste biten. Så er det om å gjøre å samle forvirrede gutter før de forsvinner i folkekaoset på skoleplassen. Kaijamannen og minsten har pleid å gå hjem etter litt leking, is og pølse, mens jeg har ventet mens storegutta har lekt seg ferdig. -En hvil hjemme, og så har vi reist til mamma og pappa (tidligere til en oldeforelder) for familiefeiring for alle som vil. Uhøytidelig, med pølser, is, kake og leker. Så hjem og hvile med beina på bordet.

I år er eldsten med i korpset,så da blir det litt tidligere opp, og mer kjøring hit og dit. Noe ansvar for rigging, kakebaking og rydding, men ellers er det samme opplegg som før. Før vi flyttet pleide vi å gå i barnehagetoget med de av ungene som gikk der, men nå går barnehagen vår i et annet tog enn der vigører til, så da dropper vi det.


#8

polarjenta sa for siden:

Ikke så mange tradisjoner, men vi skal gå i tog, og etterpå på kafe og festforestilling i idrettshallen. Hvor lenge vi blir der, avhenger av hvor urolig ungene er.

Jeg vet ikke helt hvor vi skal spise middag, enten så gjør vi det hjemme hos foreldrene mine, eller så lager vi noe sammen med en venninne og hennes barn. På ettermiddagen skal vi til venninnen min og der blir det kake og leker :)


#9

Lucifer sa for siden:

Vi går opp til skolen der det er oppstilling kl. 9.30 og toget går i ca. en time ned til en annen skole. Der møter vi venner og familie og går hjem. Innom den lokale puben og spiser is på vei hjem og familieselskap med besteforeldre og oldeforeldre til grilling. Så er det kvelden.
Vi hamstrer is og ungene spiser dette til de nesten sprekker.


#10

Charlie sa for siden:

Vi bor nær der toget stiller opp, og det er mye bilkø. Venner er derfor takknemlig over å få komme hit på 17. Maifrokost! Mat og parkering, de må uansett kjøre tidlig pga kø. Så er det batnetog, deretter lunsj hos bror ( før var det kakebord hos venninne etter toget) etter lunsj er det minitog og leker, is og pølser på nærskole. Etter det pleier vi bare å slappe av. Noen har grilling etterpå, og ser russetog.


#11

ingling sa for siden:

Vi som i jeg og mannen har ikke etablert noen tradisjoner på 17. mai enda, i fjor var vår første, og da hadde jeg oppgave å skrive og vi holdt oss hjemme og hadde god mat og sånn. Jeg har i grunnen ikke hatt noen tradisjoner på 17. mai etter at jeg flyttet til Oslo, prøvde første året å dra inn til byen og se på tog, men huff! Hjemmefra er jeg vant til å være sammen med familie (foreldre, søsken, tantebarn, tanter, onkler og søskenbarn), spise rømmegrøt og seinere pølser, og (for lenge siden) være på skolen og ta lodd og sånt.

Vi kommer vel til å etablere våre egne tradisjoner for dagen når vi blir tre, men i år blir det omtrent som følger: god brunsj (nybakte rundstykker, godt pålegg), slappe av hjemme og se på barnetog og denslags på tv, og så skal vi til svigermor og kjæresten og grille på ettermiddagen. Blir bra, og passelig aktivitetsnivå for gravid i 8. måned tenker jeg. :)


#12

Olympia sa for siden:

Barnehagen og skolen går tog i nærområdet, vi joiner inn sammen med andre foreldre, venner og naboer. Rett etter toget bærer det til tivolien et par timer. Etter det blir det grillings med venner. Det hender deler av familien er med på toget, men det er i grunn sjelden.


#13

OlleVia sa for siden:

Ja, det er det med oss også.

Eldstejenta begynner på skolen til neste år og vi fikk ett hyggelig brev derfra om at vi var invitert til å gå i tog med skolen, så vi satser på det. Etterpå er det aktiviteter på skoleplassen som vi kommer til å være med på i noen timer også, tror det var ferdig kl. 14 og det er helt greitt. Etterpå blir det å komme seg hjem spise mat og slappe av, satser på at storejenta har fått i seg litt is og pølser og er fornøyd da.;)


#14

amanas sa for siden:

Vi går i toget som går i elleve tiden, det går ned til skolen der det er leker og diverse.

Etterpå går vi hjem, jeg tar av bunaden og så reiser vi til et vennepar. Der er vi tre vennepar som møtes med barn. Vi griller og koser oss, sparker fotball og bare har det kjekt :D


#15

Niobe sa for siden:

Poden og gubben går i barnetog med barnehagen kl 10. Etterpå er det leker osv. på barneskolen her. Veldig koselig, vi har mange gode venner i nabolaget. På ettermidsagen har vi invitert venner til grilling, men de siste årene har jeg ikke vært i form til det. Dagen blir lang og slitsom. Vi har spist god middag her hjemme og laget oss dessert. :)


#16

Mikkeline sa for siden:

Før storebror begynte på skolen dro vi stort sett alltid til byen for å se på togene, deretter lunsj hos mamma og pappa sammen med søsteren min og familien hennes.

Nå er det oppstilling til skoletoget kl 14.30, så vi synes det blir for pes å dra til byen før lunsj.

Vi satser på en meget rolig formiddag med god frokost her hjemme, bare oss 5.


#17

Katta sa for siden:

Vi har skolebarn. De sier hopp, vi hopper. Starter på skolen kl 0730, tog i byen, leker på skolen og ferdig kl 19. Da er jeg ferdig også.


#18

Veronal sa for siden:

Steike, Katta? Program til kl 19?!


#19

Che sa for siden:

Det går barnetog her på toppen klokka 10. Jeg synes det er skikkelig begredelig med dette toget - for det er for lite liv i det (2 skoler, 5 barnehager 1 krops sånn ca)
Klokka 13:00 er det borgertog i byen - klokken 16:00 er det deilig mat hos min bror. Der blir vi så lenge at gutta bare kan lempes i seng.


#20

ingling sa for siden:

Oi, Katta. Trenger jo ferie etter noe sånt. Jeg skjønner at vi må nyte rolig 17. mai-feiring frem til vi får skolebarn. Lykke til!


#21

Daisy sa for siden:

Her er det tog fra nærbutikken kl 11. Det går vi i sammen med ungene sin barnehage. Etter toget er det lek og aktivitet på skolen, kaker brus og is. Kl 15-16 spiser vi rømmegrøt. Og på kvelden skal vi ut til en elv og grille pølser i pinnebrød og marshmallows med noen venner!


#22

Hyacinth sa for siden:

Alltid sånn:

9.00: Barnetog.
10.30: Stort arrangement i bydelen
13.00: Lunsj hos mine foreldre
16.00 (til ca 18): Folketog i sentrum

Tidligere var vi sammen med venner om kvelden, men vi orker ikke lenger, det er travelt nok den dagen og ofte vanlig dag etterpå.


#23

Katta sa for siden:

Jupp. I år har vi heldigvis ikke nedpakkingsvakta. Klokka var over 20 før vi var hjemme i fjor.


#24

Filifjonka sa for siden:

Barnetog om formiddagen (minsten går i toget og vi ser på), rusling i byen og ofte en tur innom moren min for å spise litt, henge på skolen en stund og ta lodd og spise is og være med på leker. Etterpå er vi invitert på grilling med mange venner, men det er ikke noen tradisjon - det varierer fra år til år. Noen ganger har vi middag her med storfamilien.


#25

apan sa for siden:

Neste år begynner hardkjøret for oss også, jeg ser program fra 8 om morgenen til 18 på skolen storebror skal starte på. Da blir det flaggheising, tog i byen, såvidt hjemom, borgertog, leker på skolen. Og da kommer nok besteforeldrene også tenker jeg.

Hittil har vi hatt litt varierende feiringer, men stort sett lang frokost med noen venner. Nå har de siste av disse fått skolebarn som skal på samme kjøret som vi starter med neste år, så i år skal vi til mine foreldre på frokost, se tog og slikt der, og deretter borgertog og på skolen. Vi deltok på den feiringen første gang ifjor, og der er hele lokalmiljøet selv om vi ikke har skolebarn ennå.

Når vi kommer hjem om kvelden, er feiringen over for oss, da tar vi av bunaden, steker en pizza, tar en is til hvis vi orker og bare slapper av. Det er deilig det også!


#26

mkj sa for siden:

Dette er første året for oss med barnetog. Etter det er det et par timer på skolen her med kaker og leker.

Etter det reiser vil til et vennepar på andre sida av Oslo. Dette er tradisjon, vi er hos de hver 17. mai og trøkker i oss abnorme mengder tapas, grillmat, kaker osv. En utrolig koslig tradisjon jeg håper vi kan fortsette med i mange år (de er hos oss hver nyttårsaften.)


#27

Syrin sa for siden:

Frokosten er viktig. Det har hendt at vi har ete aleine, men stort sett er vi hos venner, eller har venner på besøk. Startar gjerne i ni-tida. Alle har med bidrag til bordet. Typisk er det laks og eggerøre, godt brød, spekemat og salatar. Etter frokosten skal vi opp til skulen ca. halv tolv trur eg? Der blir det leiker, og prat med kjente, og tog som går ned til eldreheimen. Der stiller alle ungane opp og vinkar til dei gamle, og syng sangar. Det var faktisk ganske rørande i fjor :) Så går ein tilbake til skulen for pølser, is og kaker.

Etter kvart tuslar vi nok heim tenker eg. Ofte et vi rømmegraut på 17. mai, men mulig det berre blir noko heilt enkelt.


#28

Selma sa for siden:

Det høres kjent ut! Vi har korpsunger og de skal være klare til spilling kl 06.00. Frokost på skolen for hele korpsgjengen med familier kl 07. Deretter flaggheising og taler på skolen og marsjering ned til byen til barnetoget starter kl 9.30. Etter barnetoget blir det gjerne en tur på kafe og hjem for å spise spekemat. Deretter arrangement på skolen. Ettersom det er korpset som står for arrangementet, så er det dugnad fra 15.30 til ca 20. Da er jeg ferdig da!

Jeg lurer på hvem som fant på at 17. mai-feiringen skulle starte så himla tidlig på morgenen!


#29

Synnemor sa for siden:

Enig, hvorfor i all verdens rike kan man ikke få spise fredelig frokost og få på bunader i ro og mak først???

Her er det full fart, på med bunader og rask frokost, bort til skolen for å levere to kanner kaffe og kake til kl 09, ned til byen og barnetog kl 10, rett opp til skolen for å stå i kiosk på sammenkomsten der og deretter til lunsj hos mine foreldre kl 14. I 4-tiden må vi tilbake til byen, da skal alle barna gå i borgertog. Er vel hjemme igjen i 6- tiden, og resten av kvelden vil jeg ikke ha planer!!!!


#30

Anne C sa for siden:

I år blir det dog litt amputert da eldste brakk leggbeinet sitt i går. Han er gipset fra "tå til ballene" som mannen uttrykte det. Det blir ikke akkurat tog mrd mindre vi fikser en rullestol.


#31

Senna sa for siden:

I år er mellomste speider så da blir det flaggheising kl 0800. Så er det barnetog kl 10. Hjem en liten tur for så å dra opp på skolen. Der er det kafé, leker, stafett, korpsmusikk osv. Hjem en liten svipptur igjen og så videre for å se folketoget. Eldste skal gå med håndballen og mellomste med fotballen. Etterpå er det koldtbord hos en venninne med familie som bor like ved folketogruta.
Same procedure som sikkert de siste 10-12 årene. Bortsett fra at vi da hadde lunsj hos venninnen min mellom skolen og folketoget, men det ble litt for travelt så nå tar vi det etterpå.


#32

Neket sa for siden:

Her begynner det med å avlevere eldste på bussen kl 6.45 til tog nummer en. Hvis vi orker drar vi for å se på toget, ellers blir vi hjemme og spiser lang frokost. Tog nr 2 er kl 12, denne gangen med mini og foreldre. Etter det er det moro for liten og stor på skolen. Foreldrene mine er også med på skolen, også drar vi hjem til oss og griller når det er ferdig.


#33

Blånn sa for siden:

Vi begynner dagen med en litt god frokost her hjemme før vi pynter oss. Jeg (som regel) kjører de store guttene ned til skolen hvor de tar bussen ned til sentrum for å gå i toget. Vi andre tar buss/t-bane til sentrum for å se på toget. I år skal skolen gå som skole nummer 75. Når skolen har passert oss og er på vei opp forbi slottet beveger vi oss sakte mot Rådhusplassen hvor vi plukker opp guttene og tar t-banen opp til skolen hvor det er 17. maiarrangement. Etterpå går vi hjem til oss selv og spiser en bedre middag - som regel griller vi. I år kommer også mamma og pappa og skal være sammen med oss. Det er hyggelig. De har bodd i utlandet de siste 9 årene og har endelig flyttet hjem igjen.


#34

Obelix sa for siden:

Frokost hjemme, flaggheising på skolen, se på barnetoget i byen, kanskje rekke en øl eller to, brunch på jobben til svoger på Aker Brygge, hjem i folkekaoset, slappe av litt, ettermiddagen på skolen, grilling med naboen.
Sånn ca.
Jeg gleder meg til 17.mai :lykkelig:


#35

Jinx sa for siden:

  • 9.30 reiser ungene og jeg til en bauta for å minnes de som falt under krigen.
  • Hjem for å spise frokost/lunsj.
  • 11.45 starter barnetoget. Vanligvis har vi sitti på et utested i byen og sett barnetoget kom. Men slutt på det nå.
  • I år og de neste 13 årene blir det å stå på skolen med et eller annet jeg egentlig ikke har lyst til. Kan jo hende jeg får bake ei kake et år da.
  • I år blir det buffet på hotellet halv seks,vanligvis har det det vært middag hos oss.

#36

Embriksmamma sa for siden:

Sånn er det i år (ca. det samme hvert år):

7.30: Vi møter med smågutta som er speidere til flaggheis ved Eidsvollbygningen
8.00: Flaggheis, sanger og sånt (mor er rørt), gutta og min mann som er en av speiderlederne begynner å gå i tog, dette tar ca. 2,5 timer. Speiderne går først i toget, rett etter lensmannen.
8.30: 15-åringen møter til øving og sminking da han er med i amatørteateret som har forestilling ved Eidsvollbygningen kl. 11 når toget kommer inn (da er mor enda mer rørt, hvis det er mulig)
8.30-11.00: Vesla, mine foreldre (iallfall min mor) og jeg surrer rundt ved Eidsvollbyningen, spiser og koser oss og venter på barnetoget og amatørteaterforestilling
11.00-12.00: Barnetoget kommer (mor er ekstremt rørt og stolt av speidergutta som er så fine og har gått så langt), amatørteateret har forestilling (nå tipper det nesten over for mor) og vi har det toppers!
12.00-ca. 14: Ungene får masse ros fordi de er verdens mest fantastiske, utrolige unger, vi spiser pølser & is og har det herlig. Er været dårlig reiser vi tidligere enn 14.
14-ca. 17: Er hos mine foreldre, griller og slapper av før vi drar hjem og legger vesla
18-ut kvelden: Underholdning m.m. ved Eidsvollbygningen, min mann & jeg og gutta er der mens min mor passer vesla.

Sånn pleier det å være - krysser fingre for at det ikke bare blir regn og kaldt og at vi klarer å få ungene opp og ut så vi faktisk er ved Eidsvollbygningen kl. 7.30...


#37

kokosbolle sa for siden:

Vi har litt forskjellig avhengig av hvor vi er, men i år er vi hjemme og hvis det blir fint vær reiser vi til sentrum for å se på barnetoget som er i 10-11-tiden og så blir det vel is og lunsj. Kl. 17 skal vi til moren min og grille sammen med flere andre.

Om det blir dårlig vær tror jeg ikke vi stresser med å se toget, men heller tar det litt med ro om morgenen.


#38

Kula sa for siden:

Her hos oss går toget kl.. 10 i år. Da er det opp tidlig, en kjapp frokost ved kjøkkenbenken før vi pynter oss og går.

Det er utrolig hyggelig og litt høytidelig å gå nedover veien til oppsamlingsplassen til toget. Det tyter ut festkledde folk fra alle sideveiene etterhvert som vi nærmer oss. Vi danner liksom ett eget lite tog. :knegg:

Alle som står og ser på toget slutter seg til det etterhvert, og vi ender opp på idrettsplassen. Der er det salg av kaker, is og pølser. Det er underholdning av korpsene, skolekoret, taler for dagen, Ja vi elsker og leker for barna.

Så er det å rusle hjemover.

Noen år har vi pleid å invitere venner med hjem på middag, men i år drar vi til Drammen. Vi skal spise middag der med ett vennepar. Det skal bli hyggelig.


#39

Slettet bruker sa for siden:

HB - jeg ser du fikk essensen - hold ungene unna korps så går resten ganske greit.

Vi ser på / går i toget, etter dette er vi på skolen noen timer og prater med folk og har det hyggelig, eventuelt hyggelig-ish, det varierer litt. Så går vi hjem og ungene får tømme fryseren for is før middag. Kvelden er en helt vanlig hverdagskveld siden det er skole og jobb dagen etter.


#40

allium sa for siden:

:nemlig:

Flaggheising med speiderne, tog med skolen (og de går langt), og så en liten pause der jeg må få av meg det som kjennes som atskillige tonn med bunad og hvile føttene før jeg mater barna. Deretter er det leker på skolen kl. 16. Det varer gjerne til 18-19. Etterpå er jeg klar for sengen.


#41

Røverdatter sa for siden:

Det er oppmøte kl. 08.00 i skolegården med litt opplegg, sang og taler før barna går bak korpset inn til byen for å gå i barnetoget kl. 10.00. Vi drar da inn til byen og ser på toget og tusler litt rundt før vi drar til familie for lapskaus og kaker. Borgertoget kl. 16.00 om Vesla skal gå og det skal hun i år. Etter dette har vi venner og barn på besøk og spiser god mat. Før har vi grillet, men i år blir det koldtbord der alle bidrar med litt hver.

Det er litt maraton. I år deler vi oss litt, mannen og jeg, så minstejenta får sove en god lur og jeg tror ikke hun skal være med inn til byen igjen for å se borgertoget heller.


#42

Liljekonvall sa for siden:

Tidlig opp å hoppe, for på skolen møter man kl 09.15. Eldste har nå begynt på ungdomsskolen, så der er det slutt med barnetog, mens yngste har begynnt i 1.klasse, så da holder vi barnetog tradisjonene ved like noen år til.

Etter barnetoget, er det pølser, is, kaffe, kaker og masse lek på skolen.

Etter det griller vi hjemme hos oss, sammen med familie (mine foreldre og min svigerinne/svoger med barn).

Inntil i fjor, så var det barnehagetog på ettermiddagen, i 14-15 tiden, men det utgår i år, og det blir mindre stress. Bedre tid til å slappe av, grille og kose oss sammen.

På kvelden er det en tur til Eidsvollbygningen (er fra bygda) hvor det er underholding og masse venner og kjente å skravle med.

I år utgår desverre mesteparten for min egen del da jeg fremdeles ligger her med prolaps og ikke skal opereres før siste uka i mai. Men jeg satser på å dytte i meg litt smertestillende, slik at jeg orker å bli kjørt til et sted langs barnetogruta, så jeg kan se lillesøster som for første gang går i "ordentlig" barnetog. Resten av dagen blir jeg hjemme på sofaen....desverre. Men de andre skal kose seg på skolen som vanlig/ og en liten tur til Eidsvollbygningen på ettermiddagen/kvelden :nikker:. Haba Haba-Stella kommer dit, og det vil nok ikke minstesnuppa gå glipp av!


#43

Fløyel sa for siden:

Trist med 17. mai uten korps? Det syntes ihvertfall jeg..

I år spiller frøkna i hovedkorpset, så litt endringer for oss. Frøkna og jeg skal møte kl 07.45 for flaggheising og marsjering. Felles frokost med korpset. Deretter videre til de neste 4 skolene for masjering. Til skolen for taler, lek, is, kaker og brus. Mini går i tog med klassen.

Ferdig kl 14 på skolen og da er det hjem til selskap sammen med gode naboer.
Vanligvis har vi bløtkake til frokost, i år får vi ta den litt senere...

Her serveres, i år som tidligere, rømmegrøt, spekemat og is med jordbær.


#44

Pesten sa for siden:

Ungene i bunad. Spise is til frokost, lunsj, middag og kvelds. Ellers spiser vi is, is og atter is. :riktig:


#45

Embriksmamma sa for siden:

Er et par smågutter her som også vil se Stella - og Didrik kommer visst også. Mor & far er ikke like gira men henger da med.

Eidsvollbygningen er forresten det fineste stedet å være 17. mai - særlig om morgenen. :)


#46

Malama sa for siden:

Her var det mange tidlige starter... Vårt skoletog, om altså også barnehagen til Knerten går i, har oppstilling klokka ett, og vi har faktisk ikke tenkt å gjøre noe før den tid...

Fra min barndom husker jeg at vi sto opp klokka sju, eller litt før da, for å høre salutten. Det gjør jeg på refleks enda, men den går ille før klokka åtte her mener jeg å oppdage lettere forvirra hvert år. Kanskje jeg skal sjekke programmet i år? I alle fall da gikk skolekorpset vekkerunde i skolekretsene fra klokka sju, og endte tilbake på skolen for frokost. Jeg gikk ikke i korps, men i noen år pleide jeg og min bror å hive oss på sykkelen og sykle etter toget fra oss til skolen. Så syklet vi hjem og spiste frokost... Jeg har ei tante som var alenemor til en korpsgutt, hun pleide levere ham til spilling da litt før sju, og så kom hun til oss og spiste frokost.
Vi dro til byen og så på toget der, som starta klokka ti, og deretter toget til barneskolen på ettermiddagen. Etter st vi kuttet å gå i det toget pleide vi likevel stille opp der det passerte oss, og gå etter det ut til skolen hvor vi traff kjentfolk.

På mange måter savner jeg den feiringen. Slekta mi er stor, og vi okkuperte en hel sving på vår faste plass i sentrum når vi skulle se på toget, og altså traff vi mange kjentfolk på skoleplassen etterpå. Vi skal nå for første gang gå i det lokale toget, vi har nå sett på det og gått bak det til skoleplassen et par år før, men vi går ganske fort hjem etterpå. I år blir vi nok litt lenger Knerten skal få prøve seg på litt leker om han vil. Men vi treffer lite kjentfolk, rett og slett fordi vi ikke kjenner så mange. Naboene som vi kunne hilst på er stort sett ikke der. Men i år treffer vi vel noen barnehageforeldre som vi kan snakke litt med.

Men har man korpsbarn er det straks et strammere program enn for de fleste andre en sånn dag, det er helt sikkert, så det er ikke sikkert jeg akkurat kommer til å oppfordre mine små håpefulle til det....


#47

Lavender sa for siden:

Vi er hos naboen kl 08 for flaggheising, Nasjonalsangen og litt Champagne. Kl 11.30 er vi ved skolen for å se korpset komme inn, og for is, kaker og leker. I år har vi besøk fra kl 11, andre ganger reiser vi på besøk. Vi har barnehagebarn, og de går i tog dagen før.

Neste år er siste gang uten skolebarn, vurderer å reise til Slottet neste 17. mai.


#48

tink sa for siden:

Vi gjør det som passer oss. Har flyttet litt rundt og forsøkt å følge "skikken" og programmet der vi er. Noen viktige ingredienser er bunad, barnetog og rømmegrøt.

I år er første gang med skolegutt, så nå må vi sikkert også få med oss leker på skoleplassen mellom 17 og 19.


#49

Nextlife sa for siden:

I år er første gang på 14-15 år jeg ikke skal grytidlig opp og hjelpe korpsunge avgårde, klar og oppstaset til kl. 07.00, og kjenner at det er litt trist :(.
Tidligere har våre 17.maifeiringer vært preget av korpsungene sine oppdrag, og det har vært kjempeflott. Riktignok er det tett program, me de får tross alt vist frem det de kan, og bli bejublet av hele folket, det er skikkelig stas.

I år skal vi altså prøve oss på en rolig 17.maifeiring, og jeg vet ikke hvordan det er, så jeg har ikke planlagt noe ennå, men vi kommer nok til å se toget som går rett forbi huset vårt.


#50

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen forsvinner ut av dørane, lettare stressa, i morgontimane. Han er med i 17 mai komiteen og er dermed ikkje tilsnakkandes. Så får eg kledd på tre ungar og meg sjølv og springer ned til skulen der toget går kl 10. Guttungen vil ikkje gå, så me får sjå kva som skjer der. Rundt halv 12 er tog og talar ferdig og kiosker og slikt åpner. Så går me der og trakkar fram til rundt 2. Då er det nesten ferdig og dei fleste rømmer frå skulen sitt område før dei roper opp deltakarane til årets bygdestafett :knegg:
( med været som dei melder i år, så veit me ikkje kor lenge eg og ungane held ut nede på skulen. Me stikker kanskje tidlig heim )
Etter feiringa på skulen sitter me heime og venter på at foreldra mine skal verta klar til å ta i mot besøk :knegg: Reiser opp der og koser oss med rømmegraut og andre godsaker.
Og så var 17 mai over for denne gong.


#51

Pesten sa for siden:

Her går ikke toget før 15.30. Deilig med lang god frokost. OG så spiser ungene litt pølse før vi går.


#52

Nessie sa for siden:

Mitt ønske er å gjemme oss litt bort et helt annet sted. :sparke:
Men jeg skjønner at det ikke går med to :hyper: barn.

Så her er det en runde i tog i bygda (12.30 tiden) og så et par timer eller noe sånt på grendahuset i bygda etterpå (aktiviteter, mat, kaker) - før vi som regel har møttes til kaffe eller middag eller noe sånt etterpå sammen med mine foreldre/søsken.

Helt greit.

I år håper jeg å avslutte med kino på kvelden, har lyst se Saras nøkkel. :nemlig:


#53

ingling sa for siden:

Går ikke salutten før åtte, Malama? Da jeg bodde på Skansen for 13 år siden var det definitivt sju - vi måtte åpne vinduene så de ikke skulle bli blåst ut. :knegg:


#54

Darth sa for siden:

Først er det barnetoget i byen - drar hjemmefra i ni-tiden. Så spiser vi lunsj sammen med storfamilien på restaurant før vi drar hjem til lokal-skolen og et nytt tog der. Etterpå er det leker og pølser og is og alt som hører med. I femtiden drar vi til svigerfar - han har bursdag på 17. mai. En hektisk og herlig dag. Jeg savner den tiden jeg spilte i korps - da var det enda mer hektisk, og enda mer moro ;-)


#55

Ru sa for siden:

Jeg synes det er helt genialt at hovedprosesjonen er så tidlig som den er (Bergen), for da legger alle skolene sine lokale tog og festligheter til etter det. Og det passer oss som ikke gidder å kjøre i kø, parkere i kø og gå og stå i kø for å se på andre, aldeles utmerket. :glis: Da får vi jo god tid til å lunsj, påkledning og til å stille uthvilt og opplagt til skoletoget 15.30.


#56

Malama sa for siden:

Det er nok litt forskjellig, jeg sitter her med programmet for vår bydel, jeg bor jo i Arna, og det er noen klokken sju og noen klokken åtte. Ingen for den skolekretsen vi tilhører står oppført, men vi hører dem jo fra andre steder også. jeg burde vel muligens utfra det jeg ser i programmet høre en klokken sju også antakelig, så ikke utenkelig gjør jeg som de andre år, står ute og lytter klokken sju, og gjentar det klokken åtte...Eller ialle fall ut klokken åtte med flagget, mulig to stykk unger som våkner gjør det utfordrende å gå ut klokke sju også...


#57

ingling sa for siden:

Å, det er egen salutt der ja. I Åsane pleide vi å prøve å lytte etter den i by'n. :knegg:


#58

Malama sa for siden:

Det er en på Lone (8) og en på Garnes (7) i alle fall som jeg vel bør høre, ifølge programmet, også pleier jeg jo SE en borti fjellet her, men hvilken det er vet jeg ikke. Ikke utenkelig at jeg hører den i byen også altså, tror egentlig jeg har talt opp i 21 skudd jeg har hørt/sett jeg altså.

Jeg elsker 17. mai, så da er det ikke så vanskelig å stå opp, og å stå ute og kjenne lukta av duggfrisk morgen og lytte etter salutten er stas for meg. (Litt mindre stas når det regner da...)


#59

Hjertensfryd sa for siden:

Me høyrer salutten frå byn heilt ut her. Eller mamma gjer i alle fall. Men det skal vera rette værforhold og slikt.

Her smell det kl 10. Er då toget starter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.