Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Jarlsberg eller Norvegia

Hvilken ost foretrekker du?

  • Jarlsberg
    59 stemmer
  • Norvegia
    102 stemmer
  • Ingen av delene (utdyp)
    12 stemmer
#1

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, hvilken er din favoritt av gulostene,hvitostene, kvitostene eller hvadunåkallerde.


#2

millact sa for siden:

Jeg spiser stort sett Norvegia, men i ny og ne blir jeg litt lei og kjøper heller Jarlsberg.


#3

Drømmedama sa for siden:

Det må minst være Jarlsberg. Norveigia er for feiginger. :nemlig:


#4

sindrome sa for siden:

Ingen tvil!! Norvegia!! feiging


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Selv syns jeg Jarlsberg er nydelig, mens norvegia er totalt smakløs og har guffen konsistens.



#7

Hermine sa for siden:

Jeg foretrekker Norvegia som pålegg, og Jarlsberg på pizzaen.


#8

Fibi sa for siden:

Jeg foretrekker norvegia. Jarlsberg blir for søt for meg.


#9

Tåtti sa for siden:

Norvegia. :nemlig:


#10

Rabbit sa for siden:

Norvegia her også. :nemlig:


#11

Rug sa for siden:

Norvegia, eller sånn der rød, rund en.


#12

Frøydis sa for siden:

Jeg velger faktisk Gräddost fremfor Norvegia.


#13

Frøydis sa for siden:

Gräddost, ja.


#14

Rug sa for siden:

Norvegiaen kan veldig gjerne være vellagret, altså. Det er bare Jarlsberg som er py.


#15

Rug sa for siden:

Ja, den også, men jeg tenkte mer på den der andre, den som er større og som også finnes som svart, vellagret. Sjiklig god til å forklare.


#16

Benzo sa for siden:

Jarlsberg. Norvegia smaker jo ingeting.


#17

Syrinx sa for siden:

Jarlsberg.

Slo til og hamstra Norvegia på obs da det var stortilbud for en stund siden og angrer. For myk i konsistensen og for mild i smaken.


#18

Fersken sa for siden:

Rug: Edamerost?

Det er helt klart Norvegia her også.


#19

Rug sa for siden:

Nemlig!


#20

Bluen sa for siden:

Ingen av delene - jeg spiser ikke gulost som ikke er stekt, med unntak av sammen med skinke. :flau: Egentlig foretrekker jeg nok Norvegia, som smaker minst, men Blåmann kjøper Jarlsberg.


#21

Appelsin sa for siden:

Jeg synes Jarlsberg er for sterk og mannen mobber meg for det :buhu:


#22

Nera sa for siden:

Av de to nevnte foretrekker jeg Norvegia. Jarslberg er søtlig ekkel, og har gummiaktig konsistens. Men egentlig foretrekker jeg (oude) gouda eller evt. edamer av den typen oster.

Men feiging? Aldri i livet. :mumle: Jeg elsker for eksempel Stilton. Jeg bruker bare osteenergien min på andre ting enn gummiaktig hvitost.


#23

Tusenogtredve sa for siden:

Foretrekker Jarlsberg. Norvegia har for lite smak.


#24

Bloppy sa for siden:

Norvegia!! Klarer ikke Jarlsberg. Elsker ridderost dah.


#25

HSJ73 sa for siden:

Jeg liker ikke Jarlsberg, mest fordi den er så hard. Norvegia har bedre konsistens. Men vi kjøper mest Synnøve-gulost.


#26

Flubby sa for siden:

Jeg er ingen ostemus, hvis en ost lukter tåfis, spiser jeg den ikke. Jarlsberg lukter tåfis to dager etter at den er åpnet. Norvegia, gräddost og mozarella liker jeg, milde og snille oster :)


#27

vixen sa for siden:

Er fullstendig på linje på Nera her altså. :ja:
Stilton og portvin :hjerter:


#28

Bille sa for siden:

Jarlsberg. Helst vellagret. Norvegia smaker jo ingenting.


#29

Sol sa for siden:

Norveiga.

Jeg trodde jeg ikke likte gulost helt til jeg flyttet for meg selv. :knegg:


#30

Señora sa for siden:

Ja takk begge deler, hver ost til sitt bruk og alt etter humør.

Har ikke stemt.


#31

Wix sa for siden:

Jarlsberg! Eller gräddost.


#32

GydaG sa for siden:

Jeg liker ikke å putte ting som lukter pedalsyre inn i munnen, så derfor velger jeg heller norvegia. Går mest i vanlig, men det hender vi kjøper vellagret til ferier med mye gode fellesfrokoster og sånt.


#33

Sokk sa for siden:

Bruker mest Norvegia, og aldri Jarlsberg. :hehehe: Synes den har en litt søtlig smak, og gulost skal være salt. Men Ridderost er egentlig bedre, så jeg kjøper det innimellom, men Norvegia er hverdagsosten.


#34

Lisa sa for siden:

Ingen av delene, begge smaker papp. Eneste som får meg til å tro at noen av de er ost er fordi de faktisk smelter i ovnen.


#35

krystallklart sa for siden:

Norvegia, også ofte Greddost i tillegg.


#36

Stellebord sa for siden:

Jeg spiser Jarlsberg. Liker også gräddost, ridderost og diverse annet, men synes Norvegia er ganske kjedelig.


#37

Fløyel sa for siden:

Av de to ovennevnte er det Jarlsberg. Ellers vil jeg helst ha Edamer.


#38

Bobbelur sa for siden:

Av en eller annen grunm blir det bare kjøpt Jarlsberg når jeg skal kjøpe kvitos. Luren kjøper sånn derre lett-ost som smaker spy og Stesønn mumser ost som snacks når vi har Norvegia. Altså - spiser ren ost fremfor vanlig mat.
Så dermed blir det Jarlsberg - og nå smaker den best. :jupp:
Men jeg kan også spise gräddost og annen ost når jeg finner det for godt. :nemlig:


#39

Helle sa for siden:

Norvegia, helt klart!


#40

Evita sa for siden:

Liker Jarlsberg best av de to.


#41

Joika sa for siden:

Norvegia.


#42

Syrinx sa for siden:

Og takk, nå fikk jeg denne på hjernen.


#43

Kreps-77 sa for siden:

Norvegia, er osten jeg vil ha! :synge:


#44

Teofelia sa for siden:

Ingen av delene smaker stort, synes jeg. Port salut, ridderost og edamer er mye bedre. Men av de to, er det bare Jarlsberg som er godt. Norvegia smaker virkelig ingen ting.


#45

Pepper Lemon sa for siden:

Jarlsberg! Norvegia er kjip.

Jeg liker Sveitser veldig godt, men den har de ikke skivet, så det blir alltid Jarlsberg.


#46

kokosbolle sa for siden:

Jarlsberg. Norvegia vellagret går også.


#47

Susse sa for siden:

Jarlsberg smaker pøy på skiva, men er super til matlaging. På skiva har jeg Vita Hjertego Gul.


#48

Guttemammis sa for siden:

Norvegia på skiven og jarlsberg(blandet med andre oster) på pizza :ja:


#49

ingling sa for siden:

Jarlsberg, uten tvil. Men hey, får jeg Norvegia går den også ned. :humre: Alt i hvitostkategorien er i grunnen godt, bortsett fra ridderost. :kvalm:


#50

Honda sa for siden:

Synnøve ost


#51

Isolde sa for siden:

Norvegia. Jeg er veldig sær og liker ikke kvitost så veldig godt. Var litago kvitosten som fikk meg i hele tatt til å klare å spise det som pålegg, når den forsvant så klarte jeg å gå over til Norvegia. Nå har jeg blitt litt mer voksen og kan spise det meste, men foretrekker forsatt veldig milde oster. Edamer og Gräddost går også godt ned.


#52

Malama sa for siden:

Norvegia er standardinnhold i kjøleskapet. (Vi snakker en sånn kg i uka omtrent, det dekker pålegg, taco og pizza...)

Gräddost er også godt, men kjøpes mer til "ferie og fest".


#53

eka sa for siden:

Norvegia. :nikker:


#54

Propella sa for siden:

Foretrekker Jarlsberg men kjøper mest Norvegia pga prisen.


#55

Morella sa for siden:

Liker ikke Jalsberg.


#56

Manga sa for siden:

Det går mest i svensk hushållsost, men de gangene jeg kjøper ost i Norge så kjøper jeg uten unntak Norvegia.


#57

Lavender sa for siden:

Vi har kun Jarlsberg, eller noe som smaker mer. Kan ikke huske å ha kjøpt Norvegia.


#58

carmenzita sa for siden:

Norvegia og gräddost. Jarlsberg smaker ille.


#59

polarjenta sa for siden:

Jeg stemte norvegia, jarlsberg liker jeg ikke.
Men jeg hadde jo glemt at jeg liker gräddost aller best, så jeg burde vel stemt annet :knegg:


#60

Syrin sa for siden:

Svarte ingen av delene eg da, fordi eg likar begge to. Ofte har vi begge to i kjøleskapet, fordi ungane vil helst ha norvegia. For meg er det litt hips om haps - smaksvariasjon over det samme.


#61

Ru sa for siden:

Jarlsberg, gjerne vellagret. Vi har et enormt Jarlsbergforbruk, i grunnen.

Jeg spiser sjelden ost, men når jeg først gjør der nå det jo smake noe av den.


#62

Heddamor sa for siden:

Jeg spiser nesten bare gräddost. Hvis jeg skal velge en annen ost, blir det definitivt jarlsberg.


#63

Avelonia sa for siden:

Jeg også, eller Ridderost!

#64

Christa sa for siden:

Jeg og spiser den runde røde, gräddost. Jarlsberg og Norvegia smaker pøkk.



#66

Grøten sa for siden:

Av de to, Norvegia. :jupp:


#67

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker norvegia veldig godt, den er mild og nøytral og et godt underlag for paprika, tomat, salat, agurk og sånt. Jarlsberg smaker for søtt, men går an i smeltet utgave.

Gräddost er godt, men for fet som hverdagsost syns jeg.


#68

Sue sa for siden:

Helt klart Jarlsberg! Norvegia smaker jo ingenting.
Og etter som vi nå er seks i husholdningen går det ekstremt mye Jarlsberg siden alle elsker den osten. :-)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.