Jeg skal lage kylling med 40 fedd hvitløk i morgen og har lyst til å prøve med kinesisk hvitløk istedet. Hvor lenge bør den stå i ovnen for å få samme søte og deilige kvalitet som vanlig hvitløk får etter en time? Vil den i det hele tatt få det?
Tror ikke det er noe forskjell altså.
Vi bruker kun kinesisk hvitløk og synes det smaker like mye, men lettere å behandle.
Fra Bama:
Hvitløk
Vanlig hvitløk består av mange hvitløksfedd (båter) dekket av et tynt, hvitt papirliknende skall. Det finnes flere ulike sorter hvitløk med ulik størrelse og noe ulike smaksegenskaper. Dette er den hvitløken de fleste kjenner og bruker mest av. I oppskrifter er ofte mengde hvitløk som skal benyttes, angitt i fedd.
Kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk består, i motsetning til vanlig hvitløk, av ett eneste stort fedd. Skallet kan være hvitt, rødfiolett, eller hvitt med lilla striper. Hvitløken skrelles og renses før bruk. Feddet kan kokes helt eller det kan skives, kuttes, finhakkes eller moses. Bruksområdene er identiske med vanlig hvitløk. I oppskrifter som krever mye hvitløk, er det lurt å bruke kinesisk hvitløk. Den er både enklere å skrelle og kutte.
Frykter du ”hvitløksånde”, kan du spise litt fersk persille eller timian. Imidlertid er den kinesiske hvitløken noe mildere i rå form.
Men får den kinesiske samme smak og konsistens som vanlig hvitløk når den er bakt? Jeg baker ofte hele hvitløk eller -fedd, og de blir brune og søte i smaken, fantastisk gode. Hvordan blir den kinesiske?
Jeg brukte mye kinesisk før, men nå synes jeg det er like greit å bruke vanlig siden jeg bruker rivjern og rasper den rett nedi gryter osv. Det er jo litt mer å skrelle, men det går så fort atte.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.