Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sven O. er vandret heden


#2

Candy Darling sa for siden:

Se der. Måtte han få mer fred i døden enn i livet. :) Ref. Tore Tang.


#3

Kirsebær sa for siden:

:nikker:


#4

malena sa for siden:

Oj. Nå gråter sikkert hele Norges presse.


#5

Heiko sa for siden:

Hvis det er lov å være litt flåsete vil jeg bare si at der ble han endelig beskyttet mot seg selv. Stakkar mann og stakkars familie.


#6

Agurke sa for siden:

I alle fall Se & Hør.


#7

cilen sa for siden:

Stakkars!


#8

Nabojenta sa for siden:

Huff, så leit!
:(


#9

Kaz sa for siden:

Det var trist. Synes hele historien (det jeg har fått med meg i alle fall) om Mette Marit og pappaen hennes er sørgelig.


#10

Lykken sa for siden:

Ja, veldig sørgelig for hele familien. Jeg har tenkt på selv hvor lei meg og rasende jeg ville blitt hvis min egen far hadde oppført seg slik etter at jeg kom i en posisjon der det absolutt ikke passet seg.
Men fred være med ham.


#11

Java sa for siden:

Det kom overraskende på meg, men etter å ha lest VG nå ser jeg at det kanskje var ventet. Jeg synes det er trist at Se&Hør utnyttet ham på den måten de gjorde. Han var tilgjengelig og svak.


#12

mammami sa for siden:

Triste greier.
Håper virkelig MM og resten av familien fikk snakket ordentlig sammen og funnet ut av ting før han døde. Det må være fryktelig for far og datter å få et så vanskelig forhold som de må ha hatt.


#13

Nabojenta sa for siden:

Ikke helt enig med deg. Om jeg hadde vært så dum å gå bort å gifte meg inn i en kongelig familie, kunne jeg ikke tvunget min far, eller andre familiemedlemmer til å oppføre seg som JEG ville ... De er voksne mennesker, og kan selv gjøre som de vil. At Sven. O ble utnyttet av media, er jo helt sikkert. At han kunne taklet på en annen måte, er jo også sikkert. Men han hadde ikke selv valgt å bli en kronprinsesses far, der media siterer alt han sier, eller vrenger på andre ting han sier. Jeg syntes synd på mannen, jeg!

#14

Tinka sa for siden:

Vondt for de etterlatte at dette skjedde, men ikke uventet grunnet hans sykdommer så vidt jeg skjønner.



#16

Mandarin sa for siden:

Trist for han, trist for familien og ikke minst Mette Marit.


#17

Lykken sa for siden:

Jeg tror egentlig du ikke vet hva du prater om her...han er en psykopat som gjorde mye av det han gjorde i media som "stikkere" til sin datter, slik som han også drev psykisk mishandling i hele barndommen til alle barna. Han ble utnyttet av media, og de ble ihvertfall utnyttet av ham. Spesielt i begynnelsen. Jeg synes ikke noen er dumme selv om de blir inngiftet i kongefamilien, og jeg hadde faktisk forventet en viss støtte og en viss normal oppførsel fra min egen familie en slik situasjon, selv om folk kan gjøre som de selv vil. Og i hans tilfelle var jo det å drikke øl, gifte seg med strippere, holde forferdelige intervjuer i hytt og pine etc etc. Jeg hadde blitt veldig skuffet hvis min egen far hadde oppført seg slik, spesielt siden man tror sine egne foreldre har barnas beste i tankene, selv når de har blitt voksne.


#18

Kaz sa for siden:

Nettop!

Ikke alle er så heldige å ha "gode" foreldre, men de fleste av oss slipper i alle fall å ha slike konflikter i offentligheten. Gudsjelov.


#19

Sitron sa for siden:

Jeg kjenner at dette ikke går inn på meg.


#20

Nabojenta sa for siden:

Jeg hadde nok forventet at min far hadde oppført seg litt bedre enn det Sven-O dessverre har gjort, men så hadde min far hatt litt andre forutsetninger enn Sven-O også. Sven-O var ikke av de skarpeste knivene i skuffen FØR MM gitet seg med HM, så hvordan kunne de forvente at han plutselig skulle oppføre seg som om han var oppfostret med sølvskje i munnen? Min far er verdens snilleste og godeste mann, men jeg vet at han ikke hadde vært den perfekte far for ei kronprinsesse. Han har litt for bastante meninger innen diverse felt, og han er heller ikke blitt forberedt på mediesircus, som heller ikke Sven-O var. Det jeg mener, er at hvorfor skulle Sven-O plutselig forandre seg til noe han absolutt ikke var? Ja, han har sagt mye dumt, men han er også blitt feilsitert, forfulgt og gjort narr av i sin tid som kronprinsessens far. Han har nok heller ikke gjort de mest fornuftige ting, akkurat som mange andre vanlige menn, men han har dessverre hatt kamera, journalister og andre idioter på nakken konstant.

Så jeg forsvarer ikke alt Sven O har gjort eller sagt, men han var bare en vanlig mann, som dessverre ble klovnen som media elsket.

Hvordan han var som far før MM ble kjent, synes jeg ikke har noen relevans, da MM selv hadde sin fortid som vanlig "kvinne i gata". Hun ble tilgitt, hvorfor ikke han?

Fred være med hans minne!


#21

Kaz sa for siden:

Jeg er enig i det du skriver her, det er litt av grunnen til at jeg synes hele historien er spesielt trist. Jeg vet heller ikke noe om hvordan han var som far "før". Men for hvem som helst, enten du er kronprinsesse eller ei, er det trist når foreldrene ikke oppfører seg slik foreldre "skal gjøre".
Synes det er trist at problemer mellom en far og datter ble utnyttet og gjort til underholdning for folket.

Min far har ikke alltid gjort de mest fornuftige ting, men de har heldigvis fått forbigå i stillhet.


#22

Fluke sa for siden:

:nikker:

Psykopat? Kjente du ham?


#23

Betsy sa for siden:

Lurer på om du vet hva du snakker om jeg? Har du kjennskap til han som gjør at du kan skrive at han er en psykopat?


#24

Betsy sa for siden:

Der kom du ett mintutt før meg Fluke.


#25

*HH* sa for siden:

Signerer


#26

Elin sa for siden:

Jeg signerer (som vanlig) lykkeliten02! :nemlig: Jeg hadde blitt fryktelig skuffet over min far dersom han hadde oppført seg som Sven O., og det helt uavhengig av om jeg hadde vært kjendis eller ikke.

Forøvrig håper jeg han får hvile i fred.


#27

Ru sa for siden:

Eh? Men det vet du?

Den der var drøy lykkeliten.


#28

Elin sa for siden:

Sven O. var muligens ikke skarp, men det var fordi han drakk seg fra hus, hjem, jobb, familie, vett og forstand.

Som du selv sa over her, var han ikke skarpeste kniven i skuffen, men han kunne vel ta litt hensyn til den posisjon han ble satt i ved at datteren hans giftet seg med Kronprinsen? Det ville en hver fornuftig pappa gjort, men han spilte hele tiden på lag med sladrepressen, og hvorfor? En av hans beste venner var eks-Se&Hør-journalisten (nå Se&Hør-boken-forfatteren) Melnæs. Det sier vel sitt om hvor selvvalgt hans omgang med pressen var.


#29

Nabojenta sa for siden:

Ja, det er mange fedre OG mødre som kunne tatt masse mer hensyn, og jeg sier ikke Sven O var en helgen. Tvert imot! Men han var en VANLIG mann, med sine feil og mangler, som plutselig ble veldig intressant for presse og nysgjerrrige landsmenn (oss/dere). Han ba ikke om å plutselig bli rikskjendis. Han ble et offer for de norske pressefotografene og journalistene, som letet ham opp og som regel fant de ham med en øl i hånden. Alle vet at tungebåndet er litt slakkere med alkohol innabords, og dermed ble Sven O den store "narren" og mediamagneten.

Hadde alt jeg sa når jeg hadde konsumert noen glass med alkohol blitt sitèrt og kommet ut i aviser og sladreblader, tror jeg faktisk jeg hadde blitt en enda større "medianarr" enn det Sven O noen gang var.

Har vondt av familien, venner og bekjente.

Har aldri snakket med Sven O, ei heller engasjert meg noe i mannen. Men i dag kjenner jeg tårene presser på. Ja, jeg har vondt av en mann som har fått masse negativ omtale, og som har blitt latterliggjort uansett setting. Og jeg gråter for familien hans. Jeg gråter fordi jeg blir så inn i helvete forbannet på mediene som skal rote i menneskers privatliv. Jeg gråter fordi et menneske som jeg tror var ensom og hadde det vondt, endelig får fred.
Jeg gråter!


#30

Vimsen sa for siden:

Dette tenkte jeg også. Makan til uttalelse.


#31

Lykken sa for siden:

Ja, jeg vet det jeg skriver. Og han var langt ifra en vanlig mann som gjorde noen vanlige feil som de fleste menn gjør. Det trenger man heller ikke å kjenne til mannen eller familien for å se eller skjønne. At han i tilfelle var en trist og ensom mann på slutten, blir bare en konsekvens av det livet han har levd.
Jeg vet heller ikke om jeg skal kalle en mann som var journalist, forlegger og reklamemann for direkte usmart, men helt god var han definitivt ikke.


#32

Vimsen sa for siden:

:ropert: Jo, man trenger å kjenne en mann mer enn i Se og Hør for å vite at han ver psykopat.
Skjerp deg!


#33

Lykken sa for siden:

Ja, derfor skrev jeg at jeg vet hva jeg skriver. Jeg leser vanligvis ikke Se&Hør.


#34

Pastill sa for siden:

:nemlig:


#35

Vimsen sa for siden:

Da er det ikke særlig pent av deg å spre dette rundt.


#36

Lykken sa for siden:

Nei, for all del, for det første har jeg ingen sympati for ham, dessuten har han og media har vel klart å spre dette selv. For det andre synes jeg det er trist hvis noen mener at han ikke er skyld i dårlig oppførsel ovenfor familien sin.


#37

Vimsen sa for siden:

Jeg hadde ingen anelse om at han var psykopat, nei.


#38

Fluke sa for siden:

Du vet at han var psykopat? Ut ifra hva da? Det du har lest?
Jeg syns du er direkte ufin mot de som har levd med psykopater når du slenger ut diagnoser som dette om folk du ikke kjenner.


#39

Nabojenta sa for siden:

Enig! Og dersom du kjenner ham, så synes jeg du er direkte ond. Det er faktisk snakk om en mann som har gått bort.

#40

Lykken sa for siden:

Da vet du det nå. Jeg har ingen dårlig samvittighet, jeg klarer ikke å lese misforståtte meninger om hvordan han var. Dette var vel det alt jeg hadde å si om saken. :nemlig:


#41

LilleLeo sa for siden:

Signerer.


#42

Nabojenta sa for siden:

Jeg har ikke på noe vis sagt at han ikke er skyldig i dårlig oppførsel. Men jeg snakker om den hetsen han har fått gjennomgå etter at hans datter ble sammen med kronprinsen.

#43

Lykken sa for siden:

Hvorfor prater dere om hva jeg har lest og om hvem jeg ikke kjenner. Jeg skriver at jeg vet hva jeg prater om. Dere kan vel velge å tro hva dere vil.


#44

Vimsen sa for siden:

Det gjør det ikke noe bedre. Ikke det grann!


#45

Lykken sa for siden:

Jeg synes det er bedre å uttale seg om noe man vet, istedenfor å synse om hvordan han var og hvorfor han gjorde all dritten i media uten å vite hva man prater om. Vi har forskjellige grenser for hva som er ondskapsfullt, jeg mener han var ondskapsfull i hans uttallige flaue opptredner i pressen. Blant annet.


#46

Pastill sa for siden:

Folk må få lov til å si meningen sin med de forutsetninger/erfaringer man har.
Ser ikke helt greia med å KUN si godord om folk fordi de er døde.

Det er alltid trist at folk dør, men man trenger ikke like dem fordet. :niks:


#47

Fluke sa for siden:

Ok. Jeg ser rødt når noen, tilsynelatende uten grunn, stemper folk som psykopater, derfor reagerte jeg her. Ut ifra det jeg har fått med meg om mannen var han for "enkel" til å kunne være psykopat. Han kunne sikkert ha psykopatiske trekk (alkoholikere har ofte det), men ikke mer enn det. Dette er ting jeg har tenkt basert på det jeg har lest og sett på tv, og om du påstår at du vet noe annet, så må jeg vel velge om jeg vil tro på det eller ikke da.


#48

Fluke sa for siden:

Ok. Da ser jeg hvor vi ser forskjellig på tingene. Jeg antar at han var "enkel", mens du mener han var ond.


#49

Lykken sa for siden:

Skjønner, jeg prøvde å skrive innleggene slik at det ikke virket ubegrunnet og som jeg har lest se&hør-sladder. Jeg skjønner at mange har fått inntrykk av en stakkarslig, enkel klovn som ikke har visst bedre enn det han har gjort. Jeg mener at jeg vet noe annet.


#50

Nabojenta sa for siden:

Har du vært der sammen med ham, når han er blitt etterfulgt av pressen til alle døgnets tider? Jeg har faktisk sett hvordan de har jaget ham rundt, og han var helt fortvilet over at de ikke kunne la ham være i fred.

OK. Han var kanskje en dårlig far. Det gir ikke media noen lovlig grunn til å forfølge ham 24/7? Det er kun MM sin skyld, og hennes omgang med kongefamilien.

Hadde en person i min familie blitt sammen med en kongelig, og bedt meg om å oppføre meg anderledes enn den personen jeg er, hadde jeg bedt dem suge seg hardt.

Kan du nå være så snill å lese hva jeg skriver:

JEG UNNSKYLDER IKKE ALL HANS OPPFØRSEL!
JEG FORDØMMER MEDIENE!
JEG FORDØMMER SITUASJONEN HAN UBEDT KOM OPP I!


#51

Lykken sa for siden:

Jeg skjønner hva du tror og føler. Men situasjonen var at han ble betalt flere hundretusen av et visst blad, han konstruerte selv sakene mange ganger, han ønsket i aller høyeste grad å være i medias søkelys. Mulig han følte det belastende etterhvert og i perioder, og han burde for all del vært ignorert og beskyttet mot seg selv. Det er synd at han fikk slippe til på den måten i media. Jeg synes ikke det var ubedt.
Det med å oppføre seg annerledes enn det man er har vel med om man faktisk oppfører seg anstendig i utgangspunktet. Jeg synes ikke folk skal få gjøre hva man vil selv om man har bestemmelserett over seg selv.


#52

MokkMokk sa for siden:

Jeg håper han fikk skværet opp med MM og sine øvrige nærmeste før han døde. Ut over det har jeg ingen annen kommentar enn at jeg syns det er litt upassende å snakke stygt om nylig avdøde, uansett om han skal ha "fortjent" det eller ei.


#53

MokkMokk sa for siden:

Du tenker ikke på at det kanskje kan ha sammenheng med at han etter sigende var alkoholiker, sikkert trengte pengene og fikk store sedler hivd etter seg av S&H så snart han åpnet munnen? For en enkel sjel som kanskje ikke hadde evner til å se konsekvensene ble det vel et enkelt valg, vil jeg tro.


#54

Lykken sa for siden:

Selvfølgelig ser jeg den siden av saken. Han var uansett ikke en så enkel sjel.


#55

MokkMokk sa for siden:

Nåh. Langvarig, høyt alkoholforbruk har nå en tendens til å gjøre sitt med de små grå.


#56

anakonda sa for siden:

Haha. Psykopat var nok salig Bjarte slett ikke. :knegg:


#57

Lykken sa for siden:

Jojo, sant nok. :nikker:


#58

Elin sa for siden:

Hvorfor fordømme mediene når han ønsket medienes oppmerksomhet selv?
Han kom kanskje ubedt inn i situasjonen som faren til Norges kommende dronning, men da bør man jammen ta seg sammen, og forsøke å oppføre seg deretter.

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man skal forsvare Sven O.'s oppførsel. Hverken når han levde, og heller ikke etter han nå er død. Han hadde ganske mange år på å rette opp et skjevt førstegangsinntrykk, men det virker som han ønsket all den negative, teite fokuseringen han fikk, for han lot det stå til og ble villig med på alt tullballet.


#59

Elin sa for siden:

Det håper jeg også.... både for hans egen og familiens skyld :nemlig:


#60

anakonda sa for siden:

Nettavisene sier de ble venner igjen.


#61

anakonda sa for siden:

Og så kan vi gå videre. Hehe.


#62

MokkMokk sa for siden:

Ja, og alt man leser i nettavisene er jo sant. :blånn:


#63

safran sa for siden:

Dette var min første tanke også.

Jeg hadde håpet du kjente til mannen privat for å kunne uttale deg om at han var psykopat, men her ble jeg litt usikker?

Enig. Her gir du inntrykk av at du kjenner ham. Gjør du det?

#64

MokkMokk sa for siden:

Kanskje han egentlig var en innbitt motstander av monarkiet. :knegg:


#65

Lykken sa for siden:

Det jeg mente med setningen var at andre folk som ikke kjenner til ham og familien, burde se utifra det de leser at han ikke var en vanlig mann som gjorde helt vanlige feil. Det var et direkte svar på et tidligere innlegg. Ja, jeg vet hva jeg prater om, jeg har ikke lest Se&Hør og deretter uttaler meg.
Jeg vil moderere uttrykket psykopat (fordi det tross alt er en diagnose, og det vet jeg faktisk ikke om han har), men psykopatiske trekk er ikke for sterkt.


#66

Vimsen sa for siden:

Dette blir flauere og flauere, lykkeliten.


#67

safran sa for siden:

Okei, da tolker jeg det slik at du kjenner mannen.


#68

Lykken sa for siden:

Safran, som Vimsen sier, så blir det faktisk flauere jo mer jeg svarer her. Det er ingen vits å utdype noe mer nå, jeg har sagt det jeg ønsker i de tidligere innleggene.


#69

safran sa for siden:

Jeg velger å tolke det som et ja.


#70

Nooria sa for siden:

Jeg reagerte også på den bastante uttalelsen i det første innlegget, men jeg synes folk er unødvendig krasse mot henne, og jeg er ikke enig i det du skriver her... dvs hvertfall dersom du mener at det er lykkelitens innlegg som bidrar til at det blir flauere og flauere.


#71

Michelle sa for siden:

Uansett hvordan denne mannen var med sine feil og evnt mangler så er han nå død og bør få hvile i fred. Å komme med diagnoser og ikke minst nå er på grensen synes jeg. Psykopati er ikke noen en slenger ut sånn uten videre.
Selv om det nok var tøfft å ha han som far så er nok sorgen der likevel tipper jeg ikke minst hos MM.


#72

Claire sa for siden:

Godt sagt, Nelle. :nemlig:


#73

Java sa for siden:

Jeg synes det er stygt å komme med diagnoser og andre antagelser om en navngitt mann på denne måten. Om Lykkeliten kjenner mannen eller ikke er for meg ett fett. Eller egentlig ikke, jeg synes det er enda verre om hun virkelig kjente ham. Det er ingen grunn til å skrive slikt om ham på nett, død eller ikke. Hva er det som gjør at vi skal spekulere i denne mannens oppførsel, og om den grenset til psykopati eller ikke?

Nelle: Veldig godt innlegg.


#74

Lykken sa for siden:

Tja, hva er det som får folk til å skrive om ham, lese om ham, skrive kondolanser og funderinger rundt hans liv og hans død? Hvorfor starter man tråder om kjendiser i mange forskjellige varianter? Så lenge personer som er offentlig kjent blir diskutert, så gir jeg mine synspunkter, og er de forankret i at jeg har nærmere kjennskap til saken enn kun avislesing, så sier jeg ifra om det. Jeg finner det merkelig at man plutselig skal rose noen med godord etter hans død, både i avisene og på nett, når han aldri fikk det i levende live. Og jeg synes heller det fortjenes bare pga døden. Og det er ihvertfall da han selv trenger det minst. Men av hensyn til familien så skal man selvfølgelig ikke slenge opp på VG's førsteside om hvilken drittsekk han var. Jeg anser ikke et nettforum for å være så offentlig at man ikke kan diskutere på en slik måte som vi har gjort i denne tråden. Men greit at man har forskjellige synspunkter på dette, men for de som har veldig imot dette, så bør dere jobbe hardt for å bannlyse kjendisstoff totalt på forumet, eller holde dere helt unna trådene.


#75

safran sa for siden:

Kanne, for meg føles det som et hån når noen uten å egentlig vite hva de snakker om, slenger ut en påstand om at noen skal være psykopat .


#76

Elin sa for siden:

Kanskje lykkeliten02 vet hva hun snakker om? Har den tanken slått deg? ;)


#77

safran sa for siden:

Det var jo liksom derfor jeg spurte. Og jeg mener man må ha kjennskap til personen mer enn å være på hils før man kan sette et sånt stempel på noen.


#78

anakonda sa for siden:

Jepp! :naiv:

Psykopati er for øvrig ikke en diagnose ifølge ICD-systemet.


#79

Michelle sa for siden:

Det stemmer og nå blir det istedetfor ofte kallt for en antisosial personlighetsforstyrrelse. Likefull blir utrykket brukt fortsatt i psykiatrien om en ikke skriftlig.

Men dette er et begrep som ofte blir misbrukt og det skal svært mye til å stemple andre personer om en da ikke har kunnskaper eller egne opplevelser.


#80

Java sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvordan du forholdt deg i tråden angående Marianne Aulie og det at hun navnga to kjendiser for voldtektsforsøk. For meg er det ikke noe bedre å spekulere i hvorvidt Sven O var psykopat eller ikke (selv om du hevder å vite sannheten) enn å videreformidle navnene på de to mennene og spekulere i voldteksforsøk på nettet. Kjendissladder er mangfoldig, men begge de to nevnte eksemplene er grove. Hvis de er sant er det forferdelig for dem det gjelder, og hvis det ikke er sant er det forferdelig å få stempelet på seg. Jeg ser ikke at du har en viktig formidlingsfunksjon når det gjelder om Sven Os oppførsel. Dette var en tråd vedrørende hans død.

Safran: Jeg skjønner godt din reaksjon, og det var ikke dine spm jeg hadde i tankene da jeg skrev mitt innleg.


#81

jane sa for siden:

Jah, her er det bare å signere.


#82

anakonda sa for siden:

Dyssosial personlighetsforstyrrelse (F60.2) faktisk. Og jeg vet at det (mis)brukes både her og der. Akkurat som andre lidelser, bla depresjon og angst. Eller som i en irritasjonstråd jeg så for litt siden, influensa, migrene osv.


#83

Lykken sa for siden:

Hva er det du prater om?


#84

Lykken sa for siden:

Kjendissladder er nettopp sladder, og at noen sladrer videre på et forum om hva som høyt og tydelig ble sagt i et radioprogram, lagt ut på Youtube etc anser jeg ikke for å være svært alvorlig. Å spekulere om det Aulie sier er sant eller ikke, om personene anser jeg som ganske naturlig for oss mennesker da vi faktisk er født med nysgjerrighet. Dersom du og andre blir ekstremt støtt av spekulasjoner og kjendisprat synes jeg faktisk som nevnt tidligere; at dere bør jobbe for et totalforbud og i mellomtiden holde dere unna trådene.
At denne traaden naa klikket det for tastaturet mitt har sporet av er vel ikke noe nytt, og du bestemmer vel ikke akkurat hvilke traader som kan spore av eller ikke. Naar andre foeler friheten til aa synse og mene noe om han som person, saa gir jeg ogsaa uttrykk for min mening. Og jeg synes det blir rart og skulle skjule at man sitter paa informasjon som man gjoer.


#85

Ingrid-lille sa for siden:

Lykkeliten02 arbeider sikkert som journalist i se og hør..

:kreativ:


#86

safran sa for siden:

Jeg svarer på innlegget Elin rettet til meg.


#87

Lykken sa for siden:

Jeg er egentlig Melnæs...


#88

Java sa for siden:

For meg er det ikke poeng om jeg eller andre blir støtt av dette. Poenget er at du offentlig snakker veldig stygt om en navngitt mann. Om du ønsker å spekulere i kjendisers privatliv og eventuelle diagnoser så synes jeg du skal gjøre et annet sted enn på nett.


#89

Lykken sa for siden:

Javel, jeg er ikke enig. Paa et saant forum prates det, det slarves, det pjattes, det krangles, det diskuteres, you name it.


#90

Pelikan sa for siden:

Selvfølgelig er det ofte trist for en del av familien når noen dør. Og jeg tror også at selv om han ikke akkurat har oppført seg som verdens beste pappa, så er det nok vondt for MM også. Desverre så vet jeg at han ikke var "helt god". Så han var absolutt ikke en mann de fleste ville hatt som far til sine barn... ... Dette er kanskje litt drøyt å skrive her, men nå er jo det meste vært skrevet om i blader/aviser fra før (selvom ikke alt kan taes seriøst), så det er jo ikke akkurat så mye utlevering. Selv om mannen er død, så synes jeg det er hyklerisk at folk skal "tilbe" og synes så mye bedre om dem enn da de var i live.... Men for all del, man skal jo respektere de døde, men også dem som er i live har krav på å bli trodd hvis de har vært utsatt for noe.

Hadde jeg vært MM, så hadde jeg vært utrolig lei meg hvis min far hadde opptrått slik som han har gjort i en del sammenhenger. Det er ikke bare pressen sin skyld. Han har selv vært journalist og kjente en del av "gamet" , selv om det nok er litt tøffere "klima" nå, og et visst blad benyttet seg av ham:nemlig:


#91

Esme sa for siden:

Skjønner ikke helt hva krangelen går på jeg. Er det at Sven O. er død og dermed skal man ikke skrive stygge ting om han? Eller er det at man ikke skal omtale folk som psykopater?

Nå har jo Lykkeliten moderert seg også da til å si at han hadde psykopatiske trekk.

Det er temmelig åpenbart at han ikke akkurat mente det var viktig å gjøre hverdagen til Mette-Marit lettere. Om foreldre har plikt til å gjøre det eller ei, er nå en annen diskusjon.

Sånn som jeg ser det så hadde han typiske personlighetsforandringer forenlig med et høyt alkoholforbruk gjennom mange år. I det inngår også psykopatiske trekk som nedsatt evne til empati.


#92

Lykken sa for siden:

Jeg har hverken vaert kryptisk eller slengt ut ubegrunnede paastander her, men du kan jo gjoere det til noe hemmelig og skjult hvis du vil. Temaet i seg selv har vaert diskutert og spekulert i mange ganger, men det skal tydeligvis vaere mye vaerre naa som han er doed. Jeg staar fortsatt for det jeg sier, og jeg ser at noen har tatt poengene her.
Naa begynner det aa bli litt kjedelig aa gjenta seg selv, vi kommer vel ikke saa mye lengre her.


#93

Vimsen sa for siden:

Du skjønner ikke poenget lykkeliten. Om du var naboen eller barnebarnet eller svigerinnemn til Sven O så er det temmelig ufint å legge ut at han var psykopat på nettet.
Død eller levende. Spiller ingen rolle.
Man har da LITT skrupler.


#94

Fluke sa for siden:

Hm ... Om han virkelig var psykopat, så ser jeg egentlig ikke noe problem med å si det, men jeg reagerte på at det ble slengt ut "av det blå".

Nå er jeg enig med lykkeliten02 om at vi er uenige, i og med at hun sannsynligvis vet noe jeg ikke vet (og som jeg heller ikke har ønske om å vite). :)


#95

Vimsen sa for siden:

Så sant hun ikke er hans lege, så er det en ubegrunnet påstand å komme med.


#96

Milfrid sa for siden:

...og er hun legen har hun taushetsplikt :nemlig:


#97

Lykken sa for siden:

Man trenger ikke være noens lege for å uttale seg om andre. Og uttalelsen kom heller ikke ut av det blå, det kom fordi noen hadde en forestilling om at han var en uskyldig, blåøyd stakkar som på det groveste ble utnyttet, og at han var en vanlig mann som bare gjorde vanlige feil. Det siste trenger man da ingen spesiell innsikt for å se er feil. Jeg synes det ikke er ufint i en tråd om en kjendisperson som har valgt den latterlige eksponeringen selv. I aller høyeste grad. Som noen nevnte her, det kan umulig ha vært i den hensikt å gjøre livet lettere for sin egen datter.


#98

Vimsen sa for siden:

Du kan forklare deg i hjæl. Det hjelper svært lite.


#99

Fluke sa for siden:

Det syns jeg blir litt drøyt. Om man har levd tett på en psykopat, så vet man hva det går i, uavhengig om man er lege eller ikke. Og det bør man strengt tatt ha lov til å si.


#100

Vimsen sa for siden:

Jeg synes likevel at lykkeliten opptrer litt "seoghøraktig".
Jeg liker det ikke. Enkelt og greit.
Om andre liker det er det helt greit det også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.