Jeg er ny i den hvetemelfrie verdenen og lurer på hvordan jeg best tilbereder matpakken med glutenfritt brød. Lillebror har til nå bare spiste det rett fra brødristeren. Kan jeg riste det, smøre og så putte i matboksen? Eller hvordan gjør dere som bruker glutenfritt brød? Jeg har skivet brød i fryseren.
Nå vet ikke jeg hvordan det er med glutenfritt. Men ellers smører jeg ofte på frosne brødskiver slik at det er ferskt og tint til lunsj. Man kan ikke ha agurk o.l. Inntil frossen skive, da blir det bløtt. Kan ha i egen boks el.l. Og legge på selv, da. De syns ofte det er gøy med slike småbokser.
Datteren min liker ikke kaldt brød heller, men elsker knekkebrød fra Wasa - det gjør de aller fleste cøliakere jeg vet om, det går for å være veldig godt.
Vi har brukt TupperWare sin matboks med flere rom, og hatt knekkebrød i et rom, kokt egg eller omelett i et rom, og grønnsaker i et annet, og pålegg i et annet. Noen ganger har vi laget matvafler og hatt i, noen ganger riskkjeks, noen ganger matmuffins. (Små tuber med kaviar og små porsjonsbokser med makrell i tomat er også genialt å ha ved siden av. ) Noen ganger kan det også være greit å velge varmmat istedet for, og ha en gryterett på mattermos feks. Det må jo ikke være brød. Men det er greit å sende med ristet brød, men på samme måte som knekkebrødene, så er det lurt å ha pålegget ved siden av.