Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Autofokus virker ikke

#1

Guava sa for siden:

.......


#2

kokosbolle sa for siden:

Har du kommet borti bryter på objektivet som skrur av autofokusen kanskje? (det finnes hvertfall på vårt nikonkamera og de objektivene vi har til det)


#3

Nip sa for siden:

Antageligvis bare kommet borti en knapp som har satt det på manuell fokus, det kan være på objektivet, men antageligvis på kamerahuset ditt.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg har en liten knapp på objektivet, som kan vippes fra "AF" til "MF". Lærte jeg en gang. :knegg:


#5

kokosbolle sa for siden:

Det var den jeg mente ja.


#6

kokosbolle sa for siden:

Hmm, du har ikke vært inne på selve kamerainnstillingene og overstyrt det derfra uten å ville det? Tipper det er en måte å resette alle innstillinger til fabrikkinnstillinger.


#7

Veronal sa for siden:

Hvilken modus? Helautomatisk, halvautomatisk eller manuell? Er det noe som blinker på displayet når du prøver å fokusere?


#8

Veronal sa for siden:

Hvilken fokusmodus er du i? One shot, servo eller focus?

Hvor er fokuspunktene dine? Bruker du ett eller flere? Hvis du bruker ett, har det flyttet seg?



#10

Bloppy sa for siden:

:fnise:


#11

Elise sa for siden:

Det der har skjedd meg en gang og, iallfall noe liknende. Jeg skrudde av objektivet, satt det på på nytt, tok ut batteriet fra kameraet, og satt det i på nytt, og vips var alt i orden igjen.


#12

Veronal sa for siden:

På Al servo så hører du ikke autofokus-lyden. Du får trykket ned utløserknappen?

Prøv å stille tilbake til one shot. Trykk på knappen AF til høyre på kamera og så velger du ONE SHOT fra menyen som da antakelig kommer opp. Prøv så å ta bilde igjen.


#13

Katta sa for siden:

Da jeg sleit med det der på et nikonkamera, var årsaken at objektivet på et vis var vridd ut av stilling. Jeg vet ikke om det er mulig på noen av de andre objektivene mine for å være helt ærlig, men på det objektivet er det slik at hvis man vrir på det slik at blenderen står maks åpen, får man ikke fokusert. Tror jeg det var. Jeg lærte det da jeg skulle levere det til reparasjon og han fiksa det på 2 sek.


#14

Veronal sa for siden:

Kan du stille hjulet på kamera slik at den er innstilt på grønn firkant (helautomatikk) i stedet for Av? Fungerer kamera da? (Da skal alle fokuspunkt være aktivert.)


#15

Blånn sa for siden:

Prøv å vri på alle "ringene" på objektivet manuelt. Jeg hadde samme problemet med kameraet mitt på Island i fjor sommer. Var redd jeg hadde ødelagt objektivet fordi jeg hadde utsatt det for kraftig regnvær, men som et siste forsøk prøvde jeg å vri rundt på den ytterste ringen. Noe løsnet og den har fungert perfekt siden.


#16

Katta sa for siden:

:nikker: - samme som hos meg, bare bedre forklart.


#17

Veronal sa for siden:

Hm. Kameradoktor'n. :nemlig:


#18

Blånn sa for siden:

Hos meg tror jeg det kilte seg da jeg dunken kameravesken litt hardt i bakken. Var inne på en fotobutikk som ikke klarte å fikse det. Så å vri på det var mitt siste desperate forsøk (rimlig kjipt å være kameraløs på Island).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.