Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grillfest for menn

#1

Palmen sa for siden:

Misvisende tittel? Tja. Jeg skal ha prosjektfest hjemme hos meg selv, og det er 12 menn - og meg. De ønsker seg mannebiff og vin. So far, so good. Men har dere forslag til tilbehør og desserter (og kanskje også forrett?) som kan passe bra til 12 sultne menn - og som kan imponere litt?

Bør jeg forresten gå for entrecote eller helgrillet indrefillet - eller noe helt annet på kjøttsiden?

Forslag :vilha:


#2

Adrienne sa for siden:

Hjemmelaget potetsalat. Mye øl og litt whiskey til dessert. Sjokoladekake/brownies til dessert.

:full av fordommer:


#3

Palmen sa for siden:

Adrienne, jeg tror at fordommene dine har noe for seg i dette tilfellet. En av gjestene er fast inventar på alle Whiskeyarrangement i sør-norge. De to som har tatt på seg grillansvaret har forlangt forkle, øl og spotify. (og sagt klart i fra at foran grillen har jeg ingen ting å gjøre den dagen :knegg:)


#4

Nextlife sa for siden:

Helgrillet indrefilèt, bakte poteter, grillet asparges eller foliepakker med assorterte grønnsaker. Varmebehandlede tomater i en eller annen variant (grillet, langtidsbakt i ovn).
Hjemmelaget bearnaise.

Til dessert, brownies med is og friske bær.


#5

Palmen sa for siden:

Tomat og mozzarellasalat må med.

Til dessert tenkte jeg å lage brownies og kanskje en iskake? Og noe frukt?

Hjemmelaget potetsalat er jo kjempegodt, det må jeg lage.


#6

Adrienne sa for siden:

Men hva med noe sånn tomat/mozzarella-salat attåt?


#7

Adrienne sa for siden:

Å herregud, Palmen, sjekk tidspunktene våre for siste posting. :grineler:


#8

Palmen sa for siden:

Grønnsakspakker, Grillet asparges og bakte poteter, så klart! :noterer:


#9

Palmen sa for siden:

:knegg: Adri


#10

Robyn sa for siden:

Helstekt indrefilet er jo aldri feil, og skal man først ha biff vil det alltid være min favoritt i allefall.

Tilbehør jeg syns er godt til er f.eks. ovnsstekte amadinepoteter, jeg pleier å skjære de i båter og helle over litt olje og strø på havsalt før jeg steker de.
Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Stekt champignon, løk og paprika er veldig godt til. En varm saus eller to, f.eks. rødvinsaus og bernaise. Og siden det er grillmat er det mange som syns Jack Daniels barbeque saus er god til. (Kjøpes på flaske og serveres som den er.)

Dessert er jeg ikke helt sikker på, men Creme Brulee og sjokoladefondant er kraftige desserter mannfolkene vi omgås pleier å sette pris på. :knegg:


#11

Skilpadda sa for siden:

Potetsalat og rødvinssaus til biffen, og tung sjokoladekake med vaniljeis til dessert (sammen med kaffe, whisky og konjakk) ville jeg satset på. Harriet Vane har en oppskrift på fransk sjokoladekake som er veldig mektig og god, hvis du vil ha noe annet enn brownies. :jupp: (Appelsinskallene kan droppes, da er det en veldig enkel kake også.)


#12

Obelix sa for siden:

Ikke glem ventepølser da :nemlig:


#13

Mauser sa for siden:

Spiller ingen trille hva tilbehøret er hvis det er nok øl og bikinen er liten.


#14

Salt sa for siden:

Dessert: Guinnessmuffins med whiskeyfrosting! :nam:


#15

Palmen sa for siden:

Finnes det, Salt? Oppskrift da? :blafre:


#16

Palmen sa for siden:

Mauser: yeah, right.


#17

Salt sa for siden:

Jepp!

Dette trenger du:
(1 cup = 2,4 dl)

1 cup stout, jeg brukte Guinness
1 cup smør, dette er omtrent 226 gram
3/4 cup bakekakao
2 cups hvetemel
2 cups sukker
1 1/2 teskje bakepulver
2 store egg
2/3 cup crème fraîche

Slik gjør du:

Varm opp øl og smør i en gryte på middels varme. Tilsett kakaopulveret og pisk godt sammen. Sett til avkjøling. Bland det tørre i en bolle. Pisk sammen crème fraîche og egg. Tilsett etterhvert smør- og ølblandingen og pisk videre på lav hastighet. Ha til slutt i det tørre og pisk forsiktig til det hele er blandet sammen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle, bruk gjerne form i tillegg. Deigen rekker til 24 muffins.
Stekes på 200 grader varmluft i omtrent 15 minutter. Mulig de trenger litt lenger tid. Sjekk muffinsene med en kakepinne.

Det er viktig at de avkjøles skikkelig før man har på glasur.

Glasur:

Denne glasuren er en miks av ganache, som består av mørk sjokolade og fløte, tilsatt litt whiskey og en blanding av smør, philadelphia og melis. Jeg har ingen oppskrift, men gjorde følgende:
Jeg laget først ganache av mørk sjokolade og fløte. Varm fløten opp og tilsett grovhakket sjokolade. Ta gryten av varmen og la sjokoladen smelte mens man rører godt sammen. Jeg synes den trengte litt mer sødme, og tilsatte også litt melis. Tilsett også et par spiseskjeer whiskey og rør sammen.

Deretter laget jeg vanlig smørkrem med halvparten smør og halvparten kremost med nok melis til det ble stivt. Tilsett ganachen når den er nesten helt avkjølt, men ikke for stiv. Smak deg til så den hverken blir for søt eller for alkoholisert. Det skal bare være en liten antydning til whiskeysmak. Her er det selvsagt fritt frem; ønsker man masse whiskey, så tar man det.

Pynt med f eks hakkede pistasjenøtter.


#18

Storm sa for siden:

Kan jeg få komme? :blafre:

:knegg:


#19

Nextlife sa for siden:

Denne oppskriften, og fremgangsmåten er jo en direkte kopi fra bloggen Kjøkkentjeneste. Er det ikke nomal høflighet å si noe om at du har hentet den der? Spesielt siden det står jeg-form flere steder i oppskriften?
kjoekkentjeneste.blogspot.com/2011/03/muffins-til-st-patricks-day.html


#20

Salt sa for siden:

Jo, for all del, Nextlife! Det gikk bare fort i svingene - var på vei ut døra. Var meningen å legge inn linken i "Jepp!". Det var over hodet ikke meningen å ta credit for det! :sorry:


#21

Nextlife sa for siden:

Det er ikke min blogg altså, men en jeg leser der mye og kjente derfor igjen teksten.

Jeg synes bare man skylder bloggerne å kreditere dem når man bruker materiale derfra.


#22

Salt sa for siden:

Ja, jeg er absolutt enig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.