Verdens beste grønnsak er nå i butikkene. Ikke la dette gå dere forbi! Bruk aspargesen som tilbehør til kjøtt eller spis den som et herlig mellommåltid helt for seg selv.
Smørstekt asparges:
Ta en bunt med asparges og knekk av den nederste delen. Smelt godt med smør i pannen og legg alle aspargesene oppi slik at ingen asparges ligger oppå hverandre. (Det er mulig du må steke i flere omganger.)
Strø over hvitløkspulver og litt pepper. La det hele steke i 3-4 minutter mens du snur på aspargesene underveis. Ha på litt flaksalt (Maldonsalt eller lignende) før du spiser. NAM! :nam:
Du snakker om grønn asparges? Jeg forstår ikke hvorfor nordmenn ikke bruker mer hvit asparges. Tyskerne er helt ville etter dem og serverer dem lettkokt med poteter og hollandaisesaus. Nam! :nam:
Kanskje det har noe med at butikkene nå bugner over av den grønne? Jeg tror ikke jeg har sett så mye til den hvite? Dessuten bør man skrelle den hvite - den grønne er nærmest ready to go! :lat:
Man skal alltid anta at det er bakterier på frukt og grønnsaker og behandle deretter. Men e.coli ligger på overflata, så om man surrer i smør eller damper det så er det greit. Bakterielik er ikke farlig. :knegg:
Forresten så leste jeg at asparges er veldig lett å dyrke selv, om man har et godt bed så varer det i opptil 20 år. Jeg er veldig fristet til å prøve. Noen som har gjort det?
Og det regner jeg med vi skal ha til middag på tirsdag. Svigers kommer hjem fra Tyskland på mandag, og de pleier å ha med seg ett lass med hvit asparges hjem. Og skinke.
Jeg dyrker asparges. De tre første årene kan du ikke høste noe, og du bør ha minst 3 planter. Hunplantene gir dårligst avling, men jeg tror du må ha noen av hver. Du høster frem til sankthans, etter det må planten få komme seg.
De skal ha sandete jord, og jeg tror Runåbergs har en tangbasert gjødsel som de liker godt. Det er visst egentlig en strandplante.
Du får kjøpt ferdige småplanter.
Det er veldig godt! Hvit asparges lager man ved å dekke til plantene så de ikke får sollys på seg.
Men altså, nå har jeg nesten litt lyst til å rødprikke Spetakkelet for å få meg til å koble e-coli til asparges før jeg i det hele tatt har fått prøve det. :snurt:
Min mor fortalte at da hun gikk på husmorskole (hun ble skysset dit da hun var i tyveårene fordi hun ikke kunne lage mat) så måtte det alltid være noen tilstede på skolen i helgene og feriene på våren som aspargesvakt. Aspargesvaktens jobb var da å dekke til mer jord over aspargesene i grønnsakshagen. Det var visst ikke mulig å spise grønne asparges. Grønne asparges var tegn på Dårlig Husmor. :knegg:
Noen bakterier produserer giftstoffer som ikke blir ødelagt av varme. Selv om du dreper bakterien, blir ikke giftstoffet ødelagt, og kan likevel gjøre deg syk. Det gjelder ihvertfall Staphylococcus så vidt jeg husker.
Asparges er ufattelig godt. Ti minutter i ovnen på 200 grader med litt olivenolje, salt og en haug parmesan! Eller med hollandaise! Eller surret i serranoskinke og grillet! Eller, eller! :må i butikken:
Jeg får jo lyst til å bli aspargesprodusent. :what:
Jeg fikk forresten noe ufattelig godt på restaurant for noen uker siden: tynne, fine asparges surret i serranoskinke servert med en saus som egentlig var en trøffel-potetsuppe. Jeg klarte ganske lett å reprodusere den: surret litt sjalottløk i smør, hadde i noen dl kraft og en potet i biter, kokte poteten myk, matet den med fløte og stavmikset den glatt og slomset generøse mengder trøffelolje over. Og serverte med grillede asparges oppi. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.