Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Blomster/plante til trekasse, hva funker?

#1

Minerva sa for siden:

Vi har blitt kjent med flere naboer i veien. Dermed kom plutselig lysten til å shine opp innkjørselen vår. :knegg:

Vi har et søppelkassestativ som det er ekstra blomsterkasse på siden av. Kassen er på denne størrelsen:

Hva planter jeg i den? Kan jeg plante hva som helst eller er det noe jeg bør tenke på? Og er det noe som kan komme igjen år etter år? :lat:

Jeg har kjøpt en filtduk som jeg har tenkt å stifte fast i bunnen, det er vel lurt?

Hva med en rhododendron? Den blir kanskje for kjedelig når den ikke blomstrer.

Lavendel kunne kanskje vært noe, blandet med eføy? Eller har de veldig kort blomstringstid? Det skulle jo gjerne vært noe som varer litt, men som krever liten pleie.

[img]http://www.viivilla.no/image.ashx?guid=682b9772-936f-4f26-b19e-e794b8e99d52&amp;format=16[/img]


#2

Mei sa for siden:

Lavendel er vanskelig å få til å overvintre. Eføy også, i allefall her vi bor. Jeg ville kjørt på med noe som er umulig å drepe og som har større blomster enn de du nevner. Kanskje et par stauder? Høye bak og lavere foran? Det aller enkleste er jo sommerblomster som du slipper å overvintre og de blomstrer også lengre enn de fleste stauder. Et lite tre eller en busk går også an, men det blir jo bare grønt mesteparten av sesongen, og det er jo nok grønt rundt søppelkassene fra før. :knegg:


#3

Minerva sa for siden:

Ja, du har rett i det med det grønne. :fnise: Vi trenger farger!

Hva med et sånt lite gullregn tre? Hvilke andre trær kunne egnet seg?

Kanskje det blir noen stauder. Hvilke vil du anbefale? :grønn:


#4

Mei sa for siden:

Jeg ville ikke hatt noe tre. Jeg ville tatt sommerblomster i år også sett meg rundt etter hvilke blomster som jeg liker andre har i sånne kasser i år og hermet neste år.


#5

Susse sa for siden:

En såpass stor kasse ville jeg satt et lite oppstammet tre i. F.eks selje, vrihassel, en stammet syrin eller annet, gjerne noe som blomstrer. Ved foten kan du f.eks sette ned sesongens blomster som henger litt over kanten og nedover f.eks lobelia som er rimelig og blomstrer lenge.


#6

Minerva sa for siden:

Googler lobelia.

Ah, de ja! De er fine.


#7

Kanina sa for siden:

Jeg har rosebusker med lavendel rundt i noen store krukker (mindre enn de kassene). Eller, busk og busk, fru Blom. Jeg kjøpte dem på Plantasjen, komplett med knopper på. :flau: Tidligere har rosene mine overlevd i krukker, men i vinter ble det visst for tøft, eller den fikk ikke vann nok etter at den hadde ting eller noe. Men det skal kunne gå å la dem overvintre, i alle fall.


#8

Jålebeinet sa for siden:

Skal du ha stauder i slike potter må du fore de med isopor. Da vil alt fryse til ovenfra og røttene har det bra. Med uisolerte potter vil frosten komme fra siden og drepe røttene.


#9

Selma sa for siden:

Jeg ville plantet sommerblomster (altså ettårige planter) da de blomstrer hele sommeren. Enkelte stauder har ganske kort blomstringstid. Av sommerplaner så er alle typer margeritter godt egnet, synes jeg. Får de god jord og gjødsel en gang i blant så vokser de seg høye og fine


#10

Mei sa for siden:

Neida, jeg overvintrer stauder i potter og har gjort det i årevis. Det gjelder bare å finne de riktige staudene.


#11

allium sa for siden:

Du vet at gullregn er giftig?


#12

GinaK sa for siden:

Jeg ville ikke hatt stauder eller løk i sånne kasser, jeg har aldri fått de til å overvintre.

Hengepelargonia er en fin sommerblomst som blir litt størrelse på og som vil henge litt fint ned på sidene. Den tåler også sterk sol og også endel regn, altså at den blir fort fin igjen etter regnvær.
Den trenger du heller ikke dille så veldig med (som du må med petunia - altså plukke av visne blomster for at den skal fortsette å blomstre rikt)
På hengepelargoniaen faller blomsterstenglene av når de er visne. :)

Margeritter er også kjempefine i potter alene men røttene tar utrolig mye plass i kassen sammen med andre blomster. Alene er den superfin.


#13

Minerva sa for siden:

Nei, det visste jeg ikke. Den utgår uansett.

Lavendel ble for kjedelig, så det blir pelargonia tror jeg.


#14

Hyacinth sa for siden:

Det gjør vel ikke noe at gullregn er giftig, man spiser ikke planter uten videre. Mange blomster og planter er giftige. Jeg har masse storkonvall ved terrassen. Det er kjempegiftig. Mange vanlige blomster er også giftige.


#15

Misteri sa for siden:

Stauder er vel litt vanskelig å få til i kasser vil jeg tro. Ville kjørt på sommerblomster hvert år. Så kan du skifte ut etter humøret. Tar deg fem minutter å plante bare.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.