Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jernspørsmål nr. 2

#1

Olympia sa for siden:

For å ikke kuppe "Mat med masse jern i"-tråden, starter jeg likegodt min egen. Etter å ha lest gjennom den andre tråden så slo det meg nemlig at jenta mi spiser mye av den maten som det er mye jern i, ifølge dere.

Hun er egentlig småspist, men de tingene hun spiser er nettopp det: Rødt kjøtt, lever (ikke postei), tørket frukt (spesielt aprikos), grovbrød og mye fersk frukt. Spinat spiser vi også relativ ofte.

Dumt spørsmål, men er det mulig for barn å få i seg for mye jern? :blånn:


#2

Storm sa for siden:

Så lenge man ikke lider av hemokromatose (sykdom der man har økt jernopptak), så er det ikke noe å bekymre seg for. Opptaket av jern reguleres på en hensiktsmessig måte; har man god jernstatus tar man opp mindre jern enn om jernstatusen er dårlig.

NB, jerntabletter er svært giftig, spesielt for barn, ved for høyt inntak, men da er det snakk om helt andre doser enn man får gjennom kosten.


#3

Olympia sa for siden:

Godt å vite! Hun er av typen som gjerne spiser bare kjøttet, når vi spiser middag. Helst blodig. :rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.