Mei sa for siden:
Melk som selges i noen land står i romptemperatur i butikken. Er disse upasteurisert? Hva er det som gjør at disse kan holde seg utenfor kjøleskap?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Mei sa for siden:
Melk som selges i noen land står i romptemperatur i butikken. Er disse upasteurisert? Hva er det som gjør at disse kan holde seg utenfor kjøleskap?
Pamina sa for siden:
Det er vel en sånn type melk som er behandlet og som tåler temperatur og har lang holdbarhet til den åpnes.
Luvi sa for siden:
www.melk.no/artikkelbibliotek/hvorfor-ma-melk-sta-i-kjoleska/
Dixie Diner sa for siden:
De er vel snarere det motsatte. Ultrapasteurisert, slik som feks. vaniljesaus. Tror jeg.
Niobe sa for siden:
Ja, sånn som Sjokomelk, f eks.
Mei sa for siden:
Mer varmebehandlet enn norsk melk altså? Hva gjør det med næringsinnhold og slikt?
meisje sa for siden:
Ultra melk er varmet opp til 1xx grader for et par minutter, mot pasteurisering til 72 grader for ett sekund. Melken holder seg i årevis, det sies at smaken endres av behandlingen.
Floksa sa for siden:
Kokt melk smaker ikke det sammen som vanlig pasteurisert melk nei :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.