Misvisende tittel? Tja. Jeg skal ha prosjektfest hjemme hos meg selv, og det er 12 menn - og meg. De ønsker seg mannebiff og vin. So far, so good. Men har dere forslag til tilbehør og desserter (og kanskje også forrett?) som kan passe bra til 12 sultne menn - og som kan imponere litt?
Bør jeg forresten gå for entrecote eller helgrillet indrefillet - eller noe helt annet på kjøttsiden?
Adrienne, jeg tror at fordommene dine har noe for seg i dette tilfellet. En av gjestene er fast inventar på alle Whiskeyarrangement i sør-norge. De to som har tatt på seg grillansvaret har forlangt forkle, øl og spotify. (og sagt klart i fra at foran grillen har jeg ingen ting å gjøre den dagen :knegg:)
Helgrillet indrefilèt, bakte poteter, grillet asparges eller foliepakker med assorterte grønnsaker. Varmebehandlede tomater i en eller annen variant (grillet, langtidsbakt i ovn).
Hjemmelaget bearnaise.
Helstekt indrefilet er jo aldri feil, og skal man først ha biff vil det alltid være min favoritt i allefall.
Tilbehør jeg syns er godt til er f.eks. ovnsstekte amadinepoteter, jeg pleier å skjære de i båter og helle over litt olje og strø på havsalt før jeg steker de.
Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.
Stekt champignon, løk og paprika er veldig godt til. En varm saus eller to, f.eks. rødvinsaus og bernaise. Og siden det er grillmat er det mange som syns Jack Daniels barbeque saus er god til. (Kjøpes på flaske og serveres som den er.)
Dessert er jeg ikke helt sikker på, men Creme Brulee og sjokoladefondant er kraftige desserter mannfolkene vi omgås pleier å sette pris på. :knegg:
Potetsalat og rødvinssaus til biffen, og tung sjokoladekake med vaniljeis til dessert (sammen med kaffe, whisky og konjakk) ville jeg satset på. Harriet Vane har en oppskrift på fransk sjokoladekake som er veldig mektig og god, hvis du vil ha noe annet enn brownies. :jupp: (Appelsinskallene kan droppes, da er det en veldig enkel kake også.)
1 cup stout, jeg brukte Guinness
1 cup smør, dette er omtrent 226 gram
3/4 cup bakekakao
2 cups hvetemel
2 cups sukker
1 1/2 teskje bakepulver
2 store egg
2/3 cup crème fraîche
Slik gjør du:
Varm opp øl og smør i en gryte på middels varme. Tilsett kakaopulveret og pisk godt sammen. Sett til avkjøling. Bland det tørre i en bolle. Pisk sammen crème fraîche og egg. Tilsett etterhvert smør- og ølblandingen og pisk videre på lav hastighet. Ha til slutt i det tørre og pisk forsiktig til det hele er blandet sammen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle, bruk gjerne form i tillegg. Deigen rekker til 24 muffins.
Stekes på 200 grader varmluft i omtrent 15 minutter. Mulig de trenger litt lenger tid. Sjekk muffinsene med en kakepinne.
Det er viktig at de avkjøles skikkelig før man har på glasur.
Glasur:
Denne glasuren er en miks av ganache, som består av mørk sjokolade og fløte, tilsatt litt whiskey og en blanding av smør, philadelphia og melis. Jeg har ingen oppskrift, men gjorde følgende:
Jeg laget først ganache av mørk sjokolade og fløte. Varm fløten opp og tilsett grovhakket sjokolade. Ta gryten av varmen og la sjokoladen smelte mens man rører godt sammen. Jeg synes den trengte litt mer sødme, og tilsatte også litt melis. Tilsett også et par spiseskjeer whiskey og rør sammen.
Deretter laget jeg vanlig smørkrem med halvparten smør og halvparten kremost med nok melis til det ble stivt. Tilsett ganachen når den er nesten helt avkjølt, men ikke for stiv. Smak deg til så den hverken blir for søt eller for alkoholisert. Det skal bare være en liten antydning til whiskeysmak. Her er det selvsagt fritt frem; ønsker man masse whiskey, så tar man det.
Denne oppskriften, og fremgangsmåten er jo en direkte kopi fra bloggen Kjøkkentjeneste. Er det ikke nomal høflighet å si noe om at du har hentet den der? Spesielt siden det står jeg-form flere steder i oppskriften? kjoekkentjeneste.blogspot.com/2011/03/muffins-til-st-patricks-day.html
Jo, for all del, Nextlife! Det gikk bare fort i svingene - var på vei ut døra. Var meningen å legge inn linken i "Jepp!". Det var over hodet ikke meningen å ta credit for det! :sorry: