dharma sa for siden:
Er brødlei og har lyst til å lage knekkebrød.
Har du en god oppskrift du vil dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
dharma sa for siden:
Er brødlei og har lyst til å lage knekkebrød.
Har du en god oppskrift du vil dele?
mammaugla sa for siden:
Denne. :D
Men sånn med brunost på så liker jeg denne:
4 dl sammalt hvete
4 dl store havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarfrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
Rør sammen alt.
Fordel på to bakeplater med bakepapir.
Rutes opp i passe biter før steking. Eller hvis det er litt for rennende, stek et par minutter før det rutes opp.
Stek begge brettene samtidig på (varmluft hvis du har) ca 160 grader i 70 minutter.
Bytt om brettene etter halv tid.
emma71 sa for siden:
Jeg har omtrent samme oppskrift som mammaugla, men har økt mengdene litt slik at jeg får tre stekebrett i stedet for to. Limer inn oppskriften fra bloggen min:
Knekkebrød, ca. 60 stk
Ingredienser:
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl store havregryn
1 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
1 ts salt
8 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre og tilsett vann. Rør godt rundt og la det svelle i ca. 10 minutter. Fordel røra på 3 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en slikkepott til å glatte røra utover, pass på at det er like tynt overalt.
Stekes på varmluft, 160 grader. Stek først i 10 minutter. Ta ut brettene igjen og rut opp knekkebrødene med en skarp kniv eller pizzahjul. Sett brettene inn igjen og stek videre i 1 time. Hvert 20. minutt må brettene bytte plass i ovnen slik at alle brettene har stått øverst, i midten og nederst like lenge. Pass på når stekeovnsdøra åpnes; det kommer masse varm damp ut!
Etter endt steketid kan det hende at noen av bitene ikke er helt stekte, særlig de som er i midten. Brekk knekkebrødene fra hverandre og legg evt. myke biter på rist og sett de inn i ovnen igjen. 5 minutter til pleier å holde, max. 10 minutter.
Avkjøl knekkebrødene på rist, og oppbevar de gjerne i en tett boks.
dharma sa for siden:
Tusen takk begge to, gleder meg til å prøve.
Spørs om de øverste må prøves ut og mammaugla.:)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.