Jeg skal lese de to siste krimbøkene til Karin Slaughter, og den siste til Jo Nesbø, også vet jeg ikke mer.
Har dere noe å anbefale? Gjerne amerikansk, gjerne god krim. Trenger ikke være begge deler, men kan godt. Noe sier meg at jeg kommer til å bli litt lei av krim, så utfordre meg gjerne til å lese noe annet.
Da blir det ikke den. Jeg har heller ikke sett filmen, av samme grunn.
Ellroy er sånn som jeg gjerne vil like, men jeg syns det er litt kjedelig å lese. Filmatiseringene liker jeg veldig, veldig godt, i tillegg til en dokumentar om ham og The Black Dahlia som jeg så på Oslo Filmfestival for mange år siden.
Jeg har The Cold 6000 i hylla, og har begynt på den flere ganger, men aldri kommet mer enn en brøkdel uti før jeg har gitt opp.
Hvis du ikke har lest Thursday Next-serien skal du få låne hele av meg. I tillegg kan du få låne (etterhvert) hele Sunday Philosophy Club-serien av Alexander McCall Smith, jeg er på treern nå og liker dem veldig godt.
Jeg er supadupa sart (så sart at jeg må vente med å lese den siste Harry Hole-boka til vi er på ferie, sånn at det er folk rundt meg hele døgnet :gal:[noparse])[/noparse], men "The Road" syntes jeg faktisk var mer vakker enn noe annet.
Ellers vil jeg anbefale "Extremely Loud and Incredibly Close" av J. S. Foer. Nydelig bok. :hjerter:
Av amerikansk krim, liker jeg Chelsea Cains bøker om seriemorderen Gretchen Lowell.
The Help av Kathryn Stockett! Sørstatsroman, fra Mississippi, med handling fra 60-tallet. Jeg likte den veldig godt. Jeg hørte den på lydbok, og det var den godt egnet til, hvor den ble lest med ordentlig sørstatsaksent.
Jeg er ikke Harry Hole-sart, jeg tålermye blod og gørr, men jeg fikser ikke at barn har det vondt. Da kverner og kverner det inne i hodet mitt, og jeg får katastrofefantasier om mitt eget barn, og plutselig stortuter jeg over ting som ikke har skjedd.
Takk, de skal jeg sjekke ut!
Jeg har lest den. Jeg måtte jo seffern det, det er jo fra min by, nesten! Jeg har skrevet litt om den i boktråden her inne. Jeg likte den godt, men syns slutten var for lettvint. Uten at jeg vet hvordan den ellers kunne ha sluttet. Den er filmatisert nå, håper de ikke går het Ya-Ya.
Bøkene om Sookie Stackhouse (Bøkene bak True Blood-serien) er absolutt å anbefale. De er rå, søte, romantiske, spennende, skumle, og har til tider ganske heftige sex-scener.
Jeg er egentlig veldig sånn barne-sart jeg også, men The Road gikk merkelig nok greit. Det var definitivt den skjøre og evigsterke kjærligheten mellom far og sønn som gjorde mest inntrykk. For meg egnet den grå, kalde, dystre, vâre stemningen seg godt på et iskaldt hotellrom i London i januar, men er kanskje ikke like ideell i sommersola.
Styr unna Kallentofts Midtvinterblod i så tilfelle. Det var endel stygge scenarier i den. ( Ham kan du igrunnen styre unna helt og holdent, etter min personlige smak, jeg syntes ikke det var spesielt god krim.)
Steinbeck er god og bør absolutt hentes med jevne mellomrom. Travels with Charley er fin. Kanskje jeg skulle prøve å lese noe av det mer ukjente han har skrevet?
Cornwell leser jeg i perioder. Jeg har vært veldig lei lenge nå, derfor begynte jeg på Karin Slaughter i stedet.
Notert!
Parallell nåtid er greit. Da blir det vel mer science fiction?
Jeg har sikkert foreslått det før, men jeg liker Slaughter og liker Nesbø og synes både Val McDermid (dog selektiv på hvilke av seriene hennes) og Ian Rankin er i samme sjangeren.
Ganske britiske, da.
Har du lest Helen DeWitt, the Last Samurai? Amerikansk, men egentlig ganske britisk den også.
Alt av Hiaasen er fantastisk!!!! Her har du alt, krim, humor, dagsaktuelle temaer, bisarre personer og god moral. Alt i Floridas natur, fra strand til sump.
Umberto Ecos nyeste roman slippes på norsk 17. Juni ( han som skrev Rosens Navn og Foucaults pendel) den har fått supre kritikker og skal leses!
Tiden Norsk Forlag:
Gravlunden i Praha
I denne sjokkerende, humoristiske og elegante romanen setter Umberto Eco attenhundretallets Europa under lupen. Vi presenteres for en kvinnelig satanist som lider av hysteri, en abbed som blir drept to ganger, kaptein Dreyfus' memorandum til den tyske ambassaden, jesuitter som konspirerer mot frimurere, blodbadene under Pariskommunen, falske notarer, fabrikkerte testamenter, djevelske brorskap og Sions vises protokoller.
I sentrum står dokumentfalskneren og agenten Simonini, som er utvist fra Piemonte og har bosatt seg i Paris. Et langt liv i maktens tjeneste har gjort ham til en velhavende mann som frekventerer Paris’ beste restauranter. Men noe plager ham, og etter å ha møtt Freud (den avskyelige østerrikske legen og jøden Froïd), setter han seg ned for å skrive sitt liv. Og hvilket liv!
Simonini er en glødende antisemitt. Han har bidratt til å velte Napoleon III, og han har forfalsket dokumenter for russerne og jesuittordenen for å legitimere og intensivere jødehatet og jødeforfølgelsen.
Umberto Eco går tilbake til attenhundretallets Europa for å undersøke noen av de mekanismene som førte til de to verdenskrigene. Slik evner forfatteren med Gravlunden i Praha også å si noe om hvem vi er som europeere i dag.