Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på karbonader ønskes

#1

Bloppy sa for siden:

Jupps. Tipper jeg ikke tenkte over at butikkene stengte tidligere i dag. :rolleyes:

Eneste jeg rakk var grønnsakshandleren.

Greia er at på tirsdag må jeg ha med et smørbrødfat på skoleavslutning. Og siden jeg ikke rakk butikken, tenkte jeg å lage karbonadesmørbrød.
Jeg rekker ikke å gjøre noe på tirdag pga jobb. Jeg må lage alt ferdig på mandag kveld, og la det stå kaldt over natten.

Jeg har tatt ut en drøy kilo med elgkarbonade. Jeg har egg, melk, hvetemel, maizenna stivelse(?) og diverse krydderier.

Såh. Hvordan gjør jeg dette? :blond:


#2

Bloppy sa for siden:

Ingen som har en oppskrift å dele?


#3

Input sa for siden:

Jeg bruker bare egg, pepper og bittelitt melk. Knar sammen til passende konsistens, tror jeg bruker 2 egg på 500 gr. kjøtt.


#4

Blåbær sa for siden:

Jeg slumper, og det er derfor vanskelig å gi bort oppskrift.
Men basis er 2 egg per 500 g, litt melk, salt og pepper.
Av og til har jeg malt bacon, ost og løk oppi.


#5

Nera sa for siden:

Jeg bruker ett egg pr. kilo kjøttdeig/karbonadedeig, kanskje litt væske, og ca. en strøken spiseskje maizenna. Du kan også med fordel legge til litt strøkavring, men da øke væskemengden litt. Jeg synes vann blir bedre enn melk, og gjerne Farris.


#6

Bloppy sa for siden:

Hva med krydder da?
Karbonadedeigen min er ikke tilsatt noe. Helt rent oppmalt elgkjøtt. Må vel ha i litt salt i hvertfall? Pepper? Grillkrydder?


#7

Nera sa for siden:

Ikke grillkrydder! :skremt:

Jeg ville holdt meg til salt og pepper, evt. litt allehånde og ingefær. Grillkrydder er djevelens verk, og kan ødelegge det meste av mat.


#8

Bloppy sa for siden:

:knegg: Jeg :elsker: grillkrydder. :humre:

Ok. Ikke grillkrydder. Har ikke hverken allehånde eller ingefær. Blir salt og pepper da.


#9

Nera sa for siden:

Hva med fiinhakket! løk, evt. løkpulver? Personlig ville jeg blandet opp elgkjøttdeig med vanlig kjøttdeig, evt. blandet inn kvernet bacon, spekk e.l. for at det ikke skulle blitt for tørt.


#10

Bloppy sa for siden:

Løk har jeg. :jupp:

Eier ikke vanlig kjøttdeig. Har ikke brukt det på mange år. Nettopp fordi vi har tilnærmet fri tilgang på elgkjøttdeig. Den smaker det jo noe av. Kjøttdeig kjøpt i butikk smaker phøy!

Jeg tester ut i morgen. Takk for svar! :blomster:


#11

Nextlife sa for siden:

Riv løken åp den fine siden på rivjernet, det gir fantastisk god smak. Litt salt, masse pepper og litt muskatnøtt gir også god smak.


#12

Input sa for siden:

Jeg er veldig glad i løk og bacon i karbonader, men det er ikke mannen. :sur:


#13

Syrinx sa for siden:

Jeg ville også blandet vanlig kjøttdeig sammen med elgen. Har også brukt fløte når jeg har laget elgkarbonader, det har blitt veldig vellykket. (utover det eier jeg ingen oppskrift da jeg praktiserer kokkelering på slumpenes kjøkken.)


#14

Nenne sa for siden:

Prøv trikset til Nextlife. Jeg gjør også alltid sånn og mine unger som ikke liker løk påstår de, spiser og koser seg.

#15

Bloppy sa for siden:

Fløte kan jeg nok få tak i på bensinstasjonen. :jupp: Vanlig kjøttdeig blir det værre med tror jeg.

Tusen takk for råd og tips. Jeg er virkelig elendig som husmor og setter pris på tipsene. :ja:


#16

Pelikan sa for siden:

Jeg har buljongvann som veske i karbonadedeiegen. Får alltid mye skryt for karbonadene mine. :kry:
Bruker ikke noe fast oppskrift, har i diverse til det er "passe"
Jeg har i : egg, litt mel, pepper, løk, litt hvitløkspulver og buljongvann.


#17

Bloppy sa for siden:

Buljongvann ja. Det hørtes lurt ut!
Karbonadene er ferdig. :stolt:

Brukte tre egg, potetmel, litt melk, en løk, salt og pepper.
Fløte fikk jeg ikke tak i.

Gubben holdt på å svime av. Når han så at jeg sto og stekte karbonader. :knegg: Ikke så ofte sånt forekommer her i huset nei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.