Hørtes nydelig ut. :)
Det er ikke lett å beregne mat til 30, det er sikkert. Tror kanskje jeg ville gått for en foccacia til, i hvert fall hvis det er en langpanne du lager? Erfaringsmessig går det mye av godt brød. Av dadler og fylt sopp, ville jeg i hvert fall beregnet et par til hver.
Hvis du ikke rekker kjøttboller, er det kjempegodt med lefser som smøres med kremost, et godt lag med ruccola og serranoskinke. Rull sammen og kutt i passende biter.
Det ser veldig bra ut. Evt. tillegg kan være f. eks. tynne skiver av parmesan - det er supergodt!
Når det gjelder dadler med bacon rundt, er min erfaring at 1-2 pr. person holder i massevis. Det er veldig godt, men mektig som bare det. Lykke til med party!
Fantastisk! Dette ser jo kongelig ut. Jeg får ikke begynt i kveld, da lukter han lunta umiddelbart. Men jeg har jo dermed god tid til å pusle på menyen og handlelista, og jeg har hele dagen i morgen.
(Det beste av alt er at vi ikke skal være hjemme hos oss, så jeg trenger ikke å bry meg om hybelkaninene og oppvasken fra i går :riktig: )
Rapport skal bli! Nå begynner jeg å glede meg, alltid mye lettere å sette i gang når man har en oversiktlig plan. Blir full handlekorg i morgen tidlig, gitt...
Aller først må jeg si tusen takk for hjelpen. Det var morsomt å forklare alle nysgjerrige at jeg hadde fått hjelp av vilt fremmede, men de ble sannelig imponerte.
Det ble mye mat. :ja: Mer enn nok! Det kom 35 sultne mennesker, og de var helt over seg over så mye god mat, og det gjorde godt for en sjel som ikke hadde hatt rompa på en stol siden den forlot senga om morgenen.
De to nevøene mine på 5 og 8 hjalp til med å vaske og skjære opp 10 kg poteter. Dessuten tok de med mini ut i en times tid etter barnehagen, gjett om de skal få en klekkelig belønning! Dessuten var de fryktelig leie seg for at de ikke fikk smake, de er av typen som spiser absolutt alt. De fikk smake i dag, og var like fornøyde som resten av selskapet.
Tenkte jeg kunne lage en liste og si hvor mye som forsvant:
9-10 kg båtpoteter: Det meste forsvant. Godt å ha i bunnen.
Omtrent 60 scampi med ost og spekeskine: Mange skeptiske, så jeg hadde mye igjen. Dem som smakte synes det var veldig godt, så de forsynte seg flere ganger. Men det var mye arbeid å lage dem til, jeg holdt på å bli sprø av å skrelle - og da jeg endelig var ferdig måtte alle snittes, fylles og rulles.
40 champignoner med fetaost- og rømmefyll: Ble litt våte, så burde blitt frest litt i pannen først. Men de ble veldig gode (tror jeg, rakk ikke å smake selv). Hadde vel 16-18 igjen.
16 Vestlandslefser delt i fire, med ruccola, serranoskinke og Philadephiaost: Mange trodde de var fylt med røkelaks, og skygget unna. Men når det gikk opp for dem at det var skinke, forsvant mange. Utrolig gode! Hadde vel 20 igjen.
Omtrent 40 dadler med bacon. Jeg likte dem veldig godt, men hadde ikke plass i stekeovnen til dem, så jeg måtte steke dem i panna. Det var ikke lett å få dem jevnt stekt, så de utgjorde kveldens store frustrasjon -jeg svidde ganske mange. Men det var helt riktig at de er mettende, for de fleste nøyde seg med en som en avslutning på måltidet. Hadde ganske mange igjen.
1,6 kg biffdeig til kjøttboller. Jeg var alt for forsiktig med krydderet, og det skjedde litt for mye på en gang, så de ble for godt stekt og litt for tørre. La dem bare oppi barbecuesausen, gjorde underverker. Hadde 12-13 igjen.
Barbecuesaus, dobbel porsjon. Den var ufattelig god! Fant ikke chipotle-chili, men det ble godt uansett (jeg vet jo ikke hvordan røyksmaken påvirker sausen). Hadde mengder igjen, så det hadde kanskje holdt med én porsjon.
Dobbel pastapestokyllingsalat. Hadde holdt med én porsjon, men den er alltid en schläger.
Grønn salat med rollo, mandariner, nøtter osv. Nesten alt forsvant.
Et par vanlige salater (á la 80-tallet), ikke mye gikk - de druknet nok litt.
To foccacia, en stor langpanne og en mindre. Nesten alt forsvant, fantastisk godt! Gleder meg til restene.
Pesto, aioli, kalamataoliven, litt grissini, ikke mye gikk.
Mye druer, honningmelon og Piel de Sapo-melon. Gikk mye.
Glemte manchegoosten, hadde bare kjøpt en liten bit for å prøve. Men nå har jeg god anledning til å nyte den helt alene - gleder meg!
Dessertbord:
Mer frukt, ananas, druer og melon.
To porsjoner Dronning Maud, gikk mye.
To porsjoner sjokolademousse, gikk mye.
Sjokoladelangpannekake, halvparten forsvant.
Pai med vaniljesaus og blåbær, gikk mye.
Is, krem, marengs, vaniljesaus og rips i salig blanding, gikk mye.
Kommer ikke på den siste tingen rett og slett.
Kvelden gikk altså stort sett med til å spise, og det var utrolig koselig. Mannen ble fullstendig tatt på sengen, og var rørt over at så mange ville være med på å feire dagen.
Det var en del arbeid, men jeg er ikke skremt etter alle de gode tilbakemeldingene som kom. Laget jo ingenting dessert selv, det hadde jeg rett og slett ikke rukket.
Konklusjon: tapas var særdeles vellykket med så mange gjester til stede i et privathus.
Alle oppskriftene til tapasrettene finnes her på forumet, enten i tapastråden, i denne tråden eller der Teofelia har lagt ut oppskrift på det Teomannen serverte (link i tapastråden).
Det vil si, salatoppskriftene ligger vel ikke her.
Kyllingsalaten er som følger:
1 grillet kylling, i biter
En del sukkererter, jeg pleier å bruke nesten en hel pakke.
Soltørkede tomater, så mye du liker.
En rå løk i bittesmå biter
500 gram pastaskruer
Et glass pesto blandes med 1 dl olivenolje, salt og pepper.
Nam!
Den andre salaten har jeg ikke oppskrift på, den kom ferdig.