Eller, ikke i selve blandinga men tilsatt tørka banan som er i. Er dette foredla på noen måte eller bør jeg unngå å gi til de små? Jeg vet at barn under 1 år ikke skal ha honning - men gjelder det også i f.eks brød eller som her når det er tilsatt en tørka frukt? Høres vel egentlig ut som jeg har svaret allerede; at den sikkert ikke er helt trygg å gi. Jeg må nok innrømme de alt har fått smakt den tre ganger før jeg tenkte på dette, uff, følger visst ikke godt nok med alltid. Får bli avokado/banan og skive til lunsj idag da.
Jeg vet hvertfall at bakterien kan overleve varmebehandling, og honning er da ganske lett å unngå til de små. Jeg hadde ikke tatt sjansen. Og så synes jeg det er like greit å starte med usøtet müsli/kornblandinger.
Ja, altså, jeg hadde ikke tatt sjansen hadde jeg tenkt meg om. Men gjort er gjort og det gjentar seg ikke så lenge jeg bare får topplokket med meg! :nemlig: Selve mysliblandingen er usøtet, det er kun tre sorter tørkede frukter i som er søtet hvorav jeg plukker ut den ene sorten og de to andre...vel, det er såpass lite i blandingen og sammen med naturell youghurt så bryr det meg fint lite. :) Jeg prøver selvsagt å finne en god blanding som vi alle kan like samtidig som de fint kan spise den. Skal ta en ny kikk i en annen butikk. :jupp:
Forøvrig: Takk for svar, var ikke klar over at bakterien overlever varmebehandling. Da får jeg studere innholdsfortegnelsen på brød nøyere også - vi bruker grovt brød og jeg sjekker som regel melsortene osv bakpå men jeg har aldri tenkt over honning eller ei. Når jeg tenker meg om er det vel ikke så veldig ofte det er honning i brød, det var nok sirup jeg tenkte på der ett øyeblikk. :knegg: