Eg lagar potetsalat til frokosten i morgon, men lurer på om det er best å blande i potetene i morgon, heller enn i kveld? Blir det betre om det står samanblanda i kjøleskapet til i morgon, eller taper den seg?
Vurderer også å potetene/salaten på balkongen i natt, for syns at kokte poteter frå kjøleskap gjerne får sånn ekkel smak.
10 kokte poter (kalde)
3 dl. lettrømme
150 gr. majones (ein sånn mjuk pakke)
50 gr. sylteagurk
1/2 dl lake frå sylteagurk
1 ss kapers (kan sløyfast, men er godt her)
1 purre
salt, pepper
Bland saman rømme, majones og agurklake i ein STOR bolle. Finhakk sylteagurk og kapers og bland i. Smak til med salt og pepper. Skjer purren i ringar og potetene i terningar. Bland dette inn forsiktig, slik at du ikkje knuser potetene for mykje. Pynt med persille, grasløk eller kapers.
Om nokon har oppskrift på rosa potetsalat (med sylta rødbeter), så er eg glad for det. Kunne tenke meg ein annan variant også. Hadde ei oppskrift for nokre år sidan, men finn den ikkje igjen.
Jeg har laget omtrent den samme, men uten kapers og med masse frisk gressløk i stedet for purre. Ja, og en skvett sitronsaft. Den ble nydelig. :nam: Sylteagurk (og lake) er et must i potetsalaten!
Her søker ein på potetsalat og havnar i sin gamle tråd, nøyaktig for eit år sidan :knegg: Problemstilling som før - skal i vennefrokost og skal nok ein gang stille med potetsalat og spekemat. Må ha gjort noko rett i fjor da altså.
Tenker å lage den kvite salaten som i fjor, men vurderer nå å ha ein basert på olivenolje også. Er det nokon som har god oppskrift på "blank" potetsalat med rødløk og olje?
Her er en lunken en:
Varm potetsalat med egg, kapers og rødløk
Hvis du vil lage en sprekere variant av potetsalat som passer til spekemat, kraftige pølser og sild, kan du prøve denne:
2 kilo nypoteter
1 rødløk i ringer
1 lite glass kapers
4-6 bløtkokte egg delt i to
god olivenolje
god balsamicoeddik
maldonsalt
kvernet pepper
Kok nypotetene og del de i biter og vend inn alle ingrediensene, bortsett fra eggene som du danderer til slutt.
Det er ikke feil om du varierer med oliven, nykokte asparges, friske urter, bakt paprika eller soltørkede tomater, heller.
Åh, så bra at jeg leste denne. Jeg scrollet nedover og tenkte at jeg fikk lyst til å lage en oljebasert potetsalat. Og så kommer det seilende inn en oppskrift her på slutten. Kult. Og takk! :noterer til hyttehandleliste:
Da skal eg prøve dette! Virra rundt i butikken i ettermiddag og ønska meg poteter i kombinasjon med oliven. Skal nok få svingt dette i gang i morgon tidleg - berre eg set potetene klare i panna kvelden før. Kanskje eg berre skal ha dei uskrella? Det må jo gå an - har fine mandelpoteter.
Hm... kan jo ha i litt kikerter også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.