Jeg har bursdag i dag ( :glis: ) og på kveldens påtvungne avslutningsevent tenkte jeg å ha med noe som markerte dagen. Jeg er litt lei av å bake ting jeg ikke selv kan spise, så jeg tenkte å prakke på familien en lavkarbovariant. Men hva? Jeg har surfet etter oppskrifter lenge, men finner ingen variant som frister.
Noen som har en god oppskrift? (helst uten helsekost-kjøp, den ligger langt unna. :knegg: )
Vi pleier å ha jordbær med vaniljekesam, evt. is til "de andre". Alternativt jordbær, blåbær, bringebær i salig blanding.
Ellers kan en lavkarbobrownie være god:
[LEFT]Brownies (lavkarbo) Kaken er klissete og mektig, gjerne litt bløt når den er dagsfersk, og mer kompakt, men minst like deilig, om ikke enda deiligere, etter at den har stått i kjøleskapet til dagen etter. Når du tar den ut av kjøleskapet er det lurt å la den stå en stund i romtemperatur før den spises. Det er mye fett i kaken, og dette stivner jo i kjøleskapet. Jeg synes for så vidt kaken er god når den er kald også, men da er den nesten mer konfektaktig enn kakeaktig. Denne er også fin å fryse ned i porsjonsstykker, slik at du har noe å ta opp fra fryseren en dag du har lyst på noe godt. Kaken er absolutt nydelig med krem og bringebær til.
Tilberedningstid: 30 min.[/LEFT]
[LEFT]Ingredienser:
225 g mørk sjokolade (minst 70 %)
225 g smør
frøene av en vaniljestang (eller 2 ts vaniljeekstrakt)
0,5 dl sterk kaffe
2 dl sukrin
3 egg - vispet
150 g malte mandler
100 g hakkede valnøtter og/eller hasselnøtter [/LEFT]
[LEFT]Tilberedning:
Sett stekovnen på 170 grader.[/LEFT]
[LEFT]Smelt sjokolade og smør sammen kaffen på svak varme i en tykkbunnet kjele.[/LEFT]
[LEFT]Ta kjelen av varmen, rør inn vanilje og sukrin inn i sjokoladerøra og la det avkjøle.[/LEFT]
[LEFT]Visp eggene inn i røra. Bland i mandelmelet og valnøtter/hasselnøtter. Hell røra i en springform kledd med bakepapir.[/LEFT]
[LEFT]Stek kaken i ca. 20 minutter. Det kan godt hende du vil steke den litt kortere eller litt lenger. Det er viktig å følge med på kaken slik at den ikke blir for mye stekt. Den skal være klissete og seig. Jeg pleier å ta formen ut av ovnen noen ganger mot slutten av steketiden og riste litt på den. Når kaken fortsatt "disser" littegrann i midten, uten at den virker flytende, er den ferdig.
Gratulerer med dagen! :bkake: Sjokoladedrøm for 1 person
[b][/b]
30 g mørk sjokolade 1 ss meierismør
1 egg
Søtning
[size=3][/size]
Smelt ca 30 g mørk sjokolade sammen med en god klikk meierismør (ca 1 ss)
sett til avkjøling, men ikke så det stivner
Pisk ett egg til eggedosis med søtning
Blandes forsiktig sammen og settes kaldt 30 min til en halvtime
[size=3][/size]
Dobble oppskriften i forhold til antall personer. NB! Denne er kjempe-god!!!
[size=3][/size] Pannakotta: [font=verdana][/font]Til 4 personer tager man:
6 dl fløte
splenda tilsvarende 85 gram sukker
1 vaniljestang
4 gelatinplater
Ha gelatinplatene i kaldt vann for å mykne.
Kok opp de andre ingrediensene under omrøring. Vaniljestangen deles, skrap ut frøene og ha i. Ha med selve stangen også, den tar du ut til slutt. Når gelatinplatene er myke har du dem i. Når gelatinplatene er smeltet lar du kjelen kjøle seg av. Når avkjølt ha det over på glass med stett. Settes i kjøleskapet noen timer eller til dagen etter.
Tilbehør hvis ønskelig: Rørte bringebær med splenda. Ha det i en skål i kjøleskapet. Når desserten serveres ha på et par spisekjeer med bringebær oppå toppen av pannakottaen...
(Denne desserten blir mye bedre om du kun koker opp ca 2 dl av fløten, og rører inn resten av fløten til slutt. Da slipper man smaken av kokt fløte, og desserten stivner og er klar til å spises mye raskere!) FROMASJ:
2 dl. fun saft
4 dl. vann
6 plater gelatin
1 boks kremføte
Lag gele av saft vann og gleatin (oppskrift står bak på gelatinpakken.)
Pisk krem og bland. Settes kaldt, og vips; Fromasj. :p
Jeg brukte sukrin, ja. Det smakte godt, altså, og barna slukte den. Vi serverte den også til andre (som ikke visste det var lavkarbo-variant) og de ville gjerne ha oppskriften. :knegg: