Hvorfor smaker norsk Fanta mye dårligere enn den de selger i de fleste (alle?) andre land? I utlandet er den også lysere på farge, og den smaker friskere og litt mer syrlig. I Norge er den sirupsaktig og mørkere gul. Mannen min og syvåringen vår, som drikker lite brus til vanlig, blir helt elleville etter Fanta når vi er utenfor Norge.
Hva er det som gjør den norske Fantaen så annerledes, og hvorfor?
Jeg liker ikke den norske Fanta, men den de har i andre land er faktisk god. Friskere. Ungene liker den også mye bedre enn den norske. Skal jeg velge mellom norsk Fanta og Solo, velger jeg glatt Solo, altså. Norsk Fanta er tjukk og sirupsaktig i forhold til den friske utenlandske.
Ifølge Coca Cola er det 3 % mer appelsinsaft i den utenlandske og at det er det som er forskjellen. Jeg får det ikke helt til å stemme? Burde ikke den norske da være mindre "fyldig" enn den de har i andre land? Og kan 3 % mindre appelsinsaft utgjøre en så enorm forskjell altså?