Jeg er litt tom for idéer. Vi har spist brokkoli og bomkål i det uendelige, også gode moser og puréer, men nå er jeg lei. Ungene liker det, men ikke mannen. Og jeg er lei, som sagt.
Hva kan vi ha som tilbehør? Salat er ok for meg, ungene spiser lite eller ingenting av kaninfor.
Bønner og linser er godt, men inneholder mye karber, gjør de ikke? Selv om de er langsomme?
Spørsmålet er du spiser moderat lavkarbo eller ketogent? Ved moderat lavkarbo er bønner og linser supert. Ved ketogent kost blir det for mye karber. Ellers opereres det faktisk med gulrøtter og kålrot (f.eks rotmos eller revet gulrot) i flere av mine LCHF-bøker som jo er ketogene kosthold. Bare man passer litt på mengden, så går nok også det greit på ketogen kost. En variasjon av brokkoli som jeg synes er kjempegod og ikke gir typisk brokkolismak er stekte brokkolistilker med hvitløk og soyasaus som det er oppskrift på i Irmas kokebok.
Grillede grønnsaker i folie? Grillspyd? Falsk potetsalat av squash? Kålsalater? Kokt nykål m/smør?
Jeg skal spise moderat lavkarbo etterhvert, men nå spiser jeg mer ketogent for å gå ned i vekt/ minske magefett. I samråd med lege. Er egentlig ikke overvektig, men det er helsemessige grunner til dette. Ikke helt ketogent, riktignok, men jeg er ganske streng på karbene selv om jeg ikke teller.
Jeg husker dessverre ikke i hvilken bok oppskriften var, orker ikke lete. Google på "Potatissallad squash" f.eks, så får du opp eksempler. F.eks denne.
Vi har også laget noen sinnsvakt gode squashruller. Dessverre orker jeg ikke å lete etter oppskriften der heller, men det er i en av Ulrika Davidsson sine bøker tror jeg. Squash stekes i tynne skiver, skivene rulles inn med en bit mozarella eller feta, rullene plasseres tett i en ildfast form med tomatsaus + evt. ost oppå.
Du kan jo prøve quinoa? Det er nøytralt på smak, og vi syns det er veldig godt. Eg syns det er best når det er smaksatt, dvs. kokt i buljong, og at ein blandar inn f.eks tomatbitar, avocado (veldig godt), litt smør/olivenolje.
Quinoa får du på helsekostforretningar. Det er veldig bra for blodsukkeret.
Eg anar ikkje om dette er lite karbohydrat da, men prøver meg:
Skiver av tomat og squash lagt i form. Ha på ein del fløyte og strø med litt ost (ikkje så mykje). I steikovn. Dette er spesielt godt til fisk.
Tusen takk, alle! :blomst: Her var det mange gode idéer! :D
Syrin: Jeg har brukt quinoa i flere år. Det er ganske godt, skjønt jeg likte det bedre før. Men det er vel ikke akkurat lavkarbo, er det? Sunt er det nok, altså!
Quinoa er ikke veldig lavkarbo med 59.8 kh per 100 g. Men det er en kjempegod proteinkilde har jeg skjønt, med 14,2% proteiner. Det er f.eks dobbelt så mye som i ris.
Surkål og rødkål er også godt synes jeg. Funker fint med ferdigkjøpt hvis man ikke tar så mye.
Quinoa er slik jeg har forstått det et mye bedre alternativ enn ris. Det er greit å ha litt å variere kosten med. I Sverige er quinoa veldig populært, jeg har sett en del slike oppskrifter i svenske forum og matblader. Blant annet laget vi en rett med svart quinoa, rosenkål, ruccola, pepperoni og masse annet godt oppi husker jeg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.