Toffskij sa for siden:
Er egentlig Prior kalkun-/kyllingwiener glutenfrie? Glutenfri.org påstår at Prior ikke har med gluten på allergenlista si. :what:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Toffskij sa for siden:
Er egentlig Prior kalkun-/kyllingwiener glutenfrie? Glutenfri.org påstår at Prior ikke har med gluten på allergenlista si. :what:
DM sa for siden:
Jeg ser at de inneholder stivelse. Jeg mener de er pliktige til å opplyse dersom det kommer fra hvete eller noe med gluten. Men det er ikke noe med gluten i varedeklarasjonen. Det eneste er, at om man må holde seg unna hvetestivelse og kjøre naturlig glutenfritt, så vet man ikke det når det bare står stivelse. (Men de fleste pleier å opplyse om akkurat den biten. )
DM sa for siden:
Det samme med krydder, det står "krydder" hva det "blant annet" inneholder. Hva er blandt annet da? (Slike blandingskrydder har ofte gluten i seg.)
Men, jeg trodde man kunne stole på slik merking jeg? :vetikke:
Kanina sa for siden:
Hmm, jeg mener å huske at jeg så gluten (evt hveteprotein) på ingredienslista på kyllingwiener-pølsene en gang. Eller malt eller noe annet rusk. For smakens skyld. :snill: Men det kan jo godt hende at de har endret på det, når de skjønte hvor teit det var. Har du ikke pakken foran deg så du kan sjekke det?
Kanina sa for siden:
DM: når det står "krydder" i innholdslista som skal det være glutenfritt. Hvis det er gluten i krydderblandingen, skal det oppgis særskilt. Hvis de er litt snille, sier de fra om det er selleri og sånt i krydderet, slik at selleri-allergikere får det med seg. Men gluten er aldri gjemt. Unntaket er altså at stivelse og glukose-sirup kan være laget av hvete, men sjansen for at det ermer enn mikroskopiske mengder gluten igjen er veldig liten.
Og Toffen: hvis bursdagsgjesten ikke tåler hvetestivelse heller, ville de sagt fra om det. :nemlig:
Kanina sa for siden:
Nå så jeg også produktet på nett, og det ser trygt ut! Takk og pris, de har kommet til fornuft. (Skjønt soya-allergikere er kanskje ikke enige i at det var lurt å bytte ut "gluten" med "soyaprotein" :moahaha: )
DM sa for siden:
DM sa for siden:
Go og mager pølsene til Gilde er også glutenfrie.
Kanina sa for siden:
Finnsbråten også, og vanlig Gilde-pølser, hvis man tåler hvetestivelse (noe de aller fleste gjør). Nordfjord er også trygge, mener jeg å huske. Jeg tror faktisk det bare var Prior jeg holdt meg unna av de vi har å velge mellom i butikken hos oss. Men nå har jo Prior kommet på bedre tanker også.
Syrin sa for siden:
Dei fleste cøliakerar tåler hvetestivelse - berre så det er klart. Spør den det gjeld.
Må heilt ærlig innrømme at vi pleier sjeldan sjekke pølser - aldri sett pølser med gluten i så langt, men kanskje eg burde lese oftare... ?
Dragen sa for siden:
Hva med Leiv Vidars pølser, noen som vet?
Kanina sa for siden:
Åjaa, Leiv Vidars er glutenfrie. Var det ikke de som skrøt sånn av hvor allergivennlige de skulle være? Kanskje de til og med er melkefrie. Sjekk i butikken.
Toffskij sa for siden:
Jeg er altså ute etter noe som verken inneholder gluten eller svinekjøtt her. :barnebursdag:
Syrin sa for siden:
Kyllingklubber?
Taco (med skjell)
Kanina sa for siden:
Men da har du jo fått svar på spørsmålet ditt: kylling- og kalkun-pølsene er glutenfrie. :rema1000:
Toffskij sa for siden:
Exactly. :nemlig:
m^2 sa for siden:
Toffen, på meny og ica i osloområdet har jeg sett har de andre pølsetyper som er av lam og slikt, kunne det vært noe for deg?? Pakninger med sort plast.
De har gjerne potetmel, og skummet melk, men det er jo greit i denne sammenhengen. Husker ikke merke, men det er bilder av noen sauer på etiketten :vetikke:
kamp sa for siden:
Riktig, de er uten melk og gluten.
Gluten skal merkes. Både hydrolysert protein, glukose, stivelse kan være laget av hvete. Men de er pålagt å merke, derfor det soya bak hvp fordi soya også er et allergen man må merke.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.