Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lekestue

#1

Stikka sa for siden:

Noen som har en fin lekestue de vil anbefale/vis frem? Storesøster skal få lekestue så vi er på jakt etter en fin og av god kvalitet. Må også være så stor at det blir plass til lillebror etterhvert. :)

Vi har sett litt på denne, fra Grimstad Garasjene. Noen som har erfaring med disse?


#2

007 sa for siden:

Den var kjempefin , men :sjokk: for en pris!

Vårt lekehus er snekret av svigerfar.


#3

Mandarin sa for siden:

Den ligner på den vi har på landstedet vårt.
Vår er laget av tømmerlinjen her i byen tror jeg.. Pappa som ordnet.
Utrolig kjekt ihvertfall!
Kjempe stas !


#4

cilen sa for siden:

Naboen vår satt annonse i avisa, og fikk sin nesten gratis. De måtte leie bil til å få den hjem, men det ble allikevel billig. Med på kjøpet fikk de kjøkken og MASSEVIS av tilbehør. Det var noen besteforeldre som hadde hatt stua i hagen..


#5

Mandarin sa for siden:

SMART!



#7

Elisabet sa for siden:

I fjor sommer kjøpte vi ei lekestue på Maxbo. De har bestandig tilbud nå utover våret på lekestuer i forskjellige størrelser. Det har de fleste byggvarebutikkene tror jeg. I alle fall her vi bor. Vår er lik som denne. Tror vi betalte 5000,- for den (eller bestemor gjorte). :blunke: God plass til begge ungene og vi voksne kan fint komme på besøk. Ikke noe problem når de blir tre barn inni der heller. De storkoser seg, og husk blomsterpotte på terrassen er veldig viktig. I fjor sommer tok det litt tid før vi skjønte at det var det lille tulla prøvde å forklare at manglet på vår. :p


#8

Dixie Diner sa for siden:

Husker ei venninne hadde en sånn som vi overnattet i av og til. Forresten så hadde også besteforeldrene til ei venninne en slik i hagen på hytta si, og den var stor nok til at tre voksne kunne overnatte i den. Jeg og venninna mi sov der da vi var på hytta. :)


#9

Michelle sa for siden:

Vi kjøpte byggesett fra OBS. Vurderte Plantasjen sin men denne var litt større. Selve byggesettet kostet ca 5000 men så likte vi ikke takpappen og kjøpte noe som ligner på takstein for at det skulle se finere ut og gjorde endel forberdringer og vips så ble hytta nesten dobbel så dyr og lillegull ble fornøyd.


#10

Zip sa for siden:

Lekestue er topp, vi skal pusse opp vår :)
Har en passe stor som min pappa bygde til meg og mine søsken da vi var små :)


#11

Stikka sa for siden:

Takk for svar. :)

Vi har sett på de fra Sommerbutikken også, men tilsvarende størrelse blir like dyrt. Synes de minste blir litt små. Sette annonse i avisen var jo et smart tips. Vi har sett litt på Finn også. Der selger de jo alt mulig.

Hvordan har dere som har lekestue gjort det med lys? Innlagt strøm eller batterilys?


#12

Elisabet sa for siden:

Med en elektriker i huset så er det meningen at det skal bli lys/strøm i den etterhvert, :blunke: men det har egentlig ikke vært noe behov for det ennå. De er jo bare ute der når det er lyst.


#13

Stikka sa for siden:

Vi tok en tur og tittet på lekestuer i dag. Storesøster falt pladask for en slik som du la ut bilde av Elisabeth. Den var ikke så stor men kanskje vi skal begynne med en slik. Tror hun følte det var passe størrelse for henne. :)

Hvor tykke planker er det dere har? Blir det veldig pinglete med 19mm? Hvordan gjør dere om vinteren? Brukes den helårs eller er det bare en sommergreie?


#14

Elisabet sa for siden:

Ungene mine bruker lekestua hele året. I vinter har vi ikke hatt noe innlagt varme der eller noe, men når vi er ute så har vi jo på oss uteklær så det er ikke noe problem. Blir jo mye lunere inne i lekestua enn ute uansett. Om lekestua står litt i sola, så er det veldig lite sol som skal til for at den blir litt varmere inni. Vi kjøpte som sagt vår på Maxbo til 5000,- kroner, og den er helt lik som den jeg la ut bilde av fra Sommerbutikken hvor prisen var 6990,-. Jeg synes den er stor nok. Den er ikke av de aller minste. Veldig koselig hus som er passe stort for de små. Tror neste størrelse blir mere gjestehustypen, og den er mye dyrere. 19mm blir kankje litt tynt. :vetikke: Mannen min mener at vår er 25mm planker. Det er veldig enkelt byggesett å sette opp, men det er viktig å få lagt sokkene støtt, rett og riktig først.

Skal finne noen bilder av vår under bygging jeg. :)


#15

Elis sa for siden:

Denne lekestua har vi også.


#16

Elisabet sa for siden:

Legger bildene i eget innlegg, så kan jeg lett slette dem igjen om jeg vil. Ungene var med å hjalp til med å sette den sammen. Vi tok en pause i husmalingen. Men jammen er det litt av en jobb og male lekestua også. Et ekstra hus og male. :blunke:


#17

Stikka sa for siden:

Blir det ikke mye snø og klin inne i lekestuen da? Vinterstid altså. Hva har dere på gulvet?


#18

Elisabet sa for siden:

Vi har lakket gulvet inne 3 ganger, så det er lett å tørke av eller koste. Noe jeg sjelden gjør. Blir nok fort møkkete og vanskelig å få bort vann og møkk om en ikke har behandlet gulvet med noe. Blir jo litt sandete innimellom, men vi har en sånn trådløs støvsuger (litt større enn de smulesugerene) som også er enkel å bruke inni der.


#19

Stikka sa for siden:

Så fine bilder. Ser ut som to stolte "eiere". :)

Titter på Maxbo og ser ut som det er lekehus Ole dere har. 21 mm planker.

Lakke gulvet ja. Kan man gjøre det før man monterer? :blond: Ser for meg en utålmodig liten jente. Hva med vegger og tak inne? Har der behandlet dem?


#20

Stikka sa for siden:

Eller er det lekehus 220? Den har 19mm. Hva er egentlig forskjell på disse to bortsett fra planket da?


#21

Elisabet sa for siden:

Spurte mannen min igjen, så han har tydeligvis misforstått meg. Han sier at den muligens kan være 19mm. Han hadde trodd jeg sa 15mm. Det er det som blir spinkelt i tilfelle. Gidder ikke å gå ut og måle i mørket nå, men jeg kan gjøre det i morgen.


#22

Stikka sa for siden:

Gidder du ikke å gå ut i mørket å måle altså. :snurt:

:knegg:

Vi får ta en runde og sjekke pris på disse to og høre hva som er forskjellen. Kanskje bare en ny modell? :vetikke:


#23

Misteri sa for siden:

Til våren skal vi rive den gamle garasjen. Mange av bordene er brukbare, så vi kommer til å bruke dem til å bygge lekestua og heller suplere med nytt til veranda og rekkverk. Takpapp må jo også kjøpes.

Regner med den kommer på max. 500 kr. ;)

Lekestue er egentlig veldig enkelt å bygge selv. Istedenfor de ferdig modulene man må sette sammen selv. Mer holdbart er det også. De blir ikke så tynne og raklete.


#24

Elisabet sa for siden:

Nå har jeg fått målt. Plankene på lekestua vår er 21mm tykke. :)


#25

Stikka sa for siden:

Takk Elisabeth. :blomster:

Da er det sikkert Ole dere har. RKC skal ha kampanje på Ole fra 11.april så da blir det et slikt hus på oss. Vet ikke hva prisen blir. Klart ikke å lure den ut av noen av forhandlerene jeg ringte i dag. :humre:


#26

Elisabet sa for siden:

Mener at det var 4990,- vi betalte for vår i alle fall. Greit å vite at det er en Ole vi har. :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.