Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hvordan få syrin til å blomstre?

#1

Anda sa for siden:

Da vi kjøpte huset vårt for seks år siden, stod det to pjuskete syrinbusker i hagen.

De har ikke blomstret så lenge vi har bodd der.

Vi har flyttet dem til sollys (to år siden), og de er frodigere og større nå, men ikke pokker om de blomstrer. Kan jeg gjøre noe? Er alt håp ute?

:harikkegrønnefingreellerhagekunnskap:


#2

Slettet bruker sa for siden:

:gruble:

Mine bare står der og blomstrer egentlig. Jeg har en hel gjeng av dem.


#3

Anda sa for siden:

:dåne: Det hjelper vel ikke meg, vel?

:knegg:


#4

Niobe sa for siden:

Vår bare blomstrer, ja. Av seg selv.


#5

ElinM sa for siden:

Hvorfor de ikke blomstret tidligere vet jeg ikke, men jeg har i alle fall hørt at det kan ta noen år før de begynner å blomstre igjen etter å ha vært flyttet. Vi flyttet en syrin for 6-7 år siden, og den har ikke blomstret siden. Vi beskar den mye før flytting, jeg vet ikke hvor mye det har å si.


#6

GinaK sa for siden:

Hmmm.. om du har flyttet den så er den vel ikke så diger eller gammel heller??
Jeg kjøpte en liten syrin for 2 år siden og selv det 1.året blomstret den, i fjor klippet jeg den også litt, det samme i år og den kommer seg fint i år og det er mange knopper på den...
Men jeg gjødsler litt hver vår + etpar ganger til ila sommeren... aner ikke om det har noe å si, hva slags jord står den i? Mye leire, uten at jeg helt vet hva den egentlig trives i. Du får søke på google eller høre på et plantesenter. :) De kommer sikkert til å anbefale deg å gjødsle.


#7

m^2 sa for siden:

Har dere beskåret den i det hele tatt? Kommer den med rotskudd?
Les litt om beskjæring av syrin på nett, du bør i grunn ta en del av den (ikke hele) hvert år for å holde den ung, fresh, tett og pen. Hvis dere nylig har flyttet dem kan det ha noe å si også. Men den burde jo blomstre allikevel da :gruble:

(:hvisker: dere er sikre på at det er syrin...?)


#8

Anda sa for siden:

:knegg: Jeg er ikke sikker på noe i den hagen, jeg. Den var fullstendig misholdt før vi tok over.

Men buskene har veldig typiske syrinblader, og stammene typisk syrinstammebark. Buskene var veldig små (meter, kanskje?) og pjuskete før vi flyttet dem, så det har virket rart å beskjære noe så langt, særlig siden de ikke har hatt annet enn blader. Og de er fyldigere nå, men som nevnt altså uten blomster eller blomsterknopper.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Jeg skar en stor en helt ned til bakken for noen år siden. Den lot seg ikke affisere stort av det - nå er den like i veien som før.

(Hvorfor fortsetter jeg å komme med dette-gjorde-jeg egentlig, det er jo ikke noe her jeg har gjort som følge av en kvart millimeter peiling? :flau:)


#10

Malus sa for siden:

Og du er heeeelt sikker på at det er syrin?
Trodde de blomstret uansett hva man gjør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.