Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tunisisk eggrett med halloumi

#1

Tjorven sa for siden:

En ganske så enkel og god vegetarrett. Den kan godt serveres med quinoa (eller bare vanlig ris). Halloumi-ost fåes på velassorterte butikker.

2 løk
3 hvitløksfedd
1 grønn paprika
1 purre
2 ss olje
400-500 g cherrytomater
1-2 ss hvitvinseddik
4-6 egg
250 g halloumi
salt og pepper

Hakk opp løk og hvitløk. Strimle purren.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Del cherrytomatene i to.
Fres løk og hvitløk i en panne på middels varme i ca 3 minutter.
Tilsett de øvrige grønnsakene, hvitvinseddik, salt og pepper.
La det surre i 10 minutter, mens du rører nå og da.
(Kok opp quinoa.)
Lag 4-6 groper i grønnsaksrøren og knekk et egg i hver. Legg på lokk og kok på svak varme i ca 7 minutter (til eggene har stivnet skikkelig).
Skjær halloumi i forholdsvis tynne skiver og stek dette i en annen stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side.


#2

Mei sa for siden:

Jeg så akkurat halloumi på Remaen vår i dag og lurte på hva den kunne brukes til. Denne er notert!


#3

Krem sa for siden:

Må prøves!


#4

Tjorven sa for siden:

Som jeg skrev i en helt annen tråd kan denne retten også serveres med stekte pølser hvis man har unger som er bittelitt kresne. :sukk:

Men knerten likte stekt halloumi svært godt han, altså. Han trengte bare litt overtalelse før han ville prøve.


#5

Tallulah sa for siden:

Ah, takk! Dette skal prøves ut. Og vi må nok ha med pølsene ja.


#6

Balanse sa for siden:

Halloumi er syndig godt til det meste. Skal jeg skeie skikkelig ut har jeg potetbåter og søtpotetbåter sammen i langpanne (olje, salt, pepper) og baker, men skiver av halloumi oppå. :nam: Takk for oppskrift, Tjorven!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.