Er det noe jeg blir forundret over så er det folk (les: feks mannen min) som kan spise det samme hver dag og like det like godt hver dag. Jeg er periodespiser, slik at jeg spiser gjerne det samme til frokost i et par uker, men hadde jeg måtte spise det samme i årevis så hadde jeg sultestreiket! :trasser:
For meg henger dette med å spise variert samme med hvor glad man er i mat, så jeg måtte ha en poll for å skjekke om jeg har rett. Ting som manger i pollen må gjerne spesifiseres i tråden.
Jeg liker å variere middager, hvis ikke blir jeg matlei. Brødskiver med hvitost, brunost eller leverpostei blir jeg tydeligvis aldri lei - det har jeg spist siden jeg var jentunge. Det samme hver dag. To skiver til frokost, lunsj og kvelds. 95% av dagene har jeg ett av de tre påleggene. Brunost vanligvis til kvelds bare, hvitost og leverpostei til frokost/lunsj. Flesker til med paprika og agurk som tilbehør :knegg: .
Så - jeg svarte at jeg ikke liker variasjon, selv om jeg altså varierer på middagsmaten, og at jeg liker mat.
Frokost og lunsj er jeg periodespiser. I hvert fall lunsj på jobben. Eneste grunn til å bytte pålegg er fordi kollegaer mobber meg. Nå har jeg sjokkert kollegaer med å gå over på salat. Det varer vel tilsvarende lenge. Et halvt år med salat og så blir det sikkert et halvt år med knekkebrød og leverpostei og skinke/egg igjen.
Darth: Du er en sånn mystisk (les: uforståelig) person for meg. Jeg innser dog at dette må være den mest praktiske kombinasjonen. :humre:
Søsteren min er slik som deg og nå holder hun et øye med kaloriinntaket og da er så utrolig lettvindt å spise det samme hele tiden! Jeg gjorde ett forsøk (i fjor?) på noe kaloritelling og det var en grusom ekstrajobb nettopp fordi jeg ikke liker å spise (eller drikke) det samme så veldig lenge. Veiing, måling og lesing. :gal:
Det er vanskelig å svare på. Jeg spiser som oftest den samme hverdagsfrokosten år ut og år inn - for tida havre- eller rugfras. Til lunsj på jobb får vi rundstykker tre ganger i uka, og der er jeg vanskelig. Jeg er lite glad i brødmat, og spiser nesten bare brunost, skinke, egg eller syltetøy. Salat ved siden av. Til middag har vi en hel rekke (hovedsakelig traurige) retter som rulleres. Fredag eller lørdag kveld er det som regel sushi eller salmalaks i en eller annen variant.
Jeg er veldig glad i mat jeg liker, men må nok innse at det meste av mat er ganske kjedelig, og jeg for en stor del spiser fordi jeg må. Aller best liker jeg schezuan- og thaimat, men det begrenser seg litt av hensyn til de små.
Jeg elsker mat, men spiser nok mye det samme fra uke til uke. Jeg velger kjapt og lettvint fremfor eksotisk og spennende. Jeg sørger dog for et variert kosthold helhetlig slik at jeg får i meg det jeg trenger av næringsstoffer. Jeg har som regel stålkontroll på hva de forskjellige tingene jeg spiser inneholder kalorimessig og ernæringsmessig.
Frokosten kan være den samme over lang tid. Det siste halve året har jeg spist havregrøt til frokost, og synes det er greit. Så slipper jeg å tenke så mye på morgenkvisten.
Resten av dagens måltider må varieres. På en måned tror jeg aldri at vi gjentar middagen vår.
Jeg spiser ekstremt variert på middagsfronten. Har knapt hatt samme middag to ganger på 1,5 år - MEN det er ikke min fortjeneste, det er gubben som lager middag. :D
Jeg har alltid vært veldig glad i mat, men blir fort matlei. Etter at jeg begynte på de medisinene jeg går på nå har jeg blitt utrolig lei av mat... sliter veldig med å finne noe jeg ønsker å spise..:( Veldig dumt, sa øynene mine er sulten og når jeg lager maten og setter meg så mister jeg matlysten.:rolleyes:
Men ja, jeg liker å spise variert så jeg ikke går lei.
Jeg er periodespiser og glad i mat, men spiser også variert selv om enkelte middager går igjen, fordi jeg liker de og sjelden blir lei. Jeg kunne ikke spist samme middagsmat flere dager på rad, da hadde jeg blitt lei. Men kan spise f.eks samme middag en dag i uka over mange år uten at det er noe problem.
Er veldig periodespiser. Grusomt matlei, og sliter med å finne motivasjon til å prøve spennende retter som sikkert ville ha gitt meg mersmak til å fortsette, så det blir liksom samme gamle. Og finner jeg en ny rett som faller i smak blir den ofte gjentatt litt mer enn den burde en periode.
Ulempen er at datteren er veldig lik meg, hun kan rett og slett gå i vranglås om hun blir introdusert for litt for mange nye og spennende ting i løpet av en periode, så vi jobber med museskritt for å bedre oss.
Og siden jeg er matlei, og lei av å lage maten, må det være lettvint og greit.
Jeg er veldig glad i mat, og liker å lage mye forskjellig og prøve nye ting. Men hverdagsfrokosten min er stort sett alltid to rugsprø med norvegia og paprika, når det gjelder frokost og pålegg er jeg ganske treig. Kjøttpålegg får jeg lyst på sånn ca tre ganger i året. Syltetøy litt oftere.
Jeg er glad i mat, (som i at jeg har grei matlyst) men er egentlig ikke veldig interessert i det. Spiser egentlig lite variert. Mye knekkebrød med ost, egentlig. :sparke: Til middag har vi ca. 10 retter som vi rullerer med, det er ikke så ofte vi utvider horisonten sånn matmessig. Litt slappe på det området. :nemlig:
Hvis jeg bare har meg selv å tenke på (som når barna er hos pappaen sin) spiser jeg havregryn med melk eller salat. Jeg er ikke glad i mat og skulle helst klart meg uten. Når barna er hos meg varierer jeg selvsagt.
Jeg liker å spise veldig variert når det gjelder middagsmat.
Er glad i sterk mat, gode krydder, forskjellige smaker m.m.
Men når det kommer til skivemat spiser jeg lite variert. Er ikke glad i brødmat, men er veldig glad i middag.
Jeg er veldig glad i mat (kanskje litt for glad i mat :sparke:) og veldig glad i å variere mat. Vi spiser mye forskjellig og har nå i en periode hatt middagsabonnement, nettopp for å få nye ideer og innspill. Det er stort sett meg som finner på og lager mat og heldgvis har jeg en mann som spiser alt (utenom fiskeboller) og barn som spiser veldig variert.
Jeg elsker mat, og må ha en del variasjon på middagen. Men jeg er urkonservativ på frokosten og matpakkelunsjen min. :en med skinke og en med blåmuggost:
Jeg er ekstrem. Om jeg hadde "kunnet velge" (altså at det ikke hadde betydning for noe som helst), hadde jeg kun spist ristet grovbrød med hvitost og agurk til frokost/lunsj, og en særdeles enkel gryterett bestående av ris, kjøttdeig, tomatpuré, løk, gulrot og kål til middag. Det har nok sammenheng med at jeg har et veldig forstyrret forhold til mat, da er det enkelt å spise det samme hver dag og jeg har full kontroll. Det finnes ingenting jeg synes smaker spesielt godt.
Jeg spiser dog veldig variert, fordi det er viktig for meg å gjøre alt i verden for at ungen skal få et godt forhold til mat.
Jeg spiser variertish og er veldig matglad. Bortsett fra frokosten som alltid er knekkebrød med makrell i tomat, kaffe med melk og omega 3-tabletter. (Men det er fordi jeg ikke er spesielt sulten om morgenen og spiser bare for å komme i gang. Da kan jeg like gjerne spise noe som jeg uansett burde ha i meg nok av. Og morgenkaffen min får du aldri. ALDRI, sier jeg.)
Det er noen ting jeg vender tilbake til. Knekkebrød med smør og ost for eksempel :ja: men det hender jeg går lei av det også, og spiser Noe Helt Annet til frokost. Både frukt, middager og kornmat blir ganske variert her i huset, men grønnsakene er jeg dårlige på å variere. Det er som regel det samme utvalget hele tiden: brokkoli/blomkål (spørs hva som er billigst når det blir handlet), løk, gulrot, stangselleri, chili, paprika og hvitløk. Men det går jo an å gjøre myyyyye forskjellig med dette her, føler ikke akkurat at jeg er ferdig med favorittgrønten min :hehehe:
Jeg blir lett matlei, så jeg spiser variert. Brød til frokost en dag, yoghurt og frukt en dag, havregryn en dag og så videre. Jeg er opptatt av mat, men ikke spesielt glad i mat (var det forståelig?). Jeg tror jeg blir så fort matlei fordi jeg ikke er så glad i mat, og det er derfor jeg varierer så mye og er opptatt av mat.
Hvordan definerer du glad i mat, forresten? Det er mulig jeg misforstår alternativene.
Jeg er sånn som spiser det samme igjen og igjen. Fint med trygg mat som smaker ok, er ok sunn og som man blir ok mett av uten magetrøbbel.
Har spist havregryn til frokost hver morgen i mange år nå, og hvis vi feks er på tur og jeg ikke spiser det er det liksom litt feil? Ellers går det mye i knekkebrød med ost, og skinke og ost på skiver/rundstykker også.
Prøver å variere på middagen, vi har vel en ca 25 middagsretter vi varierer på, og prøver kanskje noe nytt en gang i måneden eller litt sjeldnere. Men verken jeg eller min mann er så glade i lage mat, og jeg er ikke så glad i å spise nye ting heller, så det begrenser seg litt hvor spennende vi er der.
Jeg er veldig glad i og interessert i mat, og spiser variert. Mer variert enn for noen år siden, primært av helsehensyn, men nå har det blitt sånn at jeg trives best med det. Varierer ikke veldig mye på frokost, men mer på lunsj og middag.
Jeg er glad i mat og liker å spise variert. Men jeg blir litt lei av å lage maten, mulig jeg må prøve å få til at min neste mann er en som lager mat innimellom.
Når det gjelder pålegg, så spiser jeg de samme type påleggene, sjelden jeg prøver noe nytt. Jeg er ikke så veldig glad i pålegg egentlig. Jeg er litt periodespiser, en periode er det kokt egg, så er det servelat, så leverpostei, så ost og tilbake til egg.
Middagen kan gjerne være variert, for jeg blir fort matlei, men jeg er ikke så glad i å lage mat, så det blir gjerne det samme.(altså av det utvalget jeg syns er greit å lage.)
Jeg stemte at jeg liker å spise variert og at jeg er glad i mat. Men akkurat på frokost er jeg lite krativ, der går det i havregryn med diverse tilbehør.
Absolutt variert. I første omgang er det viktig å variere mellom fisk, kylling, kjøtt og kjøttdeig/pølse i løpet av veka. Dernest har vi fleire ulike variantar innan dei ulike matsortane som vi varierer i.
Med brødmat er eg meir fast - der går det i visse påleggstypar i periodar. Eg fell alltid tilbake til kvitøst med paprika. Ungane er også slik, særlig minstemann som er fiksert på bran flakes i fleire veker, for så å bytte til Skyr, og deretter kun rista brød med smør.
Jeg er sesongspiser på middagsfronten, jeg spiser asparges om våren, lapskaus om høsten osv. Jeg har lyst på ting som er i sesong og tilsvarende ikke lyst på vårgrønnsaker om høsten eller kraftig kjøttsuppe om sommeren.
På påleggsfronten er jeg variert, jeg spiser alt mulig på skiven. Men hvis jeg virkelig skal se inn i dypet av min sjel så er det gulost, leverpostei og makrell i tomat som er det jeg alltid har lyst på og som jeg alltid vender tilbake til. Og så skal det være veldig grovt brød i tynne skiver, wasa husman, ryvita eller finn crisp.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.