Vi skal feire 2-års dag på søndag, men er opptatt hele helgen med konfirmasjoner og andre jubilanter. Mai er bizzi som vanlig :jupp:
Trenger dermed å bake en kake før selskapet søndag, og i den forbindelse lurer jeg på om noen har noen forslag til en kake som er klar til å spises med en gang?
Rekker ikke masse nedkjølinger og slikt nemlig... gjestene kommer ca kl. 13.
Hva med å sette en kald gjærdeig dagen før, som du bare baker ut på morgenkvisten og hiver i ovnen? Lag for eksempel kanelsnurrer. Det er lite som slår nystekt gjærbakst.
Et annet godt alternativ er eplekake. Den er jo best når den er lunken, synes jeg.
Jeg laget rullekake på morgenen 17. mai. Jeg fylte med bær, banan og litt krem og pyntet med krem m.m. på toppen. Jeg la den på et litt stort fat sammen med oppskjært frukt. Det tok meg under en halvtime. Slenger du på to lys på toppen har du en bursdagskake.
Blåbærpai eller tilsvarande. Eg brukar å lage alt klart, og slenge den i omnen rett før gjestane kjem. Sikt over melis før servering og server lunken med is/krem.
takk for gode tips!
problemet mitt er at jeg ikke har tid til å lage noe i forveien - alt må gjøres søndag morgen. Vi blir mange, så jeg laget en i går, mannen baker boller i dag, skal lage en sjokoladekake i morgen før vi skal i konfirmasjon, og så må jeg altså lage noe søndag.
Men eplekake el. en eller annen pai med is høres absolutt overkommelig ut :)
125 g smør,
125 g sukker,
2 egg,
125 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
litt revet sitronskall,
4-6 epler eller grov eplemos,
sukker,
kanel,
hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE: 1 porsjon gir ca 12 stykker
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett eggene og ha i det tørre og sitronskall. Fordel røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk disse ned i deigen. Dryss over sukker, kanel og gjerne hakkede mandler. Stek kaken ved 180 C i ca. 30 minutter. Lager du små eplekaker, trenger de kortere steketid.
Sitronskallet gjør den bare så god. :D Denne bør definitivt prøves. Kjempeenkel.
250 g kveitemjøl
3/4 ss sukker
200 g margarin
3 ss kaldt vatn
Fyll:
3 dl blåbær (evnt. epler, plommer eller andre bær)
2 ss sukker
3/4 ss potetmjøl (Brukast dersom fyllet er våte bær. Ved t.d. epler kan ein drysse litt kanel over istaden)
Smuldre margarin, mjøl og sukker og form til ei deig med vatnet. Trykk deiga ut i paiform (eller vanleg kakeform) og forsteik botnen ved 200 grader i ca 15. min. Bland bær, sukker og event. potetmjøl og fordel fyllet i botnen. Steik paien ved 200 grader i 30 - 40 minutt.
Fyll:
1/2 l blåbær, friske el. frosne
1 ss sukker
1 ss potetmjøl
Deig:
100 g havregryn
100 g smør
1 dl sukker
1 dl kveitemjøl
1/2 ts bakepulver
Smør ei eldfast form og ha blåbæra i. Strø over sukker og potetmjøl. Bland havregryn, sukker, mjøl med bakepulver og smør. Smuldre denne deigen over blåbæra i forma. Steikast midt i omnen ved 180 grader i om lag 25 minutt, til overflata er gyllen. Server den varm med vaniljesaus, is eller vispa krem
Vaniljekaka som er oppskrift på her på forumet - men omgjort til eplekake (ha eplebiter oppi) er nydelig når den er lunken. Serveres med is eller vaniljesaus til, og du vil gjøre stor suksess!