Hyacinth sa for siden:
Hvis man ikke gidder å lage selv? Innvandrersjapper? Kan ikke husker å ha sett det der, men jeg har jo ikke lett heller.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hyacinth sa for siden:
Hvis man ikke gidder å lage selv? Innvandrersjapper? Kan ikke husker å ha sett det der, men jeg har jo ikke lett heller.
Hyacinth sa for siden:
Og hvordan etterligner man best en marokkansk tagine hvis man ikke vil kjøpe en? Gryte med lokk? Leirgryte i stekeovn?
Retz sa for siden:
Jeg har to krukker fulle av hermetiserte sitroner, og de er hjem- hjem- hjemmelaga! Kjøpe en sitron, kanskje?
Jeg tror det skal bli vanskelig å etterligne taginen, det er jo formen som er cluet med den. Jeg hadde valgt leirgryte som erstatning, tror jeg. Hva skal du lage? :hyper:
Hyacinth sa for siden:
Jeg tenkte også på leirgryte, og det har jeg. Men nå ser jeg at både Jamie Oliver og Andreas Viestad mener det ikke blir noen forskjell med en gryte.
Jeg skal lage tre retter: En okserett og en kyllingrett fra Jamies reiseprogrammer fra Marokko (jeg har ikke annen oppskrift enn at jeg satt emd penn og papir mens jeg så på), og så skal jeg lage denne (dvs den står på komfyren as we speak):
www.dagbladet.no/dinside/2001/10/13/287605.html
Det er den øverste. Jeg hadde verken oliven eller svisker, men laget litt sødme vha litt gresk honning.
Retz sa for siden:
Ah, dette ser utrolig godt ut! Spiste et par meget minneverdige måltider da jeg var i Marrakech, det er så mye smak i den maten at man får lyst å smatte for riktig å pirre smaksløkene litt ekstra. Ellers spiste jeg mest enkel berbermat; linser, couscous, poteter og gulrøtter. Og oliven selvsagt. Ble noe lei av de kokte gulrøttene etterhvert, men med små muligheter for kjøling og nye forsyninger der oppe i fjellene, var det ikke så enkelt å være kreativ.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.