Vil dele denne med dere, synes nemlig den ble uhorvelig god.
Kikertsuppe, 4-6 porsjoner:
2 bokser kikert fra Go Green (utgjør cirka 500 gram avrent)
1 stor løk, finhakkes
2 hvitløksfedd, finhakkes
2-3 selleristenger, finhakket
1 liter kyllingkraft (eller buljong)
3 gulrøtter, i små terninger
1 lime
En neve finhakket timian
1 toppet teskje spisskummen
1 toppet teskje paprikapulver
Salt, pepper
smør/olje
Fres løk, hvitløk og selleristenger i olje eller smør til de blir blanke og litt myke. Tilsett kraft/buljong og halvparten av den ene kikertboksen (en stor neve, cirka). La det putre i fem minutter, før du stavmisker det til en glatt suppe.
Ha oppi gulrøtter, resten av kikertene og krydre med timian, salt, pepper, paprika og spisskummen. La dette putre til gulrotbitene er så møre som du liker dem. Tilsett saften av en lime, og smak til med mer spisskummen og salt, hvis du synes det trengs.
Serveres med et dryss vårløk over, og en klatt med yoghurt naturell i hver suppeskål.
Den kan helt klart kjøres i blender! Hvis de er helt allergiske mot klumper ville jeg i tillegg ha silt den i en grovmasket sil. Det blir litt grove klumper av kikerter, synes jeg. Vi liker det, da, men dersom hensikten er at suppen skal være så glatt som mulig kan det være et tips. Det ser du jo selv når du har kjørt den i blender (eller most med stavmikser) i så fall.
:blush: .. eh... assa.. gutta mine og mannen får så veldig gass i magen (for å si det pent) av disse kikerterne. Jeg har ikke merket noe men de sier at det er spesiellt mye etter at vi har spist kikerter.
Jeg har prøvd å lage mat med kikerter i 3 ganger nå og de fjerter i dagevis etterpå...
Storetassen har blitt såpass stor nå så han synes det er flaut på skolen da.
Ingen andre som merker noe til det?? :cool:
Kikerter og andre belgfrukter kan gi gass dersom man ikke er vant til det, ja. :knegg: Vi spiser belgfrukter så og si hver dag, i opptil flere måltider, så her er det ikke noe problem.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.