Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunt brød/erstatning for brødmat

#1

Serafin sa for siden:

Øh, krøkkete overskrift gitt.

Men jeg er så matlei, og lei av knekkebrød med hvitost eller salami at jeg snart blir gal. Generelt lei av knekkebrød og brød.

Så da ender det med at jeg dropper å spise - og det er dumt.

Men hva kan jeg spise istedet?
Det står helt stille for meg.

Nå er det jo så mange her som er flinke til å spise sunt - hva spiser dere?

(Middagene får seile sin egen sjø, det er ikke de som er problemet per i dag, og å tilrettelegge mer enn i dag er utelukket. :knegg: )


#2

Harriet Vane sa for siden:

Jeg spiser vanlige grovskiver. Jeg baker selv eller baker av de posene i butikken som er 3/4 grove.

Jeg gjør ingenting spesielt med noe, annet enn å begrense godteri til lørdag og spise kun én porsjon til middag.


#3

Jessica sa for siden:

Serafin: Jeg skjønner innmari godt hva du mener. Jeg har aldri vært glad i brødmat. Matpakker i skoletiden var pyton. Jeg tygde og tygde, men fikk det knapt ned. Mens andre slengte i seg et par skiver så klarte jeg såvidt å få i meg ei halv.

Da jeg jobbet hendte det jeg spiste en avakado med laks til. Eller jeg laget salat med kylling. Rett i koppen-suppe var også godt.


#4

Serafin sa for siden:

Brødet vokser i munnen på meg, det er problemet.

Jeg har aldri vært en brødperson..


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg er heller ingen brødperson. Jeg spiser dessuten lavkarbo av helsemessige grunner. Jeg spiser ofte slik til frokost, lunsj og kvelds:

-Cottage cheese med bær og valnøtter/ mandler. Noen ganger litt vaniljekesam i, det er kjempegodt.
-Hjemmelagede knekkebrød (av frø, veldig gode) med masse pålegg
-Salater i alle varianter, gjerne med mye mat i (fetaost, skinke, kikerter, jordbær i skiver er fantastisk i salat)
-Eggesalat, eggerøre, annet av egg
-Tunfisksalat
-En boks makrell blandet med hakket ruccola og rødløk (knallgodt)


#6

Cuyahoga sa for siden:

Havregrøt eller havregryn med melk. Jeg blir også fort brødlei, men er tilsynelatende ute av stand til å bli lei av havregrøt. :enkel:


#7

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg liker ikke brød (visse typer funker utmerket helt nybakt, men med en gang de mister fløffen og krønsjen så er jeg ute). Derfor spiser jeg nesten ikke brød. Jeg har alltid vært sånn, og min mor fikk mange stygge blikk fra helsesøstre og barneleger på grunn av det. Hah! Lite visste de at trenden når jeg ble stor er at brød er usunt! :moahaha:

Go-to maten min er salat. Det kan varieres i det uendelig, er sunt og godt.
Romano, kylling, avokado og dressing.
Biffstrimler, tomat, sukkererter og litt feta.
Tomat, mozzarella, basilikum og en god dressing.
Feta, tomat, romano, basilikum og rødløk.
Små kyllingkjøttboller, paprika, avokado og vårløk, kanskje litt rømme.
Greske kjøttboller, feta, avokado og paprika.
Det jeg har i kjøleskapet der og da, mer eller mindre.

Jeg kjøper frysebegre med litt hold i, steker kjøtt kvelden i forveien, og lager klart på morgenen. Skal det være med ut har jeg en sånn matpakke-veske med et lite kjøleelement i. Skal det være dagens kjappe lunch eller whatever, så ligger det i kjøleskapet å venter på meg.

Frysebegrene vasker jeg og bruker om igjen, det er derfor det er greit at det ikke er de tynneste og mest flimsy.

Jeg gjør det samme med fruktsalater også, sammen med litt naturell yoghurt og litt lønnesirup. Okay, det siste der er kanskje ikke så veldig sunt, men det er skikkelig, skikkelig godt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja, havregrøt er et godt alternativ. Og å blande det 50/50 med cottage cheese er også digg, og gjerne litt jordbær eller jordbærsyltetøy.


#9

Syrin sa for siden:

Gode tips over her, kan signere :)

Mozarella med tomat, olivenolje og basilikum går ned på høgkant, både hos meg og jentungen.
Frokostgryn, gjerne eit som du lagar sjølv med havregryn, nøtter og honning (ristar det i ovnen). Godt i Skyr eller Yogurt naturell.
Kald omelett. Steiker ein stor ein, deler i bitar og har i kjøleskapet


#10

Hyacinth sa for siden:

Den idéen med makrell i tomat med hakket ruccola og rødløk leste jeg i et ukeblad i påsken. Jeg har fått dilla og det er utrolig mye bedre enn det høres ut. Jeg bruker den litt krydrede varianten fra King Oscar.



#12

ingling sa for siden:

Havregrøt er supert, særlig til frokost. Jeg spiser det veldig ofte, og så varierer jeg med andre ting når jeg blir lei. Til lunsj er salat, oppvarmede middagsrester etc. standard, f.eks. spiser jeg as we speak ovnsbakt laks fra i går med woket blomkål og brokkoli i litt havrefløte. :nam. Jeg spiser jo brød, men helst ikke mer enn en gang om dagen, så variasjon må til. Smoothie med masse gode bær og litt havregryn, solsikkekjerner e.l. er også veldig godt, jeg har kokosmelk eller havremelk/-fløte i, men en kan jo bruke hva som helst.


#13

Nip sa for siden:

Jeg spiser mye havregryn - eller musli kan man vel kalle det. Jeg har alltid en boks stående som varierer med innhold:

Havregrun, gojibær, hirseflak, hemp frø, hamp protein og diverse mer eller mindre spennende ting. :) Jeg blander det med bær, mandelmelk

Noen ganger kaldt, noen ganger som grøt med kanel på


Avokado med reker og fetaost er nydelig og enkelt.


middagsrester spiser jeg ofte til lunsj

Jeg spiser ikke vanlig brød, men lager meg noen ganger gojibrød (lavkarbo), kokosbrød eller linfrøkuler


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.