Mine barn er kresne/Jeg kan ikke lage mat. Stryk det som ikke passer. Men! I dag har jeg laget kalkunparmesannuggets med grønnsaksrøre, sunt som bare det og lett og ikke så dyrt og barna LIKTE det! :lykkelig:
Jeg må dele. :nemlig:
Kalkunfilet, skjær opp i nuggetsbiter.
Visp egg i en skål, og bland finrevet parmesan, brødrasp, timian, sesamfrø, litt salt og pepper og litt paprikakrydder i en skål.
Smekk nuggetsene først i eggeskålen, og så i den andre.
Legg på ovnsplate (fortrinnsvis med bakepapir under), og sett i midten av ovnen på 200 grader i et kvarter.
Ferdig! :sjokk:
Grønnsaksrøregreia var bare å slumse sammen olivenolje, raspet aubergine, raspet gulerot, hakket hvitløk, tomater, litt salt, litt pepper og litt sukker og la det boble en stund til det ser ferdig ut.
(Og nå kommer jeg på at jeg glemte å ta i purren jeg egentlig skulle ha i, men jaja. Det var godt allikevel.)
Vi hadde ris til, hovedsakelig fordi det er safe bet med mine kids, men det var ikke egentlig så dumt det heller.
Jeg overkom min frykt-for-matlaging for noen år siden, men synes faktisk at nuggets ikke er av det enkleste jeg lager. Mange skåler, mye søl. :knegg: Men veldig godt.
Nuggets er en slager her i huset også, jeg lager det ganske likt, men jeg vender kjøttet i mel først, så de blir tørre. Enkelt og godt! Det er utrolig hva barn spis bare det er "knas" på.
:jupp: jeg vet ikke helt hvorfor, men alle oppskrifter er sånn. Jeg tror det er så egget skal feste seg bedre. Også bruker jeg bare eggehvite, og lager majones av plommene. Nå har Høvdingen sett på 4-retters middag at det går an å blande alle ingrediensene oppi med en gang, og bare dra stavmiksern oppover. Det skal testes nestegang.
Ja, det stemmer - men da må du ha stavmikser som er rask nok.
(Tro det eller ei - jeg kan ikke lage kaffe, men majones av alle ting har jeg dreisen på.)
En gang lagde jeg schnitzel, (jepp, jeg kan både stave og lage det! :kry: ), og da var det mel før egg før rasp, men jeg synes det egentlig var litt bedre uten mel først. :gruble: