Carpe Diem sa for siden:
Drar til Alanya i Tyrkia på lørdag :jupp:
Er det noen som har vært i det området, og vet om det selges f eks rismelk, glutenfri pasta, brød etc der nede? :confused:
:blomst:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjon av reiser, reisemål, og fremmedspråk.
Carpe Diem sa for siden:
Drar til Alanya i Tyrkia på lørdag :jupp:
Er det noen som har vært i det området, og vet om det selges f eks rismelk, glutenfri pasta, brød etc der nede? :confused:
:blomst:
DM sa for siden:
Så kjekt, god tur! :)
Jeg aner ikke, men når du er der nede, kan du se om de har et utvalg av naturlig glutenfritt også?
Carpe Diem sa for siden:
Gleder oss til sol og varme :ja:
Jeg skal sjekke ut, så når jeg er tilbake har jeg forhåpentligvis full oversikt på melk, naturlig glutenfritt og egg i maten ;)
Jeg tar med litt basisvarer for sikkerhets skyld, men jeg kan tenke meg at de bruker endel rene råvarer der nede hvis man går på ok restauranter :jupp:
Pesten sa for siden:
Vi pleier å ta med pasta til storebror når vi drar til Hellas. Så kjøper vi bolognese m kjøttdeig og hiver på.
Carpe Diem sa for siden:
For å lage selv i leiligheten, eller mener du å ta med feridgkokt pasta til å ta med når man går ut for å spise (for å så kjøpe saus/kjøttdeig? ) :confused:
Pesten sa for siden:
Vi tar med oss pasta og koker det i leiligheten før vi drar ut for middag. Er ganske varmt innen vi andre har fått bestilt og han får kjøttdeig der vi spiser. ;)
På 14 dager har vi med oss en pakke spaghetti og en pakke pastaskruer.
Til lunsj blir det mye frukt og litt pommes. Til frokost har jeg med knekkebrød og riskaker. Pålegg er smør, kaviar og makrell. Så kjøper vi inn syltetøy. Litt sær i kosten så han får en god dose med vitaminer/mineraler før og etter reisen. :highfive:
Carpe Diem sa for siden:
Takk for svar! :blomst:
Reagerer de på restaurantene, eller virker de positive til dette? Det øker jo matutvalget til storesøs , så jeg tror sannelig jeg skal gjøre dette :ja:
Pesten sa for siden:
Vi var som sagt i Hellas ifjor og da fikk vi kjøttdeig. Slapp tom å betale for det noen ganger. Istedenfor gratis is liksom. Storebror spiser gluten og melkefritt.
Ingen reaksjoner og bare postivt å høre. :jupp: God tur og håper tyrkerne er like dann.
Syrin sa for siden:
På tur har vi med ein pakke glutenfritt knekkebrød og ein pakke baguetter (sånne i plast). Ingen erfaring med Tyrkia, men vi har reist i Spania, Frankrike og Tyskland. Er lite problem egentlig - det var lettast i Spania og Frankrike der dei brukar mindre ferdigmat. Vanskeligare i Tyskland der maten er meir som vår mat.
NÅ er jenta vår "enkel" da. Et gjerne egg, salat og pålegg til frokost. Middagar er som regel svært enkle å løyse, men det blir ein del pommes frites (ris er kanskje meir vanlig i Tyrkia, slik at du har den muligheten også). Elles blir det ein del yougurt og frukt til kveldsmat og mellommåltid. Ho er fornøgd, og elskar å gå på restaurant. Klagar av og til over å ikkje kunne ete pizza - men det syns eg nå uansett vi kan ete heime ;)
Ver obs på at kjeder f.eks mac donalds, som vi er van med har glutenfritt her heime, ikkje nødvendigvis har det tilbudet i utlandet. Mac Donalds på Heathrow veit ikkje kva glutenfritt er for noko ein gong :knegg: (og det er jo utrulig, er liksom ikkje LITE mennesker innom der, og heilt sikkert ein cøliaker i ny og ne)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.