Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaffe?

#1

SpetakkelRandi sa for siden:

Er det usunt for kroppen?
Går det ann å bli avhengig?
Jeg er blitt skikkelig "avhengig"(?) av en-to kopper kaffe/cappuchino etter middag.. hver ettermiddag. jeg MÅ ha disse koppene.
Er det veldig usunt eller? Hva er verst? Koffeinen?


#2

Olympia sa for siden:

Jeg tror neppe du trenger å bekymre deg for to kopper om dagen. ;) Jeg har lest at opp til 3 kopper om dagen til og med kan være sunt. Men egentlig vet jeg ikke, er ikke så glad i kaffe. Bortsett fra en Latte iblant, men ikke daglig. Det finnes jo de som drikker flere litre med kaffe daglig. (Min svigerfar for eksempel)


#3

kisha sa for siden:

Det er vel koffeinen som gjør deg avhenging. Jeg drikker selv minst 2 kanner pr dag.
Tidligere var det koffein i cola, men den skal ha blitt fjernet pga faren for avhengighet.


#4

linka-mor sa for siden:

Jeg får en dundrende hodepine hvis jeg ikke drikker mine to vante kopper hver formiddag. Så hodet mitt er i alle fall avhengig av koffein.


#5

Tussa sa for siden:

:knegg: To koppar kaffe pr. dag tåle du nok, Spetakkelet! ;)


#6

Gaia sa for siden:

Kaffe er i aller høyeste grad vanedannende, ja. Jeg drikker to-tre kopper presskannekaffe om dagen og får skikkelig kaffehodepine hvis jeg ikke drikker kaffe en dag. Nå er det veldig mye koffein i presskanne- og kokekaffe, litt mindre i trakter- og pulverkaffe og minst koffein i espresso, så det er kanskje ikke så rart at jeg er avhengig.

Jeg vil påstå at det ikke nødvendigvis er så sunt å bruke kaffe til å våkne om morgenen/holde seg våken, slik jeg ofte gjør i ukedagene. Koffeinen fører jo til at kroppen ikke kjenner at den er sliten, men den underliggende trøttheten og behovet for søvn er der jo fortsatt.

Uansett er jeg en skikkelig kaffekjerring, og koser meg veldig med kaffen min.


#7

Eia sa for siden:

Det verste med cappuccinoen er vel melken og evt. sukkeret. Selve kaffen er ikke den verste synderen. Jeg har lest et sted at en kaffe latte med sukker har omtrent like mange kalorier som en halvliter cola. For de som teller det ...


#8

Pastill sa for siden:

Jeg og. Men er ikke særlig bekymret. Hodepinen varer i to dager. Så er det over... gjort det flere ganger.

:selvpiner:

Stemmer ikke helt. Eller: Hvis man tar Tines iskaffelatte (som er rimelig søte) og sammenligner med cola så er det nesten like mye kalorier pr 1dl, men det er jo ikke 0,5 liter i kaffeboksene. :niks;


#9

Pastill sa for siden:

Dette kan slettes.


#10

Ingrid-lille sa for siden:

Ja og med lettmelk kontra helmelk skal visst også være veldig stor forskjell. :nikker:

Passer meg egentlig veldig bra, jeg synes det er best med latte på lettmelk og sukker har jeg ikke hatt i lattene mine på evigheter. Det fungerer faktisk helt utmerket med en sukett i ny og ne om jeg må ha den litt søtere.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Er det ikke koffein i Cola eller Pepsi lenger?? :undrer:


#12

kisha sa for siden:

For en del år siden var det sterkt fokus på koffein-innholdet i cola. Det ble sagt at det er fjernet. Men det er visst ikke tilfelle.
www.iform.no/pub/art.php?id=279

Ifølge artikkelen kan koffein være sunt.


#13

Tallulah sa for siden:

Ah, der svarte du deg selv, så praktisk! ;) I begynnelsen var det kokain i cola, og den har de fjernet! Jeg tror foresten ikke Coca COle sa at koffeinen var fjernet, men at det var mindre mengder enn påstått.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.