Lille meg sa for siden:
:undrer:
Er virkelig pølser skrekkelig dårlig mat? Er det forskjell på pølser? Er kyllingpølser bedre kostholdsmessig enn svinepølser? Hva med pølser laget av lam/sau? :gruble:
Noen som kan åpplyse mig?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Lille meg sa for siden:
:undrer:
Er virkelig pølser skrekkelig dårlig mat? Er det forskjell på pølser? Er kyllingpølser bedre kostholdsmessig enn svinepølser? Hva med pølser laget av lam/sau? :gruble:
Noen som kan åpplyse mig?
DM sa for siden:
Kjøttpølser er da bra mat.
Det finnes vel gode og dårlige pølser. De som er laget av mang slags rar resteinnmat og slikt er kanskje ikke de sunneste, mens de som har mer kjøtt er helt kurrante. Men så kommer det jo an på hvordan man regner ut at noe er sunt. Er det renheten i pølsen? Er det mengden fett? Er det hva man spiser sammen med pølsen? Spiser man kjøttpølser og rotmos er det nok sunnere enn farsepølser og "bollebrød" eller hotdogsbrød.
Polyanna sa for siden:
Jeg syns det inneholder mye salt og fett. Og noen inneholder vel også nitritter eller hva det var?
Mest så smaker det pføy. :p (ikke alle, da, men de som ungene liker)
Kyllingspølser er vel ikke noe sunnere enn andre pølser, tror jeg.
annemede sa for siden:
Vi spiser bare de som er melkefrie, noe fra butikk, og noe fra pappaen min.
jane sa for siden:
Ikke'no.
Lille meg sa for siden:
Jeg spør fordi jeg ofte syns det er en negativ tone når man nevner "pølser" som ting barna spiser. Akkurat det med at det er mye salt i pølser, den ser jeg. Det er selvsagt ikke positivt. Men ut over akkurat saltmengden ville jeg tro at pølser i seg selv - uten hvitt pølsebrød - vanligvis er ganske OK?
Anne C sa for siden:
Som alt annet kommer det vel ann på hvor ofte man spiser det?
Che sa for siden:
Jeg er mor til barn som foretrekker farsemat - som pølser, kjøttboller etc. Det er ikke verdens undergang at de helst vil ha det, men det inneholder mye salt, fett og tilsettingsstoffer og i tillegg er det verdens undergang for smaksløkene mine :sparke:
Nera sa for siden:
Vesla her foretrekker også pølser framfor kjøtt, og er generelt glad i farsemat. Jeg synes det er dumt fordi det ikke er like ren mat, og fordi man ikke har kontroll med kvaliteten på råvarene, i tillegg til at farseprodukter inneholder endel salt og tilsetningsstoffer jeg helst skulle unngått. Samtidig kjenner jeg at det blir en stund til jeg lager pølser selv. :knegg:
Røverdatter sa for siden:
Det smaker dritt, inneholder uforholdsmessig mye fett og er laget av de delene av grisen som absolutt ikke kan brukes til noe annet enn å bli malt opp og kvernet og stappet inn i en tarm + tilsetningsstoffer. Hva er bra med pølser lurer jeg mer på. :knegg:
Bille sa for siden:
Salt og tilsetningsstoffer er det jeg misliker mest ved pølser, og annen ferdigmat, forsåvidt. Fettet er jeg ikke så opptatt av egentlig.
Nip sa for siden:
Jeg synes ikke pølser er spesielt sunn mat, mest fordi de ofte spises i loff/pølsebrød og ikke noe mer til...
Om man så spiser pølser i grønnsaksgryta, har sunn og god mat ved siden av så er det noe helt annet, men pølsene er vel ikke så sunne uansett
Noen som vet hviken type som er best forresten?
kjøper aldri pølser, men skal grille i kveld med en kamerat av Vetle som ikke spiser så veldig mye forskjellig mat... Lurer litt på om det bare blir fiskeburger men vet ikke om han liker det heller.
Bille sa for siden:
På Adamstuen i Oslo har de en ordentlig pølsemaker/slakter som lager skikkelige pølser med ordentlig kjøtt i. De er gode og de er jo sunnere. Bare så synd at ikke slike finnes flere steder i dag.
tink sa for siden:
Pølser er ikke nødvendigvis så ille, det kommer veldig an på hva slags pølser man spiser og hva man spiser til. I tillegg til hyppigheten så klart.
I perioder spiser vi nok tradisjonelle grill-/wienerpølser ca ukentlig enten til middag, som turmat eller på reise. I andre perioder går det langt mellom hver gang vi ser både pølse og brus. Derfor orker jeg ikke lage meg dårlig samvittighet for de pølsene vi innimellom spiser og serverer barna våre.
mkj sa for siden:
Her er en test av kyllingpølser. Jeg mente at kyllingpølser inneholdt mindre fett. Men det var visst forskjell på dem også. Man kan jo se på pakken hva det inneholder da.
www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article581325.ece
Vi har også litt for ofte pølser. Det er det eneste lillebror virkelig hiver innpå av. Jeg synes ikke det er så veldig godt.
SpetakkelRandi sa for siden:
Det er vel som de andre sier at det ikke er "ren" mat.. det er mye rart iblandet som man ikke vet hva er.. fett, rester av ting og tang osv..
Men det går jo fint ann å finne "gode" pølser, og det kommer vel ann på hvordan man bruker det... lager man alltid hotdogs eller varierer du? vi bruker ofte pølse i wok og gryteretter med mye grønt og grovt til.. :) og pølse HVER dag er ikke så bra da.. men 1-2 ganger i uken.. neisj.. syns ikke det gjør noe jeg.. så lenge man varierer..
Polyanna sa for siden:
Kyllingpølser er et skikkelig bra markedsføringsprodukt, fordi folk forbinder kylling med "magert og sunt". Men når det som stappes i er det som er igjen etter at de sunne og magre brystfileetene er tatt bort, så blir det mye fett og "mekanisk utbenet kjøtt", som er ganske fettrikt, som stappes i kyllingpølsene også. Fint å bruke hele dyret, men ekkelt å tenke på lell. :p
Ru sa for siden:
Pølser smaker vondt.
Men ungen elsker det, så da får det bare være. Hvorvidt det er sunt eller ei er egentlig ikke så nøye, det blir ikke så store mengder uansett.
Chanett sa for siden:
Jeg tenker at som med det meste annet er det mengden og tilbehøret det er snakk om. Vi spiser pølser hjemme 1-2 ganger i mnd. En av gangene er enten med hjemmelaget Tormod, poteter og grønnsaker eller hjemmelaget potetstappe og grønnsaker. Den andre enten sam omvalg pølse i grov deig eller med kjøpebrød. Kjøpebrød er noe dritt og jeg jobber fortsatt med å utvikle oppskrift på gode, grove og hjemmelaga brød.
Appelsin sa for siden:
Vi har pølser en sjelden gang, barna liker det. Pleier å kjøpe de svindyre med nøkkelhull på, eller kylling/kalkun.
Og vi har veldig utradisjonelt tilbehør, for ellers blir jo middagen min bare pølsebrød og det gidder jeg ikke :knegg:
Bille sa for siden:
Hva har du som tilbehør? :intrisert:
Chanett sa for siden:
Tormod er rotmos på iphonsk. Og omvalg er innbakt.
Appelsin sa for siden:
Nja, det kan nesten være hva som helst. Men ofte salat av ett eller annet slag, som gjør måltidet innholdsrikt for meg (som ikke spiser kjøtt).
safran sa for siden:
Pølser er jo ikke godt. Jæk. I tillegg er det ofte for mye salt, for mye fett og for mye dritt i dem.
Polyanna sa for siden:
Vi pleier å ha "maulegrønnsaker" til: Småtomater, agurk, rå gulrot. Siden pølser i lomper er litt fingermat uansett.
vixen sa for siden:
Det er vel først og fremst tilsettingstoffer, fettprosent og salt som er "problemet". At det er deler av dyret som ikke brukes til fileeter osv synes jeg ikke har noe å si i seg selv. En bra ting med farsemat er jo at man faktisk kan utnytte store deler av slaktet. Det samme gjør min søster med viltkjøtt. Når fileeter, steker og småkjøtt er tatt ifra så lager de kjøttdeig og pølser av viltkjøttet som er igjen.
SpetakkelRandi sa for siden:
jeg blir som oftest dårlig (kvalm og uvel) etter jeg har spist hotdog/pølse og potetmos hjemme... lurt på hvorfor egentlig... :vetikke: har prøvd alle mulige pølser..
millact sa for siden:
Jeg synes pølser en gang i blant er godt, faktisk, med litt tilbehør og grove pølsebrød. Vi spiser det dog ikke ofte, en gang i blant. Noen ganger lager jeg pølselapskaus så får vi i oss masse grønnsaker også.
Skilpadda sa for siden:
Hjemmelaget Tormod. :rofl:
Candy Darling sa for siden:
Jeg har truffet flere hjemmelagde tormoder, men jeg har til gode å smake på dem. :gruble:
Nip sa for siden:
Jeg får alltid mageknip av pølser, eller fikk det før - spiser det aldri lenger.
Jeg har faktisk kjøpt pølse og lompe i dag til grilling da sønnen min får besøk og tror de siste årene at jeg har jeg kjøpt det ett par ganger...
Kjøpte kylling/kalkun med nøkkelhull.. de så i farten mest ok ut. Vetle skal ihvertfall spise salat til :)
Candy Darling sa for siden:
Ungene elsker pølser, og vi har det altfor ofte i båtsesongen. Det er det klart enkleste å få til som de liker uten ordentlige kokemuligheter. :mumle:
Jeg spiser sashimi i stedet. :nam:
Tallulah sa for siden:
Jeg leste en test for en tid tilbake om pølser og kreft, og da var det i all hovedsak alt saltet og tilsetningstoffene som var problemet. Jeg skal snart få meg pølsehorn og lage mine egne pølser! Og de kommer til å være sunne.
Candy Darling sa for siden:
Nippie. :knegg:
Tallulah sa for siden:
:sparke: De første spirene mine var gode, forresten.
United sa for siden:
Grøstadgris, økologiske pølser som smaker noe.
zeppelin sa for siden:
Hjemmelaget Tormod var det absolutt mest interessante i denne tråden :knegg:
mrc sa for siden:
I henhold til fett er på en måte den testen til Klikk.no litt merkelig. Her kunne det jo vært interessant å se på fettypene også. Vil tro en del "vanlige pølser" har støtte mengde mettet fett enn de beste kyllingpølsene.
rine sa for siden:
Pølser er da godt?! Jeg spiser heller en fersk wiener enn sushi. Det smaker pføy, det. :nemlig:
Veslemøya sa for siden:
Jeg synes pølser er godt jeg da. Jeg har det til og med i salat. Og så er det godt i pitabrød og i pølse og grønnsaksgrateng. Jeg vet at det ikke er spesielt sundt, men man spiser da så mye annet som er sundt.
Veronal sa for siden:
Åhå, det er i hver fall ingen ting galt med Idsøe-pølser! :hjerter:
Polyanna sa for siden:
Det mest negative med pølser for vår del er faktisk at jeg ikke liker det. :p Jeg liker ikke å være en sånn mamma som sitter og fnyser av maten og bare spiser salat, liksom, men pølser har jeg faktisk fått såpass avsmak for at jeg unngår det så godt jeg klarer. Og det er jo ikke så hyggelig ved bordet. (Det er jo andre ting jeg ikke spiser også, som brokkoli og ris, men det er liksom ikke hovedretten).
Chanett sa for siden:
Hjemmelaget Tormod er undervurdert. Knis.
GinaK sa for siden:
Bra eller ikke bra - lillebror ELSKER pølser, grillpølser eller wienerpølser, varme eller kalde, det er like greit.
Storebror blir kvalm av det, så jeg har begynt å kjøpe kalkunpølser og det liker begge. Veldig greit når svømmetreningen, som er 2 ganger i uka, begynner så tidlig og han må være i bassenget 17,15.
Dronningen sa for siden:
Vi liker alle pølser. Ungene liker dem kalde som varme. De foretrekker priors vanlige grillpølser, men får jeg velge det jeg liker best er det løkpølse med rekesalat på toppen. :vilha:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.