noen sa for siden:
Kan noen klare seg 8-10 uker uten kjøkken? Forslag til middager som kan lages på en grill med ekstra gassbluss tas imot med takk. Kjøkkenbenk er det dårlig med, så det må være minst mulig søl.
Bill.mrk.: Pusser opp.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Hus, hage, utstyr, design mm.
noen sa for siden:
Kan noen klare seg 8-10 uker uten kjøkken? Forslag til middager som kan lages på en grill med ekstra gassbluss tas imot med takk. Kjøkkenbenk er det dårlig med, så det må være minst mulig søl.
Bill.mrk.: Pusser opp.
maggypop sa for siden:
:humre: Alternativene dine taler for seg selv.
Pesten sa for siden:
Vi var uten i 5-6 uker og det var pyton. Holdt på å bli gal. Hadde dog kokemuligheter men hadde omtrent bare vask og komfyr på kjøkkenet. Lykke til.
Mjau sa for siden:
Om du klarer deg med kjøkkenbenk av to bukker med sponplate eller liknende på toppen er du jo good to go. :ja:
:erfaren renovatør:
Ev en skjærefjøl på fanget.
Om man kjøper det meste ferdig delt og vakuumpakket er det jo ingen problem, og blir man lei av grillmat kan man jo kjøre på med pytt i panne og speilegg. :ja:
Grønnsakene deler du og hiver i folie og putter på grillen.
GydaG sa for siden:
For å si det sånn, min søster har utekjøkken på verandaen for tiden, og i det været som var i går tror jeg kanskje hun forbannet både den ene og den andre. Jeg hadde blitt gal, og muligens emigrert.
Evt er det en god anledning til å kjøpe seg en seriøst heftig grill da, det er jo ikke å forakte det heller.
Finni sa for siden:
Litt styrete, men det går.
allium sa for siden:
Matlaging går nok greit - gjerne med en mikrobølgeovn i tillegg til grillen.
Men hva med oppvasken?
Tjorven sa for siden:
Vi klarte oss uten kjøkken i 3 uker. Det var grusomt. Vi spiste en del fjorland og MYE på restaurant. Det var midt på vinteren så grilling var ikke aktuelt.
Huff. Jeg lengter ikke tilbake til de ukene.
Dragen sa for siden:
Kjøkken er oppskrytt. Har du mange venner du ikke har vært på middagsbesøk hos enda?
Vi lager god lasagne. :værsågod:
Ru sa for siden:
Kjøkken er oppskrytt. Håper jeg.
:holder på å rive det vi har:
Vi har flyttet kjøkkenbordet ut i stuen, har funnet frem camping-serviset (plast, lettere å vaske i balje og sånn ...) og kommer til å belage oss stort på micro, grill, vannkoker og riskoker. Ja, og middagsturne hos bekjente. :knegg:
Imma sa for siden:
-Pasta( vi har grill med stekeplate og koker vann på den, men primus funker også) med saus(fra glass) og oppskjært skinke.
-Kyllingfilet med ris(hurtigris på primus) og salat
-Laks med agurksalat og rømme, med brød eller ferdigkokte poteter som varmes i vann.
-Biff med gresk salat, ris, eller potetsalat.
Syrinx sa for siden:
Hvis nytt kjøkken var premien etter helvetesukene ville jeg takla det. (Nå skal det sies at kjøkkenet mitt er grusomt og at jeg er over snittet interessert i matlaging.)
Men jeg hadde nok blitt lei av grillmat på papptallerkener, det tror jeg faktisk.
Jeg ser for meg at ukesplanlegging må være enda mer gull enn i vanlig kjøkkenhverdag når man ikke har kjøkken. For min del ville det nok ført til mer variert og spennende mat.
Adrienne sa for siden:
Grillmat er jo ikke bare grillmat, så jeg hadde ikke bekymret meg så veldig over at den eneste kokemuligheten var grill, men jeg hadde virkelig ikke likt å ikke ha kjøkkenbenk, oppvaskkum og oppvaskmaskin. :skremt:
Cuyahoga sa for siden:
Du må bygge utekjøkken.
noen sa for siden:
Det blir nok en del besøk rundt omkring, ja. Du skal ikke se bort fra at vi reiser litt avgårde for å smake lasagne. :nikker:
Stuen ja. Den håper jeg også er oppskrytt, for den mangler både gulv og vegger nå. Reservestuen har teppegulv.
Vi har et vaskerom med diger kum som vi kan vaske opp i, men midt mellom grillen, vaskerommet og reservestuen er altså oppussingshel*#%&%.
Takk for tips til middagsretter. Og Mjaukjøkkenbenk skal vi klare å mekke. Kanskje vi kan sette noe av den gamle kjøkkeninnredningen ut på terassen sammen med grillen også? :gruble:
Veronal sa for siden:
Vi hadde ikke stekeovn eller kokeplater da vi bygget hus, orket ikke å kjøpe mens vi leide. I 1,5 år klarte vi oss utmerket på mikrobølgeovn, vannkoker og grill. :jupp:
noen sa for siden:
Tar dere eksterne oppdrag?
Veronal sa for siden:
Du kan lease meg som coach. :nemlig:
tink sa for siden:
Det er lenge, men så lenge det er sommer så bør det vel gå greit.
noen sa for siden:
Er en coach billigere eller dyrere enn en kokk? :gruble:
Adrienne sa for siden:
Av mat dere kan lage så kan du jo bruke folie til å steke fisk og grønnsaker i, og lage ris/pasta ved siden av. Couscous er jo veldig praktisk å lage, bare tilsett varmt vann(tror jeg). Pizza går fint an å lage i grill om man har lokk på den. Alt av kjøtt kan vel fint stekes på grillen, og jeg tenker at wokmat burde gå fint på brenneren. Og på sidebrenneren kan du lage ulike gryteretter, risotto f.eks. går fint an å lage med bare en panne.
Veronal sa for siden:
Det finner du ut når du får regningen. :D
Sonja Sockersöt sa for siden:
Jeg hadde nok blitt både gal og skilt. :knegg:
Adrienne sa for siden:
Ja, og så lage midlertidig kjøkkenbenk ved siden av grillen, enten ved hjelp av bukker og den gamle kjøkkenbenken, eller bruke to skuffe- eller skapseksjoner og sette under. Da har du samtidig litt oppbevaringsplass, til dill og dall som man kanskje trenger når man lager mat.
Vi har forresten en gammel hybelkomfyr stående i garasjen, den kan glatt lånes bort over sommeren, hvis dere har behov for det.
noen sa for siden:
Takk for gode tips og flott tilbud! Tanten min har visst en kokeplate å låne bort, så da er vi oppe i to plater i tillegg til grillen. Da tror jeg at vi skal prøve å klare oss uten stekeovnen.
Må man ha steinplate i grillen for å steke pizza?
Chanett sa for siden:
Vi hadde kjøkken på vaskerommet i seks mnd. Monterte oppvaskmaskinen, så da var det levandes.
Neket sa for siden:
Absolutt, i grillsesongen trenger man slett ikke kjøkken. Og en mikro trenger jo ikke et kjøkken for å fungere. Grill og mikro holder.
Dragen sa for siden:
1 pakke karbonadedeig
1 pakke bacon, gjerne i bittesmå biter
(Stekes i den store teflongryta, deretter har du i resten etter hvert.)
1 løk i småbiter
1 fedd hvitløk, gjerne mer
1 boks brune bønner
1 boks chillibønner
1 boks kikerter
2 bokser tomatbønner
1/2 pose frosne grønnsaker (has i til slutt, så gryta blir full og middagen får et sunt tilsnitt.) Når grønnsakene er varme, er maten ferdig.
Dette er en basisoppskrift, varier typen bønner, og ha i krydder etter smak. Ikke salt, for det blir salt nok med baconet. Men gjerne pepper og chilli.
noen sa for siden:
:nam:
Dragen sa for siden:
De som ikke har kjøkken, klipper bacon i tre biter med saks.
Dragen sa for siden:
Hverdagslapskaus:
1 pakke karbonadedeig
1 liter buljong
1 pakke lapskausgrønnsaker
m^2 sa for siden:
Kjøp deg en sånn bordgrill. De er helt geniale i slike situasjoner :btdt:
Den jeg hadde kan brukes både lukket (steke begge sider av ting i en fei), eller åpen (som en mer "vanlig" grill.
[img]http://tubby.scene7.com/is/image/tubby/GC307012?$prod$[/img]
Vannkoker, og evt. mikro hvis du har, så er du i boks :)
Adrienne sa for siden:
Vår har stekeovn, altså. (En bittebittebitteliten, man kan steke en halv pizza i slengen.)
Vi har steinplate i grillen vår, så jeg har aldri forsøkt å steke uten, men det burde vel gå hvis man har en god og tett nok rist. Hvis ikke risikerer man kanskje at bunnen siger ned i hullene? Eventuelt forsteke bunnen litt før man tar på fyllet og lage flere små pizza i stedet for en stor, det er uansett veldig populært hos ungene, de får velge selv hva de vil ha på pizzaen sin.
Dragen sa for siden:
Har du brødrister? I så fall kan du jo riste pitabrød og fylle dem med noe godt?
noen sa for siden:
Niks, ingen brødrister. Kanskje hårføneren kan gjøre susen?
Nenne sa for siden:
Da vi var i liknende situasjon for snart tre år siden, flyttet vi ut og leide et møblert hus i vel halvannen måned. Jeg kunne ikke vært uten kjøkken så lenge.
Kaprifol sa for siden:
Jeg syns du skal kjøpe deg en kul brødrister og ta sjansen, noen. Jeg heier på deg, og jeg skal herme om et års tid.
Canisa sa for siden:
Jeg også! :gal:
Malama sa for siden:
Alt går. Noe frustrert underveis, særlig dersom det blir en våt sommer, men ja, kjøkken er oppskrytt når du har grill og kokemuligheter. Og oppvaskmuligheter, mne jeg hadde gått for løsninger som gir lite oppvask. Og middagsbesøk. Særlig på regnværsdager.
Veronal sa for siden:
Det som vi gjorde da vi levde sånn var at vi lagde det meste i mikro og vha. vannkoker. Vi dampet poteter, grønnsaker og fisk i mikro (laks dampet i mikro blir veldig bra). Vi tilberedte ris og pasta vha. kokende vann fra vannkoker. Vi grillet kyllingfileter i større mengder, skar opp og frøs ned. Vi grillet pizza, steke og scampi. Det var virkelig ikke vanskelig. Det gikk sport i det - helt uten at maten fikk ut-på-tur-preg, altså.
Det vi ikke gjorde var å lage tomatsaus fra bunnen eller å lage kaker som skal steke. De kakene som ble laget var av typen oreokake og sånt. :knegg: Vi laget ikke gjærbakst heller, så brødbakingen vår fikk et like opphold.
Malama sa for siden:
Ville droppet brødbaking og store kakeprosjekter ja, man kan kjøpe seg unna en del ting, og man overlever faktisk med tomatsaus på glass og brød fra butikken noen uker (de fleste av oss, jeg vet jo at enkelte har en helse som må tas hensy ntil med allergier og dietter etc), når man ikke har kjøkken. Så kan man heller glede seg over grunnleggende matlaging igjen når det nye kjøkkenet skal innvies.
Maverick sa for siden:
Jeg vil egentlig påstå at leiligheter generelt er oppskrytt, så hey, dette går så det griner.
:nemlig:
Snuppa sa for siden:
Vi bruker stort sett bare grill om sommeren så det er mulig :)
ønsker seg større grill
slaraffen sa for siden:
Jeg svarte etter bare overskriften, jeg. Om kjøkken hadde vært oppskrytt, hadde det nok vært mange fler hus og leiligheter uten?
I åtte til ti uker hadde jeg kanskje greid meg uten, men jeg må innrømme at jeg ville grudd meg voldsomt, ja.
star sa for siden:
Oi, dere skal såpass til verks ja.
Jeg tror jeg hadde blitt tullerusk.
Må gjerne ta turen hit altså
Musemus sa for siden:
Vi var uten kjøkken i ukesvis (kjøkkenet som skulle settes opp på en helg tok 3 mnd, gitt) og det som irriterte meg veldig var lukta, at man er uten ventilator. Så tenk på det når du begynner å ha fiskeretter i tankene. ;)
Kanina sa for siden:
8-10 uker?! :tullerdu: Hvordan kan det ta så lang tid?!
Vi levde uten kjøkken i litt over en uke da vi bytta kjøkkenet vårt for et par år siden. Det var gruuu-huuuusomt! :ikke hjelpsom:
noen sa for siden:
Fordi det som startet som en liten kjøkkenutskifting har eskalert til totalrenovering av kjøkken, spisestue og stue. :gal:
Gaia sa for siden:
Microbølgeovn, vannkoker og store mengder nudler. :b.m. har lest til eksamen: Alternativt kan dere kjøre take away i åtte uker. :knegg:
noen sa for siden:
Skal ikke se bort fra at det blir litt av det gitt, men kanskje ikke hver dag. :hehehe:
Balanse sa for siden:
noen sa for siden:
:knegg: Dette er nok ikke tidspunktet for å starte et sånt prosjekt, nei. "Mat på bunnen" eller "mat fra Peppes" kan jeg klare, men ikke "mat fra bunnen av".
Kanina sa for siden:
Totalrenovering av nesten en hel etasje kvalifiserer for leie av leilighet, spør du meg. :angst:
Candy Darling sa for siden:
Legg dere inn hos svigers. Barnevakt, hushjelp og kokk i ett. :løsningsfinner:
noen sa for siden:
Et middagsbesøk i ny og ne hos foreldre og svigers kan gå. Å bo der? Da vil alternativ 2 i pollen slå inn rimelig kjapt. :nemlig:
Cuyahoga sa for siden:
Havregrøt fra micro til middag en dag i uka?
Fløyel sa for siden:
Alt går. Det er sol (den kommer) og sommer. Med hybelkomfyr, micro og vannkoker - i tillegg til grill kommer man langt.
Og kommer den sommeren enkelte spår med høy varme er det begrenset hva man ønsker av varm mat. Salat er en fin ting.
Tertit sa for siden:
Vi har vært uten kjøkken i snart 2 måneder nå. Det går egentlig ganske fint :) Skulle få kjøkkenet i går, men det var selvfølgelig forsinka. Vi har ei matbu med kjøkkenskap som jeg har flytta inn i, vasker kopper og lager mat på vaskerommet som ligger rett ved matbua og ellers griller vi så snart vi har sjansen. Vi pusser opp stue, kjøkken og gang samtidig. Vi har ei "kosebu" i hagen som vi bruker som stue. Det går fint, men vi gleder oss veldig til å bli ferdig :) Må legge til at ungene begynner å bli store, hadde nok vært mye værre med små barn i huset.
Fibi sa for siden:
Det går så fint så. Er det drittvær og ikke kokemuligheter inne ringer du Dolly/Pizzabakeren/Peppes. :nemlig:
Susse sa for siden:
Vi klare oss 2,5 mnd fra september til jul, da hadde vi en 3 åring og en 1 åring, og det gikk greit nok. Hadde en gammel ovn i vaskekjelleren. Det ble mye gryteretter, grøt og pizza disse ukene. Brukte plast og papp, vasket opp i vasken på badet.
Det ble mye trappeløping for vi spiste på ett av soverommene i 2.etg. :knegg: Vi hadde nemlig ikke stue heller. Alt går !
Irma sa for siden:
Vi flyttet deler av det gamle kjøkkenet inn i yttergangen da vi byttet ut kjøkkenet husker jeg. Veldig praktisk.
Vi har en hybelkomfyr med plater og stekeovn som jeg nok hadde tydd til hvis vi skulle levd uten kjøkken så lenge. Men så har jeg i tillegg investert i denne lille miniovnen som vi tok med på ferie til Spania nå - så det sier litt om hvor glad jeg er i å ha stekemuligheter. :knegg: (Den koster kun 499,-, så det er ikke store investeringen.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.