Serafin: Jeg skjønner innmari godt hva du mener. Jeg har aldri vært glad i brødmat. Matpakker i skoletiden var pyton. Jeg tygde og tygde, men fikk det knapt ned. Mens andre slengte i seg et par skiver så klarte jeg såvidt å få i meg ei halv.
Da jeg jobbet hendte det jeg spiste en avakado med laks til. Eller jeg laget salat med kylling. Rett i koppen-suppe var også godt.
Jeg er heller ingen brødperson. Jeg spiser dessuten lavkarbo av helsemessige grunner. Jeg spiser ofte slik til frokost, lunsj og kvelds:
-Cottage cheese med bær og valnøtter/ mandler. Noen ganger litt vaniljekesam i, det er kjempegodt.
-Hjemmelagede knekkebrød (av frø, veldig gode) med masse pålegg
-Salater i alle varianter, gjerne med mye mat i (fetaost, skinke, kikerter, jordbær i skiver er fantastisk i salat)
-Eggesalat, eggerøre, annet av egg
-Tunfisksalat
-En boks makrell blandet med hakket ruccola og rødløk (knallgodt)
Jeg liker ikke brød (visse typer funker utmerket helt nybakt, men med en gang de mister fløffen og krønsjen så er jeg ute). Derfor spiser jeg nesten ikke brød. Jeg har alltid vært sånn, og min mor fikk mange stygge blikk fra helsesøstre og barneleger på grunn av det. Hah! Lite visste de at trenden når jeg ble stor er at brød er usunt! :moahaha:
Go-to maten min er salat. Det kan varieres i det uendelig, er sunt og godt.
Romano, kylling, avokado og dressing.
Biffstrimler, tomat, sukkererter og litt feta.
Tomat, mozzarella, basilikum og en god dressing.
Feta, tomat, romano, basilikum og rødløk.
Små kyllingkjøttboller, paprika, avokado og vårløk, kanskje litt rømme.
Greske kjøttboller, feta, avokado og paprika.
Det jeg har i kjøleskapet der og da, mer eller mindre.
Jeg kjøper frysebegre med litt hold i, steker kjøtt kvelden i forveien, og lager klart på morgenen. Skal det være med ut har jeg en sånn matpakke-veske med et lite kjøleelement i. Skal det være dagens kjappe lunch eller whatever, så ligger det i kjøleskapet å venter på meg.
Frysebegrene vasker jeg og bruker om igjen, det er derfor det er greit at det ikke er de tynneste og mest flimsy.
Jeg gjør det samme med fruktsalater også, sammen med litt naturell yoghurt og litt lønnesirup. Okay, det siste der er kanskje ikke så veldig sunt, men det er skikkelig, skikkelig godt.
Mozarella med tomat, olivenolje og basilikum går ned på høgkant, både hos meg og jentungen.
Frokostgryn, gjerne eit som du lagar sjølv med havregryn, nøtter og honning (ristar det i ovnen). Godt i Skyr eller Yogurt naturell.
Kald omelett. Steiker ein stor ein, deler i bitar og har i kjøleskapet
Den idéen med makrell i tomat med hakket ruccola og rødløk leste jeg i et ukeblad i påsken. Jeg har fått dilla og det er utrolig mye bedre enn det høres ut. Jeg bruker den litt krydrede varianten fra King Oscar.
Havregrøt er supert, særlig til frokost. Jeg spiser det veldig ofte, og så varierer jeg med andre ting når jeg blir lei. Til lunsj er salat, oppvarmede middagsrester etc. standard, f.eks. spiser jeg as we speak ovnsbakt laks fra i går med woket blomkål og brokkoli i litt havrefløte. :nam. Jeg spiser jo brød, men helst ikke mer enn en gang om dagen, så variasjon må til. Smoothie med masse gode bær og litt havregryn, solsikkekjerner e.l. er også veldig godt, jeg har kokosmelk eller havremelk/-fløte i, men en kan jo bruke hva som helst.