Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kresne barn - vennlig oppskrift som selv en amøbe klarer å lage!

#1

Maverick sa for siden:

Jeg er så stolt! :glis:

Mine barn er kresne/Jeg kan ikke lage mat. Stryk det som ikke passer. Men! I dag har jeg laget kalkunparmesannuggets med grønnsaksrøre, sunt som bare det og lett og ikke så dyrt og barna LIKTE det! :lykkelig:

Jeg må dele. :nemlig:

Kalkunfilet, skjær opp i nuggetsbiter.
Visp egg i en skål, og bland finrevet parmesan, brødrasp, timian, sesamfrø, litt salt og pepper og litt paprikakrydder i en skål.
Smekk nuggetsene først i eggeskålen, og så i den andre.
Legg på ovnsplate (fortrinnsvis med bakepapir under), og sett i midten av ovnen på 200 grader i et kvarter.

Ferdig! :sjokk:

Grønnsaksrøregreia var bare å slumse sammen olivenolje, raspet aubergine, raspet gulerot, hakket hvitløk, tomater, litt salt, litt pepper og litt sukker og la det boble en stund til det ser ferdig ut.

(Og nå kommer jeg på at jeg glemte å ta i purren jeg egentlig skulle ha i, men jaja. Det var godt allikevel.)

Vi hadde ris til, hovedsakelig fordi det er safe bet med mine kids, men det var ikke egentlig så dumt det heller.

Se så lett! Og så var det godt! :jupp:


#2

Turban Smukk sa for siden:

Det høres kjempegodt ut!

Jeg overkom min frykt-for-matlaging for noen år siden, men synes faktisk at nuggets ikke er av det enkleste jeg lager. Mange skåler, mye søl. :knegg: Men veldig godt.


#3

Maverick sa for siden:

To skåler! Minimalt med søl! :lykkelig:

(Jepp, jeg er fortsatt i prosessen med å overvinne frykt for matlagning. :knegg: )


#4

Turban Smukk sa for siden:

Yay!

(jeg synes det blir litt søl da. :knegg: Men det gjør ikke noe)


#5

Susse sa for siden:

Den var ikke dum. Kanskje mulig å lure min ekstremkresne 8 åring til å smake om han selv får være med å lage. Forsøket verdt.


#6

Amelie sa for siden:

Mmm, det hørtes godt ut!
Takk for inspirasjon, det var sikkert litt morsomt å lage det også?


#7

Tallulah sa for siden:

Nuggets er en slager her i huset også, jeg lager det ganske likt, men jeg vender kjøttet i mel først, så de blir tørre. Enkelt og godt! Det er utrolig hva barn spis bare det er "knas" på.


#8

Blå sa for siden:

Takk for inspirasjon. Jeg gjør dette med fisk, men har faktisk aldri tenkt på å gjøre det med kyllling/kalkun. :sparke:

Må prøves.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Endelig en som lager oppskrifter med et fokus jeg kan forstå! :elsker:
Maten hørtes god ut den og.


#10

Slettet bruker sa for siden:

Først mel, så egg, så raspeblanding? :gruble:


#11

Tallulah sa for siden:

:jupp: jeg vet ikke helt hvorfor, men alle oppskrifter er sånn. Jeg tror det er så egget skal feste seg bedre. Også bruker jeg bare eggehvite, og lager majones av plommene. Nå har Høvdingen sett på 4-retters middag at det går an å blande alle ingrediensene oppi med en gang, og bare dra stavmiksern oppover. Det skal testes nestegang.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Ja, det stemmer - men da må du ha stavmikser som er rask nok.
(Tro det eller ei - jeg kan ikke lage kaffe, men majones av alle ting har jeg dreisen på.)


#13

Skytte sa for siden:

Hmm, det der må prøves en gang til uka tror jeg. :jupp:


#14

Nabojenta sa for siden:

Denne skal absolutt prøves. Hørtes veldig godt ut.


#15

Nessie sa for siden:

:notert:

Selv om jeg lurer på om jeg er litt mer gira på kylling enn kalkun. :gruble:


#16

Maverick sa for siden:

En gang lagde jeg schnitzel, (jepp, jeg kan både stave og lage det! :kry: ), og da var det mel før egg før rasp, men jeg synes det egentlig var litt bedre uten mel først. :gruble:

But I don't know. :matblond:


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg har jo aldri prøvd uten, så det er godt mulig det er bedre. Jeg har bare aldri tenkt på muligheten.


#18

Maverick sa for siden:

En skål mindre oppvask, i det minste. :knegg:


#19

Tallulah sa for siden:

Det er et meget godt poeng. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.