Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

På Oprah nå (om globaloppvarming)

#1

Pastill sa for siden:

Utrolig bra show i dag. Fikk meg noen aha-opplevelser i allefall. :nemlig:
Noen fler som ser?


#2

Muskat sa for siden:

Nei, jeg fikk bare sett litt helt på begynnelsen. Men det var skremmende nok det lille jeg så. Jeg har "An inconvenient truth" liggende, jeg har bare ikke fått tid til å se den. Den skal definitivt ses en av de nærmeste dagene. :nemlig:


#3

Pia sa for siden:

Nja...Så det igår. Litt skeptisk. Vet ikke hvilke eksperter jeg skal tro jeg. Det er ingen tvil om at det er et problem, men akkurat hvor stort det er vet jeg ikke. De lærde strides.


#4

Jessica sa for siden:

vi bør handle ut i fra at det er et problem: senere er det for sent å snu: bedre å gjøre noe enn å ikke gjøre noe: det er våre barn; barnebarn osv som skal overta kloden:

(beklager rare tegn : feil med tastaturet )


#5

Pia sa for siden:

Ja selvfølgelig. Jeg er helt klar på at det er et problem. Men forskere er veldig uenig på hvor stort problemet er.


#6

Maverick sa for siden:

Dessverre er det vel endel forskere som er "sponset" av storindustri som helst ikke vil slutte med den innbringende forurensingen sin.

At det er veldig, veldig alvorlig ser jeg ingen grunn til å tvile på. Og det er VI som har ansvaret for å snu den trenden!


#7

Mandarin sa for siden:

:rolleyes: Vi er vel enige om at dette er et STORT problem?


#8

Maverick sa for siden:

Vi burde ihvertfall være det.


#9

Pia sa for siden:

Men så dere Oprah? Jeg ble noe skeptisk til han. Som sagt er jeg helt innenforstått med at det er et problem. Et stort et. Men det er vanskelig for kvinnen i gata å vurdere hvilke av forskerne som er nærmest sannheten. Jeg hører så mye forskjellige fremtidsprognoser at jeg vet ikke helt hvor redd jeg skal bli. Jeg får bare gjøre det jeg kan for miljøet i det daglige, så får katastrofene bare komme når de kommer. Jeg makter ikke å sette meg noe mer inn i problematikken fordi det er så mye tvetydig informasjon.


#10

Tinka sa for siden:

Det er et problem ingen tvil om det.


#11

Maverick sa for siden:

Det er egentlig ikke så mye vanskeligere enn å lese rapporter og artikler skrevet av miljørforkjempere som ikke har noen økonomisk vinning på å oppfordre til å engasjere seg i miljøsaken.


#12

Pia sa for siden:

Men holder det ikke at jeg gjør det jeg kan for miljøet i hverdagen? Er man nødt til å skaffe seg spisskompetanse om alle problemstillinger i samfunnet? Nå prøver jeg ikke å bagatellisere global oppvarming bare så det er sagt.

Jeg studerer 100% samtidig som jeg jobber 65%, jeg har derfor ikke tid til å sette meg dypt inn i alt jeg kanskje burde. Men noe om det meste får jeg med meg. På den måten får jeg med meg at miljøet er i krise og hva man kan gjøre for å redusere egne utslipp osv.


#13

Maverick sa for siden:

Nei, selvfølgelig kan man ikke kreve mer enn at man gjør det man kan. Men så er det selvfølgelig greit å vite hva man faktisk kan gjøre også.

Og hvis man er usikker på forskningen, kan det jo være greit å klargjøre, ihvertfall for seg selv, hvem man velger å tro på, og hvem man er mer skeptisk til.

Nå snakker jeg forresten generelt.


#14

Pastill sa for siden:

Uansett om Al Gore overdriver så trenger de aller fleste et spark bak. I beste fall så overdriver han.
Han skeptikeren sa at dette var en forandring som hadde kommet gradvis og som kom til å forsette gradvis i et lite foruroligende tempo. M.t.p hvor store forandringene har vært de siste 20 årene så mener jeg vi bør bli bekymret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.