Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bæremeis

#1

Ibidelma sa for siden:

hva kan du anbefale ?

Bergans 2300 Kids Trekking eller
Norrøna 0023 Integral ?

andre typer?


#2

mehmet sa for siden:

Er du sikker på at det er en meis du vil ha? Det er hundre ganger bedre å bære i Ergo eller Patapum. :)


#3

Fara sa for siden:

Vi har i allefall ei Norrøna meis, men den er vel fem år gammel. God å bære og enkel å ta av og på:)


#4

Che sa for siden:

Sier det samme: Patapum er mye bedre og bære:) (Jeg kaller bæremeisen for bærebeist for den er vanskelig å få stilt inn)

Minuset med meis er det at den er vanskelig å få stilt inn - og det blir slik at den som begynner å bære må bære hele veien, rett og slett fordi det er sånn styr å stille inn. - Jeg blir aggresiv når jeg bærer i meis ennå jeg har ok rygg

Det som er positivt med meis er at det er greit når man er ute og går i regnvær - barnet og den som bærer kommer ikke så nært at man blir veldig våt og klam, og det er mulig å ha "tak" over meisen - noe som er greit om barnet sovner...

Vi har bergans juniors favoritt (2200)


#5

Olympia sa for siden:

:dulte:

Skulle akkurat si det samme. I en MeiTai for eksempel, sitter barnet mer ergonomisk riktig. Samtidig som selve MeiTaien veier ingenting. Den koster atskillig mindre enn en bæremeis og kan bære like store unger uten problemer. Har ungen lyst å gå selv, trenger du ikke å slepe med deg en gedigen meis, men bretter sammen MeiTaien og ha den i lomma. (Hvis du har litt store lommer, that is ;) )

Sorry for trådkupping, skulle bare informere i tilfelle du ikke var klar over at det finnes alternativer. :sorry:


#6

Solregn sa for siden:

Jeg har lyst til å stille deg spørsmålet:
Hvorfor skal dere kjøpe bæremeis?

Dersom dere er friluftsmennesker som går lange turer i fjellet, og har behov for å både bære barnet, beskyttelse mot vær og vint, og kanskje også trenger å ha plass til litt "bagasje", ja da syns jeg at dere skal velge en bæremeis.

Hvis behovet ikke er akkurat det, men til litt mindre turer, da vil jeg henge meg på de andre her ;)


#7

Irma sa for siden:

Abbonerer på tråden, for å se om det er noen som kommer med gode bæremeisforslag. Vi har lyst på bæremeis, og for vår nusk er det helt uaktuelt å sitte i Ergosele og lignende.


#8

Apple sa for siden:

Vi har en fra Littlelife. Er superfornøyd, et genialt kjøp. Jeg har brukt den på tur, samt når jeg skal en tur på kjøpesenter. Slipper vogna, manøvrerer meg lettere rundt i butikker, samt at lillegutt elsker å sitte i den.

Han sitter veldig høyt, har god utsikt (det er vel en forskjell fra mei taiene). Det er oppbevaringsplass, og et lite "tak" som kan monteres.

www.littlelife.co.uk/


#9

Mandarin sa for siden:

Signerer .. vi har noe lignende bare blå.
Bergans ihvertfall.
Lillemor sitter som en drøm.. men jeg mÅ innrømme det hele er noe mask. Vi har en som er 15 år gammel også. Norrøna..Den er mye lettere, sikkert ikke så sikker, men den bruker vi for kortere/enklere turer.


#10

Apple sa for siden:

Jeg synes ikke det er pes å stille inn. Regulerer bare litt på selene. Ellers er det da ikke noe?


#11

mehmet sa for siden:

Det kommer an på knytingen. Jeg knyter som regel slik at minsten ser over skuldrene mine.


#12

annemede sa for siden:

VI er kjempefornøyd med bergans 2300 trekking, vi trenger en til til sommeren, håper på litt turer i fjellet. optimist


#13

apan sa for siden:

Vi har en gammel Norrøna og er kjempefornøyd. Den er så kjekk så.


#14

Ibidelma sa for siden:

Vi har tenkt å bruke bæremeis (evt andre bæreting) til turer i skogen, fjellet, stranden, sentrum, etc. Aller helst til skog/fjellturer, da jeg har en ypperlig vogn til sentrumturer :)

Nei, det er jeg vel kanskje ikke. Kan ikke du fortelle litt om forskjellene på Ergo og Patapum mot bæremeisene?

Takk for svaret :)


#15

apan sa for siden:

Det som er viktig hvis du kjøper meis er at den er lang nok i ryggen til alle som skal bære. Jeg har noen venner som har en eller annen type, LittlePeople eller noe slikt, som ikke er lang nok til mannen (som nok bare er 185 eller noe). Da blir det vondt å bære.


#16

mehmet sa for siden:

Ergo og Patapum er formsydde bæreseler, man kan vel nesten si at de er i samme kategori som BabyBjörn. Forskjellen i bærekomfort for både voksen og barn er derimot stor (i forhold til BB), og i tillegg er disse selene laget for både rygg- og magebæring. De kan også brukes for mye større/tyngre barn, og det føles mye lettere enn i bæremeis siden barnet kommer helt inntil ryggen til den som bærer.

Her er noen linker:
Ergo
Parapum

:værsågod:


#17

Ibidelma sa for siden:

Takker for kort oppsummering.
Jeg vet ikke om jeg ønsker så tett kontakt. Jenta mi blir fort varm med svette, så tror egentlig en bæremeis er bedre.
BB har jeg, men den er helt "#¤%#¤"¤% for ryggen!!
Men disse inntil-selene er nok gode når man er på kjøpesenter o.l.


#18

ElinM sa for siden:

Jeg signerer de andre og anbefaler ergo, patapum eller mei tai. En bæremeis er mye tyngre å bære i, føles mye mer ustabil når ungen slenger seg fra side til side, er mye tyngre i seg selv, stor og klumpete og bare i veien dersom man ikke bærer, osv. Storesøster ble båret i meis, og Mellomsøster kanskje litt? (Husker ikke helt). Det kunne ikke falle meg inn å bære i meis nå som jeg har alt mulig annet bæretøy.

Men, hvis du allikevel vil ha en meis, vil jeg anbefale at dere drar rundt og prøver de forskjellige typene, helst med ungen i. Hvilken meis man syns er best å bære i, er individuelt. Vi prøvde f.eks. både Bergans og Norrøna før vi kjøpte. Vi var begge enige i at Norrøna føltest best på ryggene våre.


#19

Guava sa for siden:

Jeg har båret i både Meis, Mei Tai og Ergo.

Jeg tror det var en Norrøna Meis vi lånte av svigerinna mi.

Meis taklet ikke ryggen min. Den var tung i seg selv, barnet kom litt ut i fra ryggen noe som gjorde det enda tyngre og jeg følte meg veldig baktung.

Ergo og Mei Tai klarer jeg å bære i lange perioder om gangen uten at ryggen streiker. At barnet er inntil kroppen gjør det mye lettere å bære og jeg føler meg ikke baktung.


#20

Molly sa for siden:

Jeg har vært veldig fornøyd med vår McKinley-bæremeis.


#21

Ru sa for siden:

Vi har både Norrøna og Bergans meis.
Norrøna er best til mindre barn synes jeg, i hvert fall den vi har. De sitter godt og stødig, men jeg innbiller meg at det kan bli litt trangt når barnet blir større ettersom den er veldig rett opp og ned.
Bergans er nok bedre på akkurat det området.

Mitt beste tips er uansett å ta en tur i butikken og se på dem, ta med ungen og prøv den på!


#22

Miss Norway sa for siden:

Jeg vet at Kif er veldig fornøyd med sin fra Phil&Teds.


#23

gurgle sa for siden:

Vi har Ergo, og vi har bæremeis. Gode til hvert sitt bruk, syns jeg. Ergoen til korte turer, og bæremeisen til skogsturer, skiturer ol (da ville jeg aldri brukt ergoen).

Vi har forøvrig Bergans Kids Trekking 2300 og er veldig fornøyde med den!


#24

mehmet sa for siden:

:confused: Ergo (og MT) er jo genialt på skitur!


#25

gurgle sa for siden:

For deg, sikkert. Jeg ville ikke brukt den.

#26

Ibidelma sa for siden:

Vi har alle våre forskjellige oppfatninger av ting ;)

Jeg var og prøvde bergans bæremeis igår. Det føltes ganske tungt ut allerede etter noen få minutt. Men på den andre siden synes jeg det er tungt med BB også. (får lett smerter i ryggen etter epiduralen under fødselen).

Er det noen som drar på skog/fjellturer uten å bære barnet? Begynner å vurdere alternativ vogn ("ekstremvogn"). Noen som har tips om det?


#27

gurgle sa for siden:

Nettopp! Og jeg kom kun med min mening, det er sikkert kjekt å få høre fra de som ikke alltid sverger til sjal/ergo osv også?

Lykke til med valget! "Ekstremvogner" kan jeg ingenting om. :klemme:


#28

mehmet sa for siden:

Sorry, gurgle, om du misforstod meg. :sorry: Det jeg lurte på var hvorfor du ikke ville brukt det, nettopp for å få innsikt i andres meninger og erfaringer. Beklager om jeg skrev innlegget slik at det kunne oppfattes som kritikk - det var overhodet ikke meningen!


#29

gurgle sa for siden:

:cool: Jeg syns det blir for tett, for mye klær, både på meg og ungen. I tillegg syns jeg ungen sitter litt mer beskyttet i en bæremeis, og han ser mer (i min ergo så blir han sittende for lavt til å se over skulderen).

(Dessuten så tror jeg egentlig ikke jeg misforsto deg. Men at Ergo ol kan passe perfekt for noen på skitur, det tviler jeg ikke på. Men for meg passer det ikke, føler meg ikke komfortabel med det. Det var egentlig det jeg prøvde å formidle. :nikker: Jeg må bli flinkere til å kommunisere skriftlig tror jeg. Ferdes mest på en barselklubb, og der "kjenner" vi liksom hverandre så godt at det sjelden blir misforståelser)


#30

Ibidelma sa for siden:

gurgle og mehmet:
GOdt evt misforståelse ble oppklart :)

Jeg er veldig glad for tilbakemeldingene! Deler gurgle's oppfatning at det blir litt tett med ergo e.l. :)

Uansett, gleder meg til jenta kan gå lange turer, så kan vi gå tur, tenne bål og grille :D


#31

ElinM sa for siden:

Du må ikke sammenlikne bæreopplevelsen til en BB med bæreopplevelsen til en Mei tai, ergo, etc. De fleste opplever det mye tyngre å bære i en BB enn i de nevnte bæretøyene. Har du prøvd mei tai, ergo eller liknende? Kanskje du skulle prøve for å kjenne hvordan det føles. Du finner helt sikkert noen inne på tettinntil som bor i nærheten av deg som lar deg prøve, dersom du ikke kjenner noen andre som har slikt bæretøy.


#32

Candy Darling sa for siden:

Jeg er ikke noen bærefantast og kan lite om forskjellige sjal, men har allerede erfart at det er ekstremt stor forskjell på Ergo og BB. Jeg bar min da snart 2-åring uten problem i et par timer i Ergoen i strekk i sommer. Jeg er så fornøyd med den at jeg har våget steget til elastisk bæresjal til Knøtteliten. :skremt:

Jeg går ikke i skog og mark, så jeg vet ikke så mye om hvordan det fungerer der, men jeg ville def. prøvd Ergo der hvis du ikke blir komfortabel med meis, i hvert fall. Jeg har bare forsøkt meis på flatmark og skjønte fort at det ikke var noe for meg.


#33

mehmet sa for siden:

Jepp, hun bor jo i Trondheim. :D


#34

ElinM sa for siden:

Ahh, i bæremekka. Da er det håp. Der bor jeg også. :D


#35

bønna sa for siden:

Vi er svært fornøyd med bæremeis til 1,5 åringen. Sitter høyt og er fornøyd, har god støtte, også hvis han sovner. Meisen er gammel og arvet, og ser at de nye har enda bedre hodestøtte. Synes ikke bæremeisen er tung i seg selv, og den er behagelig å bære; som en ryggsekk. Man får luft bakpå ryggen og blir ikke så klam som jeg ser for meg at man kan bli av en ergo/meitai. Men jeg har ikke prøvd det altså, så jeg vet ikke. Vet bare at bæremeisen trives vi godt med alle, det passer for oss. Lett å stille inn er den også. Akkurat som en ryggsekk, og det er jeg vant med.


#36

Ibidelma sa for siden:

Jeg skal prøve mei tai'en til venninna mi :) Men jeg tror ikke jeg klarer å ha jenta mi så tett inntil meg når vi skal på skogtur :vetikke:


#37

apan sa for siden:

Også kjekt at begge foreldrene ønsker å bruke bæreanordningen. Gubben bærer S hver dag til barnehagen i en meis. Jeg ser ham ikke for meg bruke en MeiTai. Jeg opplever de to tingene som å utfylle hverandre, ikke som konkurrenter, hver til sitt bruk. Har store planer om en MeiTai med neste barn, men selger ikke meisen av den grunn.

Ang BabyBjørn må du ikke sammenligne noe som helst med den, det er det vondeste jeg noen gang har prøvd.


#38

Ibidelma sa for siden:

Ja, den er VOND!! Har brukt den bare 5 ganger på veldig korte turer. 700,- rett i dass....


#39

apan sa for siden:

Ja, jeg er glad jeg kjøpte en brukt til 200. Riktignok tror jeg de nye variantene er bedre, men ikke SÅ mye bedre.


#40

Che sa for siden:

Joda - ryggen må og stilles inn...

Jeg er 162 og har relativt lange bein og dertil kort rygg, og mannen er 20 cm høyere og har lang rygg..vi kan ikke bruke meisen med samme innstilling...

(Egentlig er bergans meiser beregnet for folk fra 165, så jeg er nok litt for lav i tillegg)

Et lite tips: Bokklubben har bæremeis som ververpremie - så du får den til halv pris.

Babybjørn er bare tull. Jeg brukte den mye fordi jeg syntes det var så praktisk å bære prinsen - men det var før jeg fant mer ergonomisk riktige bæredingser som MeiTai etc...



#42

mehmet sa for siden:

Her løste det seg ved at vi kjøpte bæremeis og solgte den etter at mannen hadde innsett at det var mye bedre med Ergo. ;)

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.