Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat som er halvveis tint for andre gang

#1

Obelix sa for siden:

Fryseren har blitt stående litt åpen for andre gang på kort tid.
Hva gjør jeg med den maten som har blitt halvveis tint for andre gang?
Kan den fortsatt spises?

Vi har rimelig smekkfull fryser og jeg håper virkelig ikke vi må kaste all maten.


#2

Sure Eplet sa for siden:

Åneeeeiiiiiiiiiii! Det var kjipe greier.

:sparke: jeg ville ikke sagt at det er menneskemat. Om det blir frosset ned igjen nå, blir det tint opp for tredje gang før det skal spises - og det er for mye.

Noe av maten kan sikkert reddes hvis det fremdeles er frosset liksom litt inni det andre?


#3

Fluke sa for siden:

Jeg hadde kastet det etter første gangen ... :sparke:
De gangene ( :gaah: ) det har skjedd hos oss har vi spist det som kunne spises samme dag (og dagen etter) og kastet resten.


#4

Obelix sa for siden:

Så dere mener at maten som også ble halvveis tint forrige gang må kastes.
Jeg er egentlig litt enig i det altså, men det er halve fryseren det gitt.
Mye av det har bare tint litt i kantene og det kan jeg vel fryse igjen eller?


#5

Fluke sa for siden:

Jeg vet ikke hva som er rett og ikke, men jeg hadde kastet det eller brukt det i dag. Om du steker kjøttet f.eks. kan det jo fryses igjen, tror jeg.

Jeg hadde også kastet det som bare var tint i kantene, men mulig jeg er hysterisk. :harblittmatforgiftetavopptintkjøtt:


#6

malou sa for siden:

Kommer litt an på hvor mye tint det er ville jeg ha sagt. Det i bunnen på fryseren er kanskje mer frosset enn det på toppen? Det som bare er tint i kantene hadde jeg frosset igjen. Forferdelig surt å måtte kaste alt sammen!


#7

Albertine sa for siden:

Du kan steke opp kjøtt etc. som kan fryses igjen etterpå. Det andre... :skeptisk:


#8

Obelix sa for siden:

Endel av maten var nesten ikke tint i det hele tatt fordi det er så fullt i noen av skuffene.
Da tror jeg at jeg kaster det som er mest tint.

Og jentungen har heretter åpne fryseren-nekt :nemlig:


#9

Snø sa for siden:

Jeg hadde nok kastet alt :sparke:


#10

amanas sa for siden:

Jeg hadde nok og kastet det som var begynt å tine. Men det som lå i bunn av skuffene og inni andre matvarer og som ikke var begynt å tine noe særlig hadde jeg tatt vare på.

Utrolig kjipt da! Heldigvis piper fryseskapet vår, elles hadde vi nok gått på den smellen en del ganger vi og. For kjøleskapet står titt og ofte på gløtt når ungene har vært der!


#11

Floksa sa for siden:

Hadde ikke bekymret meg en cm engang, så lenge det er snakk om halvtint og ikke helttint/varmt. Kjøtt som ligger halvfrossent på -2-3 grader holder i mnd vis.


#12

Obelix sa for siden:

Det som plutselig ble et problem nå er jo at jeg lukket fryseren da jeg oppdaget det og nå er jo maten frossen igjen.
Jeg husker ikke akkurat hva det var som ble halvtint og ikke.
Tror kanskje jeg satser på at det går bra jeg.
maten vil vel lukte høgg når det tiner og det er dårlig?


#13

Nextlife sa for siden:

Jepp. Hvis det er noe grønnsaker, melkemat eller veldig fett kjøtt vil jeg ha hevet det, hvis ikke funker det sikkert bare bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.