Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til god dessert til 30 voksne gjester?

#1

safran sa for siden:

Gjerne lettlaget og lettservert. Det kommer kaker etter desserten, så det bør være noe annet enn kake. Jeg tenkte på fruktsalat, men jeg tror ikke jeg har tid til å lage det til så mange.


#2

Charlie sa for siden:

Multekrem. Is. Sjokolademousse. Jordbær.


#3

Hot Lips sa for siden:

Mokkafromasj.


#4

Erica sa for siden:

Karamellpudding? 4 stk burde holde til 30 stk.

Eller brødpudding? Det er visstnok i vinden for tiden.

Pannacotta. Det er ikke så komplisert å lage til mange, og kan lages dagen i forveien. Med bærsaus til så er det veldig godt.


#5

Fluke sa for siden:

Multekrem.


#6

Niobe sa for siden:

Dronning Mauds fromasj?


#7

Filifjonka sa for siden:

Fromasj er ihvertfall vanskelig å lage i så stor porsjon, og blir veldig arbeidskrevende hvis du skal lage det i mange omganger.


#8

Minerva sa for siden:

Bittelitt brownies og vaniljeis.


#9

Filifjonka sa for siden:

Det er en god ide og overkommelig å lage og servere. Gjerne med litt lekker frukt/bær på også.


#10

Pamina sa for siden:

Jordbær i balsamico, med vaniljesaus eller is.


#11

Minerva sa for siden:

Det eneste minuset er at hun egentlig ikke ville ha kake. Derfor bare bittelitt. :knegg:


#12

Filifjonka sa for siden:

Å ja, nå så jeg det. Unsyl. :)


#13

safran sa for siden:

Her hadde mange svart mens jeg så Farmen - hyggelig! :)
Brownies utgår, ja. ;) Men multekrem kanskje? Eller jordbær?
Jeg tar gjerne i mot flere forslag, altså.


#14

polarjenta sa for siden:

Ja, det er godt det. Om man liker vaniljekesam så er det også godt til.


#15

ElinM sa for siden:

Gammeldags sviskegrøt, dvs svisker, aprikoser og byggryn. Det er veldig godt, lages i forveien og stor porsjon er like lett å lage som liten porsjon. Den er også fin da den nærmest letter fordøyelsen, slik at man orker kaker etter en større middag ...


#16

Imma sa for siden:

Hvis det er tung middag, og kaker etterpå, ville jeg gått for noe lett. Sitronsorbet eller frisk frukt.


#17

Fibi sa for siden:

Mad Muff Pie? Det er jo eeeegentlig ikke en kake ...


#18

tink sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding er aldri feil. Og så enkelt å lage at selv jeg greier det.


#19

Skilpadda sa for siden:

Jordbær og kiwi er en type fruktsalat som går rimelig fort å lage, siden bærene kan være hele og kiwier går fort å dele (de må riktignok skrelles først). Veldig friskt og med pene farger, og så kan du ha vaniljeis til.


#20

Tjorven sa for siden:

Jeg er også av en gamlis når det kommer til dessert, og er veldig glad i tilslørte bondepiker. Tilsatt litt vaniljekesam blir det alldeles fantastisk. :nam:


#21

Acino sa for siden:

Boysenbærfromage på juksemåten? Kremfløte, boysenbærgele og boysenbærsyltetøy. Lages dagen før, stivner natta over. Kan fin-fint serveres i store glassboller som folk forsyner seg selv av. Dette blir iallfall godt, den ekte metoden med gelatin og friske bær har jeg ikke prøvd meg på...


#22

Left sa for siden:

Du får barna dine til å skjære opp frukt, mens du gjør noe annet, og lager en deilig fruktsalat med vaniljekesam til. :for_barnearbeid:
Den med multekrem støtter jeg fullt og helt. Multer er nyyydelig, krem likså, men den som fant på å blande det sammen til en sånn ubestemmelig guffe med ekle multesteiner i? :blæh:

Ellers er nok sjokoladepudding det beste jeg vet til dessert. Har du fine stettglass er det jo fort gjort å lage det, og ikke noe mer tidkrevende med større mengde. En dæsj krem på toppen.


#23

Filifjonka sa for siden:

Tilslørte bondepiker syns jeg er ekstremt mektig, og ikke ideelt før kakebord. Noe med frukt/bær er nok det beste. :)


#24

Matilda sa for siden:

Jordbær. Det trenger jo ikke være så mye til hver heller, med kaker etterpå.

(Kiwi hadde jeg vært forsiktig med i bjørkepollensesongen, siden mange har kryssreaksjoner på det. Jeg kan ikke spise kiwi i det hele tatt, siden jeg reagerer kraftig.)


#25

Kula sa for siden:

gamlis jeg også Karamellpudding er noe av det enkleste som er å lage, og absolutt den beste desserten jeg vet. Sviskegrøt med fløte er også utrolig godt.

Jordbær og fløte er jo veldig enkelt, og noe de aller fleste liker.


#26

safran sa for siden:

Takk for mange gode forslag! Jeg tror det bør være noe lett, ja. Kaker etterpå blir jo litt overkill om desserten er veldig mektig.


#27

M@M sa for siden:

Her serverer vi ofte is. Skjær isen i store biter og legg i en stor bolle (du må sikkert ha flere siden dere er så mange). Strø over jordbær, blåbær, bringebær, druer, hakkede mandler/nøtter, revet sjokolade eller sjokoladesaus. :nam:

Ulempen er at det må ordnes der og da og serveres straks.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.