Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Aspargesen har kommet!

#1

Lille meg sa for siden:

Verdens beste grønnsak er nå i butikkene. Ikke la dette gå dere forbi! Bruk aspargesen som tilbehør til kjøtt eller spis den som et herlig mellommåltid helt for seg selv.

Smørstekt asparges:

Ta en bunt med asparges og knekk av den nederste delen. Smelt godt med smør i pannen og legg alle aspargesene oppi slik at ingen asparges ligger oppå hverandre. (Det er mulig du må steke i flere omganger.)

Strø over hvitløkspulver og litt pepper. La det hele steke i 3-4 minutter mens du snur på aspargesene underveis. Ha på litt flaksalt (Maldonsalt eller lignende) før du spiser. NAM! :nam:


#2

Nip sa for siden:

Aspargis er nydelig :) Vi har alt tatt det i bruk


#3

SpetakkelRandi sa for siden:

asparges er kjempe godt...

Håper det ikke er e.coli i det... :eek:


#4

gnuri sa for siden:

mm-nå fikk jeg lyst på asparges :nam:


#5

Retz sa for siden:

Snacks: Kok i lettsaltet vann med en dæsj smør. Strø revet parmesan og knuste pinjekjerner over. Nydelig!


#6

Lille meg sa for siden:

:lalala:


#7

Albertine sa for siden:

Du snakker om grønn asparges? Jeg forstår ikke hvorfor nordmenn ikke bruker mer hvit asparges. Tyskerne er helt ville etter dem og serverer dem lettkokt med poteter og hollandaisesaus. Nam! :nam:


#8

Lille meg sa for siden:

Kanskje det har noe med at butikkene nå bugner over av den grønne? Jeg tror ikke jeg har sett så mye til den hvite? Dessuten bør man skrelle den hvite - den grønne er nærmest ready to go! :lat:


#9

Esme sa for siden:

Man skal alltid anta at det er bakterier på frukt og grønnsaker og behandle deretter. Men e.coli ligger på overflata, så om man surrer i smør eller damper det så er det greit. Bakterielik er ikke farlig. :knegg:


#10

Esme sa for siden:

Forresten så leste jeg at asparges er veldig lett å dyrke selv, om man har et godt bed så varer det i opptil 20 år. Jeg er veldig fristet til å prøve. Noen som har gjort det?


#11

Kula sa for siden:

Og det regner jeg med vi skal ha til middag på tirsdag. Svigers kommer hjem fra Tyskland på mandag, og de pleier å ha med seg ett lass med hvit asparges hjem. Og skinke.

Fersk, hvit asparges er utrolig godt.


#12

Albertine sa for siden:

Ja, seff skinke! :klaske: Åh, nå ble jeg misunnelig... Finnes det hvit asparges på boks, tro?


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg dyrker asparges. De tre første årene kan du ikke høste noe, og du bør ha minst 3 planter. Hunplantene gir dårligst avling, men jeg tror du må ha noen av hver. Du høster frem til sankthans, etter det må planten få komme seg.

De skal ha sandete jord, og jeg tror Runåbergs har en tangbasert gjødsel som de liker godt. Det er visst egentlig en strandplante.

Du får kjøpt ferdige småplanter.

Det er veldig godt! Hvit asparges lager man ved å dekke til plantene så de ikke får sollys på seg.


#14

DM sa for siden:

Fineste utsagnet! :hjerter:

Eneste aspargesen jeg har spist, er når mamma laget aspargessuppe med hermetisk hvit asparges når jeg bodde hjemme.


#15

Albertine sa for siden:

Bakterielik er bare litt ekstra protein. :nam:


#16

DM sa for siden:

:knegg:

Men altså, nå har jeg nesten litt lyst til å rødprikke Spetakkelet for å få meg til å koble e-coli til asparges før jeg i det hele tatt har fått prøve det. :snurt:


#17

Esme sa for siden:

Min mor fortalte at da hun gikk på husmorskole (hun ble skysset dit da hun var i tyveårene fordi hun ikke kunne lage mat) så måtte det alltid være noen tilstede på skolen i helgene og feriene på våren som aspargesvakt. Aspargesvaktens jobb var da å dekke til mer jord over aspargesene i grønnsakshagen. Det var visst ikke mulig å spise grønne asparges. Grønne asparges var tegn på Dårlig Husmor. :knegg:


#18

Mex sa for siden:

Asparges med surret serranoskinke på grillen er snadder!
Til og med storebror på 4 valgte det fremfor pølser sist vi gillet! :what:


#19

Miromurr sa for siden:

Asparges er kjempegodt, vi er godt i gang med aspargesspisesesongen. :nam:

Nåja, E.coli-lik er ikke farlige. Andre bakterielik kan være farlige. :flisespikker:


#20

DM sa for siden:

Hvilke da? Er ikke et lik, et lik? (For en absurd setning å si!)


#21

Miromurr sa for siden:

Noen bakterier produserer giftstoffer som ikke blir ødelagt av varme. Selv om du dreper bakterien, blir ikke giftstoffet ødelagt, og kan likevel gjøre deg syk. Det gjelder ihvertfall Staphylococcus så vidt jeg husker.


#22

Esme sa for siden:

Nei, det er jo toksinet som er farlig. Den lille døde bakterien som ligger og svømmer i giften er jo ikke farlig. :flisespikket deg tilbake! :what::

:knegg:


#23

Pasta sa for siden:

Grillet asparges med smør og maldonsalt er helt nydelig.
:ser ut på 6 grader og regn:


#24

Miromurr sa for siden:

:fnise:

Med mindre noen av likene har giftstoffer som ikke er skilt ut inni seg. Da er faktisk selve liket farlig. :flisespikkerendamer: :kry:


#25

Toffskij sa for siden:

Asparges er ufattelig godt. Ti minutter i ovnen på 200 grader med litt olivenolje, salt og en haug parmesan! Eller med hollandaise! Eller surret i serranoskinke og grillet! Eller, eller! :må i butikken:


#26

Lille meg sa for siden:

Det er virkelig synd at jeg ikke er aspargesprodusent. Denne lille tråden her ville blitt sett på som en meget suksessfull kampanje. :knegg:


#27

Toffskij sa for siden:

Jeg får jo lyst til å bli aspargesprodusent. :what:

Jeg fikk forresten noe ufattelig godt på restaurant for noen uker siden: tynne, fine asparges surret i serranoskinke servert med en saus som egentlig var en trøffel-potetsuppe. Jeg klarte ganske lett å reprodusere den: surret litt sjalottløk i smør, hadde i noen dl kraft og en potet i biter, kokte poteten myk, matet den med fløte og stavmikset den glatt og slomset generøse mengder trøffelolje over. Og serverte med grillede asparges oppi. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.