Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmebakte knekkebrød

#1

cilen sa for siden:

Nå lager jeg hjemmebakte knekkebrød. Det lukter litt kompe her nå som de stekes synes jeg. Gleder meg til å smake. De er visst kjempegode!

Bilder kommer!


#2

Azi sa for siden:

Går det an å lage sånt og? :sparke:


#3

cilen sa for siden:

Jada. Og enkelt er det også. Blir litt som å lage julekaker.


#4

Nabojenta sa for siden:

Spar noen til i morgen da! Jeg vil smake!

#5

cilen sa for siden:

Herreminn å gode er er!!
Håper det er noen igjen da Nabojenta. Disse tror jeg mannen liker!

(Har bakt masse, så jeg skal nok spare noen..)


#6

Nabojenta sa for siden:

De så skikkelig supergode ut. Gleder meg til å smake! :nam:


#7

amor sa for siden:

Så flink du er! :blomst:

Dette så godt ut! :jupp:


#8

Muskat sa for siden:

De så jo skikkelig gode ut! Hva med å legge ut oppskrift? :blafre:


#9

Azi sa for siden:

De så virkelig gode ut!


#10

cilen sa for siden:

Oppskriften kommer hvis jeg får lov å legge den ut. (Den er ikke min).
Spiste 2stk. og ble skikkelig mett!


#11

Mei sa for siden:

Jeg er imponert!! Om smaken mellom disse og kjøpe-knekkebrød er like forskjellig som mellom vanlig kjøpe-brød og hjembakt brød er det jo en liten revolusjon. Har de like lang holdbarhet som kjøpe-knekkebrød? Håper at oppskriften kommer :nikker:


#12

Vimsen sa for siden:

Jeg SKAL ha oppskriften!


#13

cilen sa for siden:

Hihi.. tror de skal holde seg lenge. Men de er skikkelige gode, så de blir nok spist opp fort uansett.


#14

Vimsen sa for siden:

BLABLABLA! KOm med den!


#15

Chanett sa for siden:

De så skikkelig gode ut. Nå minnet du meg på at jeg har lyst til å gå på lefsebakekurs.


#16

cilen sa for siden:

Lefser er knallgodt. Kjente en gang en gammal ungkar. Han lagde verdens beste lefser. Hadde de med på elgjakta, og delte de ut. Mmm.. (Var ikke på jakt jeg altså, bare innom en tur.)


#17

Nabojenta sa for siden:

Jeg gikk en tur på stien, og søkte skogens ... lefse. ♪♪

#18

Carpe Diem sa for siden:

De så kjempegode ut :jupp:
Har lagd knekkebrød med barna i barnehagen, men de ble ikke så fantastisk gode....Tar gjerne imot oppskriften du har brukt :ja:


#19

Chanett sa for siden:

Jeg tror jammen meg at jeg skal tvinge Vims og mandarin med på lefsebakekurs til høsten. :jupp:


#20

cilen sa for siden:

Poet-potet potetlefse. hahaha


#21

Vimsen sa for siden:

Du trenger ikke tvinge meg ihvertfall! Ikke glem meg!


#22

cilen sa for siden:

Dere skal få oppskrift, om dere ber pent. :ja:


#23

Vimsen sa for siden:

Kjæresnillesøte.


#24

Vimsen sa for siden:

:kvalm:


#25

Nabojenta sa for siden:

:humre:

#26

cilen sa for siden:

Dette føles godt!


#27

Vimsen sa for siden:

Jeg går på butikken. :TRASS:
e har knekkebrød der også! :sur:


#28

Chanett sa for siden:

Wasa sitt økologiske rugknekkebrød er knasende sprøtt og ikke så verst. Mens vi venter på oppskrifta, mener jeg.


#29

Vimsen sa for siden:

Jeg har fått oppskrift og legger til et par ting på lista mi.
Dette skal bakes. Kanskje allerede i kveld.


#30

Chanett sa for siden:

legger seg flat og klamrer seg til cilens fot



#32

Chanett sa for siden:

Jeg har få hemninger når det gjelder å oppnå noe. innser


#33

Mei sa for siden:

Kjære søte snille pene vakre intelligente gjennomtenkte vidunderlige..... :tilber:


#34

Chanett sa for siden:

Jeg er i godt selskap, ser jeg. :D


#35

Muskat sa for siden:

Kjære cilen som er så uendelig vakker og talentfull, kunne du tenke deg å kanskje være så snill å legge ut oppskriften på de vidunderlige knekkebrødene? :blomst:


#36

cilen sa for siden:

Jeg legger den ut, så får jeg heller ta den bort igjen hvis hun sier den er hemmelig.. oki? hihi

Her kommer oppskriften. Men husk å lage dobbelt opp, for det går unna når man får smaken på de.

Grove Knekkebrød ca 15 stk.
1 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl olje
ca 1 dl vann

Alt det tørre blandes sammen. Rør inn oljen og vannet, men spar litt av vannet, og se om det holder. Deigen skal bare være sammenhengende.
Legg deigen på bakepapir, og elt den ut som en firkant, ca 2mm høy.
Legg på bakeplate, og skjær den i passende firkanter.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

Den er veldig god bare å spise uten noe på, f eks til vin......
Lykke til.



#37

cilen sa for siden:

Det er som musikk i ørene mine! :p


#38

Chanett sa for siden:

Jeg kjenner at jeg er litt lykkelig.:D


#39

Azi sa for siden:

Takk for oppskriften! :D


#40

Misteri sa for siden:

De så jo supergode ut. Tror jeg får prøve meg på å bake dem engang jeg også! :ja:


#41

Vimsen sa for siden:

Jeg har handlet. :stolt:


#42

cilen sa for siden:

Skal du bake i kveld?


#43

Apple sa for siden:

De må jeg prøve! (selv om de ligner litt på min fars første hjemmebakte frokostbrød:D )


#44

Hyacinth sa for siden:

Hva betyr elt den ut som en firkant? :blånn: 2 millimeter?? Kjevle, da, eller? Eller bare smadre ut med håndflaten?


#45

Apple sa for siden:

Elte med kjevle, vil jeg tro. Over hele bakepapiret.


#46

Irma sa for siden:

De så nydelige ut. Tror jeg må sette igang med knekkebrødbaking. Har flere knekkeoppskrifter liggende, men dine så spesielt gode ut og må prøves. :nam:


#47

Muskat sa for siden:

Nå har jeg bakt og spist. :nam: De var like gode som jeg trodde, tusen takk for oppskriften. :neie: Nå skal jeg smøre meg enda et knekkebrød og se LOST, hurra!


#48

Mei sa for siden:

Tusen takk!!! Tenker jeg baker i morgen.

Det burde vel forøvrig gå an å bytte ut noe av hvetemelet med grovere mel? Eller bytte ut alt hvetemelet med fibra? grovtmelfrik


#49

cilen sa for siden:

Det gjør det sikkert. De ble jo ganske lyse, og det finnes jo mye mørkere knekkebrød enn dette. Si ifra åssen det blir da!
Det går sikkert ann å lage de glutenfrie også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.