Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gresk yoghurt?

#1

dea sa for siden:

Det skulle litt gresk yoghurt i potetsalaten jeg lagde i går, men boksen var jo så stor. Jeg har minst 6dl igjen. Hva kan jeg lage av den? I går var første gang jeg brukte det.


#2

Niobe sa for siden:

Tzatziki.


#3

Filifjonka sa for siden:

Det er godt til dessert, med honning og evt. nøtter og frukt.


#4

Acsa sa for siden:

Jepp, tzatziki, eller server til dessert med melon og flytende honning på. Eller bruk i smoothie. Eller mos med bær og frys ned til pinneis hvis du har former.


#5

dea sa for siden:

Takk for tips :)
Har dere oppskrift på en god tzatziki?
Er det honningmelon som blir best, eller går det med vannmelon også?
Smoothie lager vi en del av for å få i knerten litt grønnsaker.


#6

Frøydis sa for siden:

Nanbrød kan du lage. De kan du fryse ned.


#7

Tallulah sa for siden:

Også kan du lage smoothie. Hvis du lager for mye kan du fryse det til pinneis.


#8

Tangina sa for siden:

Jeg pleier å rive en agurk grovt. Så legger jeg agurken på en tallerken og strør litt salt over. Etter en halv times tid klemmer jeg ut så mye væske jeg kan av agurken. Så blander jeg agurken i youghurten (har jeg ikke gresk tykk yoghurt, lar jeg yoghurten renne av seg i et klede først), har i 2-3 pressede hvitløksbåter alt etter hvor sterk man liker tzatzikien, en god klunk god olivenolje og salt og pepper. Tzatzikien bør stå kaldt en stund før den spises - da er den best.


#9

amor sa for siden:

Har du en oppskrift? Det hadde virkelig vært supert!


#10

Frøydis sa for siden:

Jeg har prøvd flere, men denne er den jeg liker absolutt best.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.