Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan pofiber og fiberhusk brukes på samme måte?

#1

Xian sa for siden:

Torsdag kommer min far for å passe Ullungen, og jeg skal lage klar en pai som de kan spise til middag. En spinat- og kyllingpai som er veldig god. Min far spiser imidlertid lavkarbo, så jeg har googlet etter en alternativ paideig. Fant denne paibunnen, med noe som heter pofiber. Det hadde de imidlertid hverken i helsekosten eller på Meny, men jeg rasket med meg en pakke fiberhusk, fordi det ringte en lavkarbo-bjelle da jeg så navnet.

Kan jeg erstatte pofiber med fiberhusk og bruke samme oppskrift, tro? Jeg har forsøkt å google meg frem til et svar, men finner motstridende meldinger.

Eller har noen en oppskrift på paibunn som ikke krever spesielle ingridiense? (Jeg har ikke tid til å tråle helesekostbutikker i morgen.) Har soyamel i hus, om det kan brukes.


#2

Tuneland sa for siden:

I forrige nr av Allers, var det et med et hefte med lavkarbooppskrifter. Der var det bla en veldig lettvint paibunnoppskrift;

4 egg
1 dl kremfløte
2 ss smør

Sett ovnen op 225g. Smelt smøret i paiformen i stekeovnen.
Visp raskt sammen eggestanden og stek den til overflaten er tørr og har fått farge.
Ta ut og la formen hvile.


#3

Xian sa for siden:

Tusen takk! Det eneste er at paideigen og eggestanden består av det samme. Men det får bare være, for nå har jeg ringt rundt til helsekostforretninger og velassorterte dagligvareforretninger, og pofiber er det ingen som har hørt om.


#4

Adrienne sa for siden:

Jeg har googlet litt, og det virker som om det er konsensus om at man kan prøve å bytte ut. Og jeg finner også at pofiber kanskje kan kjøpes på apotek, eventuelt kan du prøve den butikken som ligger i kjelleren på Oslo City, de har en ganske stor avdeling for allergivennlig mat, som jeg tror Pofiber (Semper) faller innunder.


#5

Mei sa for siden:

Jeg bruker egg, fløte og fiberhusk i pai og pizzadeig. Gjerne litt havrekli også, for rett konsistens.


#6

Xian sa for siden:

Tusen takk, Mei og Adrienne! (Takkeprikkene blir heller fåmælte, pga iPhonen.)


#7

m^2 sa for siden:

Fiberhusk er mye snillere enn pofiber på karbohydratene :nemlig:
Effekten er sånn ca den samme, men jeg liker måten fiberhusk oppfører seg på mye bedre enn pofiber. Pofiber er litt... uforutsgibart :skeptisk:

Men de store ekspertene er Kanina og Dragen, siden fiberhusk og pofiber ofte brukes i glutenfri bakst for å tilføre nettopp fiber og litt spenst i bakverket.

I paibunner og pizzabunner bruker jeg ofte raspet og lettkokt blomkål blandet inn i en egg/ostemiks. Det gir en god tyggemotstand, uten den helt store smakstilsetningen, og uten noen stor effekt på karbohydratinnholdet. Eller også knuste linfrø, evt. litt sesamfrø, men begge de drar opp karboinnholdet igjen.
Med litt tyggemotstand slipper jeg den samme litt slappe omelettfølelsen jeg fort får når det bare er ost og egg, slik mange av lavkarbooppskriftene ofte er. Men så har jeg heller ikke prøvd med fiberhusk.


#8

Xian sa for siden:

Jeg kan melde om at det lot til å gå helt strålende med fiberhusk i stedet for profiber! Jeg har riktignok ikke smakt på paien ennå; den skal spises i morgen.


#9

Ema sa for siden:

Pofiber får man kjøpt på f.eks Ica. (Rød og hvit pakke om jeg ikke husker helt feil) Men jeg ville heller ha brukt fiberhusk pga. karbomengden.


#10

kamp sa for siden:

Pofiber og fiberhusk fungere ikke på samme måte.

Pofiber gjør bakverk luftigere mens fiberhusk gjør at det henger bedre samme.

Særlig glutenfrie gjærdeiger faller ofte fra hverandre og da hjelper der med fiberhusk, xanthan gum eller guarkjernemel.
Pofiber gjør eks brød luftigere og litt mer fiber.

Har aldri laget pai men etter å ha baket 600 brød på under 9 mnd så har jeg funnet ut av hvordan pofiber og fiberhusk funker ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.