Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er dette en OK tapas-/koldtbordmeny?

#1

Rug sa for siden:

I morgen går altså mannens overraskelsesparty av stabelen, og foreløpig har 30 meldt at de kommer. Det kan fort bli flere.

Ser følgende ut som en OK sammensatt meny og passe mengde mat?

  1. Stor foccacia
  2. Dobbel kylling/pasta/pestosalat (to hele kyllinger, 1 kg pasta osv)
  3. Et par vanlige salater (aner ikke innhold, gjestene tar med)
  4. Et par store langpanner båtpoteter
  5. 15 store, nylagede pølser med fennikel og timian (stekes hele i pannen, deles i to på langs før servering)
  6. Barbecuesausen som nevnes på forumet
  7. Nok aioli og nok grønn pesto til alle som vil ha
  8. Nellys scampi x 4 (48 scampi med spekeskinke)
  9. Nok dadler med bacon (hva er forresten egentlig nok?)
  10. Nok fylte sjampignoner med feta (gjentar spørsmålet overfor)
  11. Dersom jeg rekker det: en god omgang av Teos kjøttboller.

Det bør nevnes at det også blir et fyldig dessertbord, det var tydeligvis det gjestene foretrakk å ta med. Det passer meg egentlig ganske greit.

Blir veldig glad for tilbakemeldinger, for dette er vanskelig!


#2

Karamell sa for siden:

Ville tatt med noe ost også ellers hørtes det jo helt nydelig ut :nam:


#3

Rug sa for siden:

Lurt! Har du en anbefaling? Tenkte også å servere eventuelle rester av spekeskinke og skjære opp honningmelon.


#4

Benzo sa for siden:

Hørtes nydelig ut. :)
Det er ikke lett å beregne mat til 30, det er sikkert. Tror kanskje jeg ville gått for en foccacia til, i hvert fall hvis det er en langpanne du lager? Erfaringsmessig går det mye av godt brød. Av dadler og fylt sopp, ville jeg i hvert fall beregnet et par til hver.
Hvis du ikke rekker kjøttboller, er det kjempegodt med lefser som smøres med kremost, et godt lag med ruccola og serranoskinke. Rull sammen og kutt i passende biter.


#5

Eia sa for siden:

Det ser veldig bra ut. Evt. tillegg kan være f. eks. tynne skiver av parmesan - det er supergodt!

Når det gjelder dadler med bacon rundt, er min erfaring at 1-2 pr. person holder i massevis. Det er veldig godt, men mektig som bare det. Lykke til med party!


#6

Ibidelma sa for siden:

1.runde
[RIGHT][/RIGHT]

  • Lavas brød

  • Marinerte oliven med og uten stein

  • Hjemmelaget hvitløksaus

  • Orientalsk paprikasaus

  • Blandet salat med fetaost

  • Haydari (yoghurt, hvitløk og urtedressing)

  • Parmaskinke på brød med oliventapenade og ruccolasalat

  • Hjemmelaget kryddersmør, pesto og fetaost
    2.runde
    [RIGHT][/RIGHT]

  • Stekte båtpoteter

  • Hvitløkstekte kyllingvinger

  • Guvec (grønnsaker i picant tomatsaus og marinert oksekjøtt)

  • Grillspyd av lam eller oksefilét

  • Frityrstekte kalamares med sursøtsaus
    3.runde
    [RIGHT][/RIGHT]

  • Saltbakte mandelpoteter

  • Hvitløkstekte champignonger

  • Ingefær og chili/hvitløkmarinerte scampi

  • Hjemmelaget kjøttboller i smaksrik tomatsaus

tatt fra tregarden.com


#7

Apple sa for siden:

:slurp:
Oliven er godt til. Og chorizopølse, pfefferoni, marinerte hvitløksbåter og serranoskinke. Bare sånn i tilfelle du ønsket noe mer på menyen.


#8

Ibidelma sa for siden:

Virker ut som en god tapas meny du selv har laget!
Lykke til :)


#9

Rug sa for siden:

Fantastisk! Dette ser jo kongelig ut. Jeg får ikke begynt i kveld, da lukter han lunta umiddelbart. Men jeg har jo dermed god tid til å pusle på menyen og handlelista, og jeg har hele dagen i morgen.

(Det beste av alt er at vi ikke skal være hjemme hos oss, så jeg trenger ikke å bry meg om hybelkaninene og oppvasken fra i går :riktig: )


#10

Benzo sa for siden:

Du får komme med en rapport etter selskapet, alltid greit å vite hvor mye/lite mat som går. :)
Kos dere!!


#11

Karamell sa for siden:

Manchego ost er jo tapasosten over alle. Ellers Provolone, eller hva det nå heter...


#12

Karamell sa for siden:

Jeg ville også hatt Seranoskinke og chortizopølse - helst stekt i eplecidereddik :nam:

Gode Oliven!


#13

Rug sa for siden:

Rapport skal bli! Nå begynner jeg å glede meg, alltid mye lettere å sette i gang når man har en oversiktlig plan. Blir full handlekorg i morgen tidlig, gitt...



#15

Karamell sa for siden:

Guri, nå ble jeg sulten :sparke:


#16

Rug sa for siden:

Rapport fra en utladet, men fornøyd kropp:

Aller først må jeg si tusen takk for hjelpen. Det var morsomt å forklare alle nysgjerrige at jeg hadde fått hjelp av vilt fremmede, men de ble sannelig imponerte.

Det ble mye mat. :ja: Mer enn nok! Det kom 35 sultne mennesker, og de var helt over seg over så mye god mat, og det gjorde godt for en sjel som ikke hadde hatt rompa på en stol siden den forlot senga om morgenen.

De to nevøene mine på 5 og 8 hjalp til med å vaske og skjære opp 10 kg poteter. Dessuten tok de med mini ut i en times tid etter barnehagen, gjett om de skal få en klekkelig belønning! Dessuten var de fryktelig leie seg for at de ikke fikk smake, de er av typen som spiser absolutt alt. De fikk smake i dag, og var like fornøyde som resten av selskapet.

Tenkte jeg kunne lage en liste og si hvor mye som forsvant:

  1. 9-10 kg båtpoteter: Det meste forsvant. Godt å ha i bunnen.
  2. Omtrent 60 scampi med ost og spekeskine: Mange skeptiske, så jeg hadde mye igjen. Dem som smakte synes det var veldig godt, så de forsynte seg flere ganger. Men det var mye arbeid å lage dem til, jeg holdt på å bli sprø av å skrelle - og da jeg endelig var ferdig måtte alle snittes, fylles og rulles.
  3. 40 champignoner med fetaost- og rømmefyll: Ble litt våte, så burde blitt frest litt i pannen først. Men de ble veldig gode (tror jeg, rakk ikke å smake selv). Hadde vel 16-18 igjen.
  4. 16 Vestlandslefser delt i fire, med ruccola, serranoskinke og Philadephiaost: Mange trodde de var fylt med røkelaks, og skygget unna. Men når det gikk opp for dem at det var skinke, forsvant mange. Utrolig gode! Hadde vel 20 igjen.
  5. Omtrent 40 dadler med bacon. Jeg likte dem veldig godt, men hadde ikke plass i stekeovnen til dem, så jeg måtte steke dem i panna. Det var ikke lett å få dem jevnt stekt, så de utgjorde kveldens store frustrasjon -jeg svidde ganske mange. Men det var helt riktig at de er mettende, for de fleste nøyde seg med en som en avslutning på måltidet. Hadde ganske mange igjen.
  6. 1,6 kg biffdeig til kjøttboller. Jeg var alt for forsiktig med krydderet, og det skjedde litt for mye på en gang, så de ble for godt stekt og litt for tørre. La dem bare oppi barbecuesausen, gjorde underverker. Hadde 12-13 igjen.
  7. Barbecuesaus, dobbel porsjon. Den var ufattelig god! Fant ikke chipotle-chili, men det ble godt uansett (jeg vet jo ikke hvordan røyksmaken påvirker sausen). Hadde mengder igjen, så det hadde kanskje holdt med én porsjon.
  8. Dobbel pastapestokyllingsalat. Hadde holdt med én porsjon, men den er alltid en schläger.
  9. Grønn salat med rollo, mandariner, nøtter osv. Nesten alt forsvant.
  10. Et par vanlige salater (á la 80-tallet), ikke mye gikk - de druknet nok litt.
  11. To foccacia, en stor langpanne og en mindre. Nesten alt forsvant, fantastisk godt! Gleder meg til restene.
  12. Pesto, aioli, kalamataoliven, litt grissini, ikke mye gikk.
  13. Mye druer, honningmelon og Piel de Sapo-melon. Gikk mye.

Glemte manchegoosten, hadde bare kjøpt en liten bit for å prøve. Men nå har jeg god anledning til å nyte den helt alene - gleder meg!

Dessertbord:

  1. Mer frukt, ananas, druer og melon.
  2. To porsjoner Dronning Maud, gikk mye.
  3. To porsjoner sjokolademousse, gikk mye.
  4. Sjokoladelangpannekake, halvparten forsvant.
  5. Pai med vaniljesaus og blåbær, gikk mye.
  6. Is, krem, marengs, vaniljesaus og rips i salig blanding, gikk mye.
  7. Kommer ikke på den siste tingen rett og slett.

Kvelden gikk altså stort sett med til å spise, og det var utrolig koselig. Mannen ble fullstendig tatt på sengen, og var rørt over at så mange ville være med på å feire dagen.

Det var en del arbeid, men jeg er ikke skremt etter alle de gode tilbakemeldingene som kom. Laget jo ingenting dessert selv, det hadde jeg rett og slett ikke rukket.

Konklusjon: tapas var særdeles vellykket med så mange gjester til stede i et privathus.


#17

Rug sa for siden:

Glemte de fantastiske pølsene, de var rett og slett rågode! Helt nylagede, råe. Stekte dem i ovnen og delte i fire, mesteparten forsvant.


#18

Katinka sa for siden:

:imponert:

Hvor har du funnet oppskrifter til alt dette her?
Orker du å lenke?

Uansett, gratulerer med vellykket feiring. :)


#19

tildemor sa for siden:

Det må jo ha vært en kjempekveld:) Høres ut som du har mange spennende oppskrifter!!!


#20

Rug sa for siden:

Alle oppskriftene til tapasrettene finnes her på forumet, enten i tapastråden, i denne tråden eller der Teofelia har lagt ut oppskrift på det Teomannen serverte (link i tapastråden).

Pølsene er kjøpt lokalt.


#21

Rug sa for siden:

Det vil si, salatoppskriftene ligger vel ikke her.

Kyllingsalaten er som følger:

1 grillet kylling, i biter
En del sukkererter, jeg pleier å bruke nesten en hel pakke.
Soltørkede tomater, så mye du liker.
En rå løk i bittesmå biter
500 gram pastaskruer
Et glass pesto blandes med 1 dl olivenolje, salt og pepper.

Nam!

Den andre salaten har jeg ikke oppskrift på, den kom ferdig.


#22

Benzo sa for siden:

Så flink du var, Rug!
Skal jammen printe ut disse sidene, en veldig fin tapasmeny. :nam:


#23

Nenne sa for siden:

Veldig god! :nikker:

Jeg noterer meg alt fra denne tråden. Her var det mye godt.


#24

Benzo sa for siden:

Når det er så mange forskjellige retter kan det være lurt å sette en lapp med hva slags mat det er på de forskjellige fatene.


#25

Karamell sa for siden:

Så flink du har vært!!

Jeg har kjemplyst å prøve fiken og bacon! (eller var det dadler??) Hørt at det er snadder.


#26

Fadese sa for siden:

Du er flink! Jeg skal notere meg listen din, for jeg hadde tenkt å lage noe tilsvarende til 30-årsdagen min som ikke er så veldig langt unna. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.