Jeg bor i Tyskland. Her er 17. mai bare en dato, men vi skal selvsagt feire litt likevel. Pölser og bröd er i boks, men jeg fikk plutselig saa veldig lyst paa römmegröt. De har ikke noe som ligner paa seterrömme i butikkene her, men de har noe som heter Schmand som er ca. lettrömme ogsaa har de creme fraiche, kremflöte og husholdningsflöte og youghurt og Quark (det vet jeg ikke hva er paa norsk, men römme er det ikke). Er det mulig aa faa laget römmegröt av (noe av) dette? Oppskrift?
Jeg fant oppskrifter paa nett som sier man kan bruke lettrömmen som de har her eller creme fraiche. Noen som har prövd? Jeg gidder jo ikke aa koke i vei hvis en av dere sier paa forhaand at det ikke smaker. Da holder det med pölser.
Takk for innspill. Jeg er veldig glad i feeeet römmegröt med smör som siver ut, saa jeg er litt skeptisk, men jeg skal pröve med en blanding av lettrömme og creme fraiche tror jeg. Det skulle gi baade smaken og fettet, haaper jeg. Oppskriften som det ble linket til, inneholdt skummet kulturmelk, og det tror jeg heller ikke jeg faar tak i her, men jeg ser jo i alle fall at det er mange oppskrifter uten seterrömme, saa det blir nok bra.
(Naa skulle jeg bare hatt et skikkelig fenalaar til - parmaskinke og saann er jo ikke helt det sammen. Neste aar blir det heldigvis 17. mai i Norge igjen)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.