Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rabarbrapai

#1

apan sa for siden:

Vi har masse rabarbra i hagen, og skal feire ettårsdag til helgen. Jeg har planer om en rabarbrapai - type enkel (smuldrepai?) - i langpanne, med is til.

En god oppskrift? Jeg har lagd tidligere, men synes sukkermengden er vrien.


#2

Bluen sa for siden:

Jeg lagde svigermors rabarbra- og eplepai i går, med visse modifikasjoner, og det ble suksess!

200 gram smør - smeltes. Rør inn:
2 egg
2 dl hvetemel med 1 ts bakepulver
2 dl sukker

2 epler og 2 stilker rabarbra kuttes i småbiter og legges i en ildfast form. Svigermor tilsetter hakkede valnøtter og dynker frukten i sitron før hun strør over litt brunt sukker og slår røra over fruktbitene. Jeg synes sitron til rabarbrakake friskere blir litt som sand til Sahara, så jeg strødde over en blanding av sukker og kanel i stedet (kanskje 3 ts av hver?). Kaka skal ifølge oppskriften steke i en halvtime på 200 grader, men med vår uforutsigbare ovn var den fortsatt ikke helt ferdig etter 40 minutter. :mumle:

(Må dobbeltsjekke oppskriften i kveld - Blåmann skrev den ned i boka si, nå tok jeg det bare etter hukommelsen.)


#3

Tangina sa for siden:

Jeg bruker denne og synes den er veldig god. Jeg pleier å lage den i en rund paiform.

Smuldrepai med rabarbra (6 porsjoner)

Smuldrepai med rabarbra kan lages i stor form eller i porsjonsformer. Server med is, vaniljesaus eller vispet krem.

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
1 dl små havregryn (lettkokt type)
1 ts vaniljesukker
150 g smør, kjøleskapkaldt

Fyll:
6 – 8 stilker
1 dl sukker
2 ss potetmel

Ildfast form, 1 stor eller 6 små
I stekeovnen: 225 °C, ca. 20 minutter

Ha mel, sukker og havregryn i bolle, bruk gjerne food processor.
Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene og smuldre smøret raskt i det tørre.
Rens og skjær rabarbra i biter og bland med sukker og potetmel. Fordel dette i en stor eller 6 små former.
Fordel smuldredeigen over rabarbrablandingen i formen/e.
Stekes midt i ovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen.
Serveres lunken med kald vaniljesaus eller vispet krem til




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.