Hun tror nemlig at mamma kan alt. Særlig når det gjelder kakebaking. Og siden jeg var dum nok til å sitte sammen med henne og iPad-en da jeg spurte hva hun ønsket seg, har vi nå sett denne 38 ganger.
Såh. Jeg skal lage prinsessedukkekake. Jeg kan fremdeles bruke Toro, ikke sant? :skremt: Det kan vel fint være en sjoko-inside med kvalm rosa krem på? Vil noen virkelig spise sånt?
Det er nok greit å lage litt ekstra muffins. :skremt:
Det er vanlig langpannekake, stablet opp i sirkler, med glasur mellom. Så trøkket jeg Barbierekelet ned i stabelen, og bokstavelig talt sementerte henne fast med smørkrem. Og tjorte henne fast i kjøkkenskapene, siden hun likevel svaiet en del. Det størkna til. Hun ble påkledd kjole av marshmallowfondant. Veldig enkelt, og jeg ble uhyre populær.
Du har gjort nær sagt det samme som jeg gjorde i fjor da min yngste datter like før 6-årsdagen kom med et bilde hun hadde funnet på nettet av en slik kake ( "i bare googla, i, mamma!")
Jeg hang henne ikke opp i kjøkkenredskaper jeg da, vår dukke ble hengt i sytråd etter halsen i et kjøkkenskaphåndtak. Hun hadde alufolie rundt hodet for å unngå rosa smørkrem i håret under pynteprosessen. Datteren min var meget bestyrtet over sin mor, dukka fikk jo ikke puste! :knegg:
Det er bare blåbær. Jeg var innom en fase i prosessen, der jeg prøvde å forklare Barbie at vi dessverre så oss nødt til å amputere bena hennes rett under knærne. Hun er latterlig høy!
Her får man kjøpt sånne kaker ferdige på nærmeste supermarked. I de skrekkeligste farger. Til gutta kan man kjøpe surfekaker med airbrushet blått hav på. :redd:
Så snill du er! Jeg tenker å lage en slik prinsessekake til Tuppa mi når hun fyller 3, men det blir nok med mmf eller sukkerfondant (og smørkrem under). Fant noen fine bilder på www.villaperlesukker.no.
(Jeg tror forøvrig jeg er rimelig preget av litt for mange år på SG siden jeg syntes kaka lignet en diger livmortapp før dukka kom nedi :flau: ).
Takk! Å pynte kaka med MMF tok noen minutter. Jeg er ikke typen til å dandere rosa krem i pene lag på noe sånt. Og smørkrem smaker best som sjokoladesmørkrem, og det er vanskelig å farge fint.
Jepp, det er det enkleste. Og så har de dukker som er lagd for dette, hvor underkroppen er en pinne som du stikker ned i kaken, da slipper du å lage hull og den blir mer stabil.
:skremt: Mine døtre har heldigvis ikke sett disse ennå. Derimot har jeg fått en bestilling på «en kake med alle tegneseriefigurene som mamma får plass til». :hehehe:
Jeg kan bare si at Galtvortkaken eldste hadde til åtteårsdagen tok ti timer å lage. Ti timer, mann. Den var ikke engang lik borgen i filmen. Bare det å få til steinfarget smørkrem. :dramaqueen:
Jeg er så glad for at minste liker fotball. Grønn kokos tar to minutter.
Min 4-åring veksler mellom 2 favoritter på Youtube: Klipp fra gamle Bollywood-filmer eller cake-tutorials med Liv Hænsen. :gal:
Jeg har heldigvis sluppet unna med å lage disse: www.youtube.com/watch?v=hwTVVzf2g_4
Jeg har aldri skrytt på meg at mine kaker er enkle. Men de blir kule, da. :tøff: Det går overraskende mye tid til å pynte kake når de plutselig skal ha noe annet enn kakefasong, men jeg synes jo sånt er morsomt.
Jeg bruker glasur eller smørkrem på utsiden. Sistnevnte tilsetter jeg rød konditorfarge for å gjøre den rosa. Jeg lager gulrotkakeglasur, så den smaker godt også. Mine prinsesseborgkaker er gulrotkaker i forkledning. Altså er den veldig god i tillegg til å være kul.
Jeg har noen tips hvis du skal lage borg/slott, men det er kanskje den prinsessa du skal lage?
Candy: Heiko laget en sånn kake som du viser frem ved siste bursdag. Hun har sikkert noen tips.
Jeg er mer sånn: smørkrem? hvafornoefondant?? Jeg klarer ikke engang å lage marsipankake uten å kaste noe i veggen, så dette er uaktuelt, kjenner jeg. :knegg:
Tro meg; marsipankake er mye mer styr å lage enn denne. Og jeg lager en del marsipankaker i løpet av året. Sjokolademørkrem er sammenpisket smør, melis, vaniljesukker og kakao, rett og slett.
Jeg lagde denne til en liten venninnes bursdag. Og det VAR enkelt, faktisk.
Jeg brukte 3x vanlige sukkerbrødbunner (som jeg lagde. Du kan kjøpe hvis du vil. Da bør du nok ha 4 for å få høyden), og delte hver av dem i 2 lag på tvers/langs/hva det nå heter. Dvs jeg brukte to vanlige sukkerbrødbunner og en litt mindre, men det hadde ikke noe å si for resultatet. Så skar jeg til et hull ned igjennom midten av alle bunnene, der barbie skulle stå. La dem oppå hverandre, og skar til litt grov fasong på skjørtet.
Så pyntet jeg som vanlig bløtkake (banan og vaniljekrem sammen mellom de først lagene, og pisket krem og bringebærsyltetøy sammen mellom de neste lagene, osv) mellom alle lagene oppover.
Kledde beina til barbie i plast, og sjekket at kaken var høy nok. Og her forsto jeg tabben min, for det var den jo ikke. Du ser på bildet hvordan jeg reddet meg inn med litt "volanger" :sparke:, men jeg burde sjekket barbie nedi før /målt riktig og justert med ett lag til med bunn, rent sånn visuelt sett kunne jo også skjørtet vært litt "høyere". Teofelia målte beina på en barbiedukke for meg altså, opp til midjen, så jeg burde jo visst at det dro feil avgårde, men... (dokken ble levert på døra på kvelden, etter at jeg var ferdig med stekinga, egentlig)
Men uansett da, jeg trykte alle bunnene litt sammen for å få dem til å "sitte" nå som fyllet var på plass. Så finskar jeg til kjolen. Dette var temmelig klinete og skulle jeg gjort det igjen ville jeg gjort litt mer av tilskjæringsjobben på forhånd. Men dog.
Så klattet jeg et godt lag med kremfløte på hele skjørtet.
Jeg brukte Landlords marsipan fra Rema, den får jeg av og til til. PALS marsipan fra butikken deres på majorstua er den aller enkleste, den får jeg alltid til. Alt annet blir klin. Jeg skylder også å si at første runde med Landlord ble bare tull, det måtte to omganger til (og to runder i butikken) før skjørtet "satt".
Rullet ut, la over, klemte til litt "folder" og voila. Foldene kunne sikkert vært gjort litt penere da. Jeg pyntet med vaniljesmørkrem, og noen blomster jeg trykket ut av den marsinpanen jeg knotet til dagen før og som ble bare kliss. Du får kjøpt ferdig pønt i rosa og glitter-farger på meny f.eks. Jernia på et senter nær deg langsmed motorveien har også et godt utvalg, faktisk. Kaken ble altså pyntet tidlig på morgenen den dagen bursdagen var etter at butikken var åpnet så jeg fikk kjøpt ny marsipan :mumle:
Vaniljesørkrem synes jeg er enklest å bruke til pynting og minst mystisk i bestanddelene og det smaker godt til marsipan (faktisk).
Stor suksess :D Og jeg er jo veldig fornøyd da, selv om kaken er langtfra perfekt.
Og det er altså helt vanlig bløtkake med helt vanlig fyll, og marsipan.
Bare spør hvis du vil låne blomsterutstikkere, kremsprøyte og -tupper, elns :)
Du grovskjærer til fasongen på forhånd, bare legg skolebrødene oppå hverandre og skjær ivei. Hvis du skjærer rundt hele kanten behøver den jo ikke å bli så vid :jupp: Samme med kuppelen.
Evt. skjær til ett og ett skolebrød, legg en litt mindre tallerken i riktig størrelse oppå og skjær rundt. Og så legg dem opp hverandre og juster til kant og kuppel.
Du får kjøpt sånn på cacas.no, de har også butikk i Oslo. Her er direkte link til formen.. Det følger med en "dukke" til kakeformen også, men den har ikke ben, men en pinne å stikke ned i kaka, så det kan fort bli litt skuff hvis bursdagsbarnet tror det står en dokke oppi der. Men veldig lettvint hvis bursdagsbarnet er ninforstått med det :jupp:
Skal du ha barbidokke oppi må du ha et sukkerbrød til underst altså, så den blir høy nok.
Men jeg la bare kakebunnene oppå hverandre og skar de til i den fasongen altså. Ikke noe hokupspokus det.
(går du på PALS-utsalget på majorstua får du forresten ferdigfarget marsipan også :D Vet ikke om de har det på cacas? )
Ja, jeg ser den med dukken, m^2, jeg er litt usikker på om sånn fuskedukke gjør susen (særlig når hun har sett den kakebake-Liv-Hæænsen-videoen et fjørtitalls ganger). Men et sukkerbrød under burde gjøre susen, altså.
Men hva med denne? Burde ikke den være sjennial? Da skulle det bare være å sprøyte på med kvalm råsafarget smørkrem?
Du kan også kjøpe kakeoverkropper hos helti100.no
Jeg har to hjerteformer, ene mindre enn den andre. Setter de oppå hverandre, dekker med krem og MMF. Stikker i dukkekroppen og låner eventuelt en Barbie topp til dukka om jeg ikke lager det med MMF og.
Dette har utviklet seg til å bli den morsomste tråden på lenge, altså. Jeg har dristet meg til å lage blod på popcornet til Halloween, ellers er jeg sørgelig lite kreativ når det kommer til morsom mat. :knegg:
Jeg er enig med Blondie, jeg ler og ler og priser meg lykkelig for at jeg er guttemamma til to stykker som er storfornøyde med Toro brownies og muffins med nonstop på.
(Ynnsjyll Candy, ikke mye medfølelse å hente her. :sorry: )
Det går helt fint an å ikke fortelle sine døtre at sånne kaker er en mulighet. :sparke: Mine er fremdeles fornøyd over sjokoladeglasur med nonstop på. Jeg kjenner mine begrensninger.
Jeg har løst dette ganske elegant, om jeg får si det selv. Jeg kjøpte en fotballformet kakeform som vi har gul gele i og en hjerteformet som vi har rød gele i. Ballabing, fornøyde bursdagsbarn. :stolt: (det er vel mulig at de eldste kjenner sin mor og aldri i verden hadde kommet på å be om mer fænsi utgaver. :humre: )
jeg laget den i cacas-formen m. dokke med pinne i. det er bare Toro langpanne i forma, stekes etter instruksjonene. Jeg delta den og hadde min kjempegode sjokoladekrem mellom lagene, og også oppå skjørtet. Pyntet med ferdige sjokoladepynt-hjerter i melkesjokolade, mørk og hvit sjokolade. Kle på Barbie kroppen med samme sjoko-krem som resten (lurt å dekke til håret ,slik det står ellers her). Easy-peasy. Det er ikke noen større "deal" enn en annen sjoko-kake.
Nå er mine barn rimelig lette å imponere, de klager ikke over at dokka ikke har bein eller at hun har brun kjole, eller at det ikke er AKKURAT sånn som.... (eller kanskje de veit at da gidder jeg ikke lage sånne kaker mer?! :hehehe: )
Noen skulle prøve å lage en prinsesseborg til ungene mine, og fortvilte over å ikke få det til. Vel, det var ikke så rart, når man har en intens motvilje mot glasur og for mye usunt på kaka. :dåne:
Selv JEG klarte å lage en bra prinsesseborg. Store lass med rosa glasur. Mye pastellformet non-stop. Ferdig.
Sist bursdagsbesøk var det et par av guttene som nektet å sette seg til bordet for å spise kake og drikke brus. Det var nemlig mye gøyere med bursdagsbarnets leker. :humre:
Jeg må innrømme at jeg synes rååsa smørkrem og glasur smaker ... tjah. Men Snorkfrøken elsker jo glasuren til ROOMs gulrotkake, så det er faktisk et alternativ, den er vel passende seig og flytende. :gruble:
Jeg er ikke noe glad i sånn sukkerfondant og smørkrem, men alt som smaker ulike grader av sjokkis er nam. Så jeg sørger alltid for at kaken er godt dynket med god glasur med romessens (ekte rom om det er voksenkake) og kaffe (koffeinfri om det er barnekake), og har et tykt lag med sjokoladekrem under sukkerfondanten.
Mine er ikke fornøyd med det, og storebror googlet SuperMario i kakeform i ukesvis før sin egen bursdag sist august. Lillebror fikk skattekartkake.
Jeg synes heldigvis sånt er ustyrtelig morsomt, og gjør det gjerne, så det er jo ikke umulig at det er det som er årsaken til at de har litt festlige ønsker :knegg:
:nemlig:
Jeg lagde bløtkake-barbiedokke-kake fordi jeg ikke er noe glad i hverken smørkrem eller sjokoladekake eller marsipanerstatninger. Og jeg ville spise rosa barbiedokkekake hvis jeg først skulle lage den :snurt:
Jeg har en gutt som bestiller togkaker og sjørøverkaket og sånt.
Det kan ha noe med saken at jeg spør hva han vil ha, type "Hva slags kake vil du ha? Togkake som ser ut som Thomastoget? James? Percy? :hyper: Noe annet? Jeg lager hva som helst! Sjørøverkake med skatt av spiselige juveler? :hyper: Du kan velge to!" :selvinnsikt:
Jeg ville aldri brukt marsipan på en barnekake, det smaker jo spy. Min erfaring er at det syns de fleste barn også. Du kan spraye fondant også. Og ja, det ser plastikk ut. Men gjør det noe, egentlig? :knegg:
Jeg kunne sikkert ha funnet på å gå bananas i en slik butikk, selv om jeg ikke baker. :flau: Prinsessetingene skulle muligens få stå, men de har sikkert mye annet å by på.
Tips: Neste gang kjøper du alt du trenger på [url]www.ebay.com[/url] i stedet, til en brøkdel av prisen. Stikkordet er "Wilton", som er det merket som Cacas selger.