Jupps. Tipper jeg ikke tenkte over at butikkene stengte tidligere i dag. :rolleyes:
Eneste jeg rakk var grønnsakshandleren.
Greia er at på tirsdag må jeg ha med et smørbrødfat på skoleavslutning. Og siden jeg ikke rakk butikken, tenkte jeg å lage karbonadesmørbrød.
Jeg rekker ikke å gjøre noe på tirdag pga jobb. Jeg må lage alt ferdig på mandag kveld, og la det stå kaldt over natten.
Jeg har tatt ut en drøy kilo med elgkarbonade. Jeg har egg, melk, hvetemel, maizenna stivelse(?) og diverse krydderier.
Jeg slumper, og det er derfor vanskelig å gi bort oppskrift.
Men basis er 2 egg per 500 g, litt melk, salt og pepper.
Av og til har jeg malt bacon, ost og løk oppi.
Jeg bruker ett egg pr. kilo kjøttdeig/karbonadedeig, kanskje litt væske, og ca. en strøken spiseskje maizenna. Du kan også med fordel legge til litt strøkavring, men da øke væskemengden litt. Jeg synes vann blir bedre enn melk, og gjerne Farris.
Hva med fiinhakket! løk, evt. løkpulver? Personlig ville jeg blandet opp elgkjøttdeig med vanlig kjøttdeig, evt. blandet inn kvernet bacon, spekk e.l. for at det ikke skulle blitt for tørt.
Eier ikke vanlig kjøttdeig. Har ikke brukt det på mange år. Nettopp fordi vi har tilnærmet fri tilgang på elgkjøttdeig. Den smaker det jo noe av. Kjøttdeig kjøpt i butikk smaker phøy!
Jeg ville også blandet vanlig kjøttdeig sammen med elgen. Har også brukt fløte når jeg har laget elgkarbonader, det har blitt veldig vellykket. (utover det eier jeg ingen oppskrift da jeg praktiserer kokkelering på slumpenes kjøkken.)
Jeg har buljongvann som veske i karbonadedeiegen. Får alltid mye skryt for karbonadene mine. :kry:
Bruker ikke noe fast oppskrift, har i diverse til det er "passe"
Jeg har i : egg, litt mel, pepper, løk, litt hvitløkspulver og buljongvann.