Jeg tok en sånn diabetes-risikotest på nett, og et av spørsmålene var "spiser du frukt eller grønnsaker hver dag? og det fikk meg til å tenke, jeg tror ikke jeg helt kan forstå hvordan man skal greie å unngå å gjøre det, jeg tror rett og slett det aldri har skjedd hos meg. Fins det noen som går hele dager uten inntak av en eneste liten grønnsaksbit, altså?
spiser du frukt og grønt hver dag? Må du tenke over det for å få gjort det, eller går det av seg selv? Kjenner du noen som ofte ikke gjør det?
Jeg spiser faktisk ikke frukt og grønt hver dag, selv om jeg nok burde det. Prøver å ha grønnsaker til alle middagene, men frukt kan nok utebli lett ja. Bølla derimot får i alle fall frukt hver dag, og grønt så ofte som mulig. Eller, det er jo selvsagt mulig hver dag, men noen ganger kan det bli hoppet over om middagen av en eller annen grunn uteblir. Fem om dagen er nok jeg langt unna, men bølla er nok tilnærmet der.
Nå ser jeg for meg at du vil ha svar av typen:
:sjokk: Er det mulig?! Er det noen som ikke spiser frukt eller grønt hver dag? :tullerdu:
Men det får du ikke her. :knegg:
Jeg må tenke på det og være det bevisst for å få i meg/poden frukt og grønt hver dag. Sambo spiser helt klart ikke frukt og grønt hver dag.
Ikke noe problem å unngå det, hvis det skulle være om å gjør.
Hos oss hører grønnsaker eller salat med til middagen og det hadde vært veldig rart uten. Vi har også frukt eller grønt i matpakken til alle sammen hver dag.
En dag uten frukt og grønt - nei det ser jeg ikke for meg at kan ha skjedd, men at vi klarer å følge anbefalingene om fem om dagen blir noe annet. Så vidt jeg husker er det anbefalt et inntak på 500gr til voksne og 250gr til barn per dag og jeg er litt usikker på om vi fyller opp den kvoten, antagelig ikke.
Vi spiser ikke frukt hver dag men grønne grønnsaker ( blomkål og brokkoli), eller grønnsalat, (grønnpaprika,grønn salat,agurk og tomat på siden,siden det er dreperen for turbo så er den ikke oppi uansett hvor store biter)spiser vi hver dag. Turbo tåler ikke fruktose så vi har lite frukt hjemme, for å ikke friste han. Ikke kan han spise rød paprika, tomat, mais,potet,pæra,eple er dreperen ilag med tomat,annanas, osvosv :sukk:
det han kan spise litt av er vannmelon.Snoopy får frukt i bhg, jeg har tilgang til frukt på jobb men jeg tåler ikke så mye fruktose jeg heller, så ei halv eple er nok.
Mann har og tilgang på frukt på jobb.
Jeg spiser grønt hver dag, men ganske så sjelden frukt- er dessverre ikke så begeistret for frukt.
På jobb spiser jeg en stor salat (kun grønnsaker- ikke kjøtt/ost/fisk) til lunsj hver bidige dag, i tillegg har vi alltid grønnsaker til middagen, om det så bare er oppskjært agurk og paprika.
Jeg tror imidlertid det er mange som ikke gjør det, og jeg har virkelig ikke vanskelig å se at det går an å spise mat uten frukt og grønt hver dag. Men nå regner jeg ikke 2 agurkskiver på en skive med gulost som en reell rasjon grønnsaker heller.
Jeg mener ikke å være frekk eller noe, helt oppriktig har jeg problemer med å tenke ut hva jeg skulle spist om det ikke skulle snike seg med en grønnsak eller tre. Såklart, jeg skjønner jo at man kan spise brødskiver med brunost til tre måltider og så pølse i brød til middag, men seriøst, er det veldig vanlig i vanlige barnefamilier? Til stadighet?
Igjen, jeg prøver ikke å være tabloid eller noe, jeg bare kjenner på egen naivitet og navlebeskuenhet, så da må jeg realitetssjekke litt.
Jeg tenker det er her jeg er på bærtur. jeg tolket det mer som "kjemisk fritt for grønnsaker" men selvsagt, om det er ment som "spiser du grønnsaker så det monner" blir det jo noe annet.
Jeg klarer det helt fint. Det er ikke en naturlig del av kostholdet mitt, som i at det er det jeg velger ubevisst eller når jeg er alene (hvis jeg ikke skal tenke på kaloriinntaket).
Nå jobber jeg hardt på at det skal bli det for barna, så vi har alltid frukt i matboksen og rikelig med grønnsaker til middag.
Så godt som hver dag ja,har med en frukt til jobben og drikker juice hver dag. I tillegg blir det som regel grønnsaker til middag.Men til f.eks grøt,pannekaker, pasta carbonara og makaronigrateng blir det ikke grønnsaker.
Jeg spiser masse frukt og grønt hver eneste dag. Men sånn har det ikke alltid vært. Før i tiden hadde jeg et utrolig dårlig kosthold, og spiste så og si aldri grønnsaker i hvert fall.
For meg er det helt naturlig å spise grønnsaker hver dag. Det er ikke så ofte jeg spiser frukt, unntatt i appelsin- og klementinsesongen. :nam: Drikker litt juice til frokost, da. På jobben spiser jeg gjerne salat, til middag har vi alltid grønnsaker til. Som mellommåltid pleier jeg å spise vaniljekesam med jordbær og blåbær, det er utrolig godt. Når det gjelder jentene sliter jeg litt mer med å få i dem frukt og grønt, men bær liker de. Derfor har vi stort sett friske bær i hus hele året.
Jeg snakker ikke om å komme opp i anbefalt mengde hver dag, jeg snakker om de som KUN får to agurkskiver eller et salatblad (det som ligger i bunn på baguetten) eller paprika/tomatsaus på frossenpizza. De som med andre ord aldri spiser grønnsaker bevisst.
Jeg elsker frukt og grønnsaker og baserer i hvert fall over halvparten av mitt daglige kosthold på det. Barna spiser endel mindre (kreseræver) men de er nå oppe i en grei mengde de og. Mannen rører sjelden frukt og spiser mye mindre grønt enn meg, men litt i hvert fall.
Jeg kan i teorien gå mange dager uten både frukt og grønt, men jeg prøver jo å få i meg noe. Jeg liker best grønnsaker, frukt er jeg ikke så veldig glad i.
Salatbar og fruktfat på jobben hjelper veldig på. I tillegg har vi ingen matboksar utan grønt. Det går helst i agurk, tomat og salat i ungane sine boksar. Poden et ikkje tomat, men han får det i boksen likevel :knegg:
Til middag er det eit prinsipp at det SKAL grønt/grønsaker på alle sine tallerkar. Det inkluderer besøkande små venner også (og far). Ein treng ikkje ete det - men eg VIL at dei oppfattar at grønsaker er ein standard ingrediens i retten som blir servert.
På grunn av cøliaki i huset, har vi ofte salat som tilbehør i staden for brød. Begge ungane et litt salat med maten.
Jepp, spiser grønnsaker hver dag uten å tenke nøye over det i det hele tatt. Siden jeg prøver å unngå alt for mange brødmåltider på en dag har jeg ofte middagsrester eller salat til lunsj, og til middag har vi alltid grønnsaker til eller i maten. Det er jo grønnsaker i pastasaus og sånt også, i hvert fall i våre. :) Frukt spiser jeg med vilje ikke så mye av, siden jeg ikke skal ha alt for mye sukker, men litt hver dag der også. Mannen spiser nok betydelig mindre frukt og grønt enn meg, men det har kommet seg det også. Men ja, det hender noen dager at jeg må tenke litt over det for å få nok grønt på en dag altså. Som i går da jeg kun hadde lyst på skiver med ost og sånt. :humre:
Vi kjører ikke noe prinsipp på dette her i huset, men noe frukt og grønt får vi i oss hver dag. Storebror får frukt på skolen og påstår at han spiser det, men helt overbevist er jeg ikke.
Men hvordan ser et dagsinntak ut dersom det er uten frukt/grønt? Spiser man ikke middag? Er det brødmat stort sett? Jeg spiser ikke noe særlig brød, kanskje det er derfor jeg syns det er så underlig.
Jeg tror mer enn halvparten av mitt daglige matiintak er frukt og grønnsaker, jeg fyller vanligvis mer enn halvparten av tallerkenen med grønnsaker til middag, har ofte salater/raw food til lunsj, og smoothie med grønnsaker og litt frukt til frokost. Jeg skjønner jo at ikke alle er sånn, men jeg har vanskelig for å se for meg hvordan mat man spiser når man stadig ikke spiser grønt på en hel dag.
Men er det sånn at man f.eks ikke tenker på tomaten i tomatsausen til pastaen, f.eks, som grønnsak?
:ja:
Jeg tenker ikke på tomatene i den ferdige pastasausen som tomat i hvertfall. Pompen liker ketshup. Får han i seg tomater da? Jeg tenker ikke på det som tomat i hvertfall. Jeg vet jo selvfølgelig at den den er laget av tomater, men jeg vil tro at tilsetninsstoffer og bearbeidelse har ført til at tomatene kanskje har mistet endel av sine egenskaper. :vetikke:
Jeg spiser endel grønt og noe frukt. Mannen veldig, veldig lite. Snuppa elsker grønnsaker og frukt, mens pompen kan spise pittelitt banan og grønt eple uten skall om han er i veldig godt humør. Og det er hans reportoar når det kommer til frukt og grønt.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke tomat i tomatsaus ikke skal telle som en grønnsak. Et glass tomatsaus inneholder da tomat, det blir jo ikke noe mindre tomat av å bli konservert med varme?
Ketchup er vel ikke akkurat å regne for 1 av 5 om dagen, men undersøkelser viser at ketchup inneholder masse lykopen, fordi tomatene er oppkonsentrert, så noen positive effekter har den jo. Men enig, jeg ville ikke kalt spaghetti med ketchup for en middag med grønnsaker, altså. Men spaghetti med tomatsaus? Absolutt.
Jeg skjønner ikke helt argumentasjonen her, altså. Syltetøy og ketchup inneholder jo endel ting som ikke man bør få i seg for mye av, f.eks sukker, og jeg ville ikke regnet 1 ss blåbærsyltetøy som 1 av 5 om dagen, heller ikke ketchup. Men tomatsaus? Virkelig, hva er det med tomatsausen som gjør at tomaten ikke "gjelder" som en grønnsak? Ofte inneholder den jo løk også. Jeg foretrekker hjemmelaget saus, da kan man putte i flere spennende ting, og slippe unna eventuelle tilsetningsstoffer, men ferdige glass med tomatsaus er jo ikke grønnsakfrie fordi de er på glass? Hva slags grønnsaker mener du er gode nok til å få kalles grønnsaker, da?
Du foretrekker hjemmelaget saus. Da vet du alt som er oppi der sant? Ikke spesielt lang holdbarhetstid, og skumle tilsetningsstoffer.
Jeg hater å lage mat, og er ofte hjemme en times tid etter at jeg burde spist middag. Jeg foretrekker derfor tomatsaus på pose fra toro. Det kaller ikke jeg tomater altså.
Det gir smak til pasta`n, og jeg blir mett fort.
Men om du tar et glass fra Dolmio, da, flere av de er helt uten tilsetningsstoffer, kun tomat, løk, og krydder. Er det grønnsak da? Det går jo til og med enda fortere.
Er det ikke sånn at varmebehandlede tomater er enda mer næringsrike enn rå? meneråhalestnoesånt. Nå må jeg google.
Jeg hadde forresten brukt Dolmio og lignende lenge før jeg hadde brukt Toro, innbiller meg at de er sunnere, er de det? De inneholder vel mye mindre crap? Nå er det ingen problemstilling her i huset da, i og med at min mann omtrent heller skiller seg enn å la meg servere ferdig-pastasaus.
Men det er jo en interessant debatt, da, hva er egentlig en frukt/grønnsak? Hva må man tilsette frukten/grønnsaken for at den skal slutte å være frukt/grønnsak?
For all del, om jeg hadde regnet en cherrytomat som "ja, jeg har spist grønnsaker i dag" hadde jeg nok krysset ja, men det går vel egentlig også dager uten det engang.
Knerten får frukt og grønnsaker i matboksen sin 5 dager i uka, og i tillegg får de frukt i barnehagen. I helga spiser han somregel også noe frukt og grønnsaker. Jeg selv har nok et lavere inntak. Nå i sommermånedene så er salat som tilbehør til middagen langt vanligere, men på vinteren skjer det at vi har middager uten grønnsaker ja. (Jeg renger ikke tomatdsausen, som for all del inneholder tomater og andre greire som å ha spist grønnsaker da... kanskje hadde jeg gjort det om jeg hadde laget den selv, men den kommer i 90% av tilfellene fra et glass, og de resterende tilfellene fra hermetiske tomater tilsatt det jeg måtte finne...)
Men klart, teller tomatsausen fra dolmio som å ha spist grønnsaker, så øker antallet dager jeg spiser grønnsaker... Men teller ketshupen også da, liksom? (jeg har faktsik hatt debatten med en kollega på jobb, dersom jeg spiser grillpølse vil jeg nemlig heller ha småskåret tomat oppi der (og litt salatblader under pølsa) enn keschup på den. Min kollega var hoderystende, det var da mye sunnere å bruke ketshup, den var det jo tomater i. (ja, altså var "noe med tomater i" sunnere enn "tomater", nettopp pga argumenet om at der var tomater i. Ikke noe om at varmebehandling var fornuftig, ikke hensyntatt andre ingredienser i ketshup, neida, bare det at der VAR tomater, gjorde det sunnere enn... tomater)
Nei. Grønnsaker, ja, men ikke så mye frukt. Frukt spiser jeg av og til. Det er mye sukker i det. Nå skal jeg ikke lage en diskusjon ut av det, det er MITT valg, men jeg synes den testen er ganske fjern hvis man har økt diabetesrisiko av akkurat den lille faktoren. Faktisk anbefales mange med diabetes eller insulinresistens å spise litt mindre frukt.
:nikker: Mamma, som har kostholdsregulert diabetes 2 (av den grunn får jeg uansett flere poeng på den der testen enn hva n oen ekstra tomater i uka kunne hjulpet meg med) har begrensninger på frukt, nettopp grunnet fruktsukker. Hun kan ikke spise frukt uten å ha spist "noe grovt" først, og enkelte frukttyper er mer begrenset enn andre, nettopp fordi de er søte. Fruktsukker er også sukker.
Men spørsmålet i diabetesrisikotesten er hvor ofte man spiser grønnsaker, frukt eller bær. (hver dag eller ikke hver dag er alternativene da, så 6 av 7 dager er jo "ikke hver dag"...) Altså, spiser man grønnsaker hver dag, og frukt bare i helga er man jo likevel innenfor "hver dag".
Spørsmålet er jo hva/hvor mye som regnes som å spise frukt, grønnsaker eller bær hver dag. Om jeg tar meg en jordbær hver morgen, så spiser jeg bær hver dag. Men spiser jeg grønnsaker til alle middagene utenom lørdagens pizza (altså, for jeg klarer ikke regne pizzasausen som "det er jo tomater...") så spiser jeg ikke grønnsaker hver dag. Med mindre jeg sørger for å spise salat til lunsj da...
Jeg elsker grønnsaker, men jeg kan lett se for meg at det er fullt mulig å gå en dag uten frukt&grønt - brødskiver med vanlig pålegg til frokost og lunsj og pizza til middag, f.eks (løkbiter i pizzaen teller ikke!).
Selv kan jeg glemme å spise frukt, men med salat som fast lunsj og som regel noe wok-aktig til middag, kommer grønnsakene av seg selv.
Her spiser nok alle både frukt og grønnsaker hver dag. Noen dager mindre enn andre..
Jeg spiser så og si alltid salat på jobb, i tillegg til at vi har fat med frukt stående hele tiden. Ungene får frukt i barnehage og på skolen, i tillegg til at vi har grønt stort sett til alle middager. Hvis vi ikke har det, vil de som regel ha en gulrot e.l. etterpå, eller de får oppskjært gulrot og kålrot mens de venter på middagen..
Når jeg lager pizza er det masse tomater, hvitløk, løk, chili og gjerne paprika i sausen. Det er grønnsaker, altså. Samme med pastasauser og lignende. Pastasausene på glass fra Dolmio og sånt er det jo mye grønnsaker i, men Toroposene vet jeg ikke helt med... Hvis jeg skal se for meg en dag uten grønnsaker må det jo være at en spiser mange brødmåltider og kanskje grøt eller pasta og fiskepinner eller noe sånt til middag, da blir det jo lite grønt ut av det. Hvor vanlig det er skal jeg ikke uttale meg om.
Ja, de er jo en del grønnsaker i dolmioglassene, og sikkert i glassene med pizzasaus også, jeg bare tenker ikke på det som at jeg har spist grønnsaker når jeg har gnudd et glass pizzasaus utover bunnen, spredd utover kjøttdeig og ost...
(til fiskepinner serverer jeg derimot somregel raspet gulrot, så da har vi jo grønnsaker...)
På mine pizzaer finnes ikke kjøttdeig og ost, kun en drøss med grønnsaker og hjemmelaget pizzasaus med løk og hvitløk i. I går hadde vi pizza med sopp, oliven, paprika, ananas, løk, ruccola og cashewnøtter. Masse grønt og godt. Bunnen var lys da.
Ja, jeg gjør det. Tror jeg. Men det er noe jeg må tenke over for å få til. Jeg tror at litt her og der monner også, så hvis man pynter al mat med litt grønnsaker (cherrytomat, salat, agurk,paprika), monner det også.Jeg teller heller ikke med grønnsaksbaserte sauser, hverken de jeg lager selv eller de på pose/glass. Ok, hvis jeg lager en saus med ekstra mye grønnsaker nedi for å få i ungene grønnsaker, teller jeg det nok med. Frukt spiser jeg ikke riktig hver dag.
Jeg spiser fukt og grønt hver dag. Det gjør hele familien. Jeg trenger noe grønt til all type middag og frukt har vi alltid mye av hjemme og i sesong mye bær.
Det er jo ganske mange som ser på kjøtt/fisk og poteter/ris/pasta som hovedrett og grønnsaker som "tilbehør"/pynt. Spesielt blant de som er litt eldre enn oss. For neste generasjon vil jeg tro det er logisk at grønnsaker er en viktig del av kosten, men det har jo vært en snuoperasjon der fra ca vår generasjon.
Spiser ikke så ofte frukt, men jeg elsker grønnsaker. Sjelden jeg har lyst på frukt, men grønnsaker er noe jeg virkelig fyser etter og som jeg føler er bra for kroppen.
Jeg har greid det i helgen innimellom ja. Når jeg jobber, har jeg med meg frukt til mellommåltider og ofte grønt med i matpakka, samt at vi alltid har grønnsaker til hverdagsmiddager. I helgen er jeg dårligere på å spise frukt innimellom fordi det ofte blir en is eller litt kake isteden, samt at det hender vi tar en veldig lettvin middag som ikke inneholder grønnsaker.
Ja, jeg spiser mye mer enn 5 til dagen. Både grønnsaker og frukt. Jeg har enten frukt eller grønnsaker til hvert måltid.
Min far er dårlig med frukt og grønt, han kunne nok gått en dag uten, ja. Men han skjerper seg nok nå etter han fikk problemer med hjertet (håper jeg i alle fall).
Jeg spiser en banan hver morgen når jeg kommer på jobb og et eple ved 14 tiden. Hver ukedag.
Vi spiser veldig ofte brokkoli og/eller gulrøtter til middag.
Lillebror er en råtass på å spise eple, pære, kiwi, banan. Storebror spiser lite av det, han er allergisk og reagerer på det meste av frukt men tåler kokt gulrot.
Mannen er ikke noe flink med frukt men spiser det som blir servert til middagen.
Jeg spiser noe hver dag, men det er nok et gap mellom inntak og det ideelle inntaket. Det er jo faktisk mer enn 5 om dagen. Jeg tar Juice Plus for å tette gapet. Ikke som erstatning for frukt og grønt med som sikring.
Jeg spiser frukt og grønt, særlig gønt, hver dag og føler meg helt rar hvis ikke. Jeg spiser minst to sorter grønt til middag og minst 1/3 av tallerkenen er grønnsaker. Som pålegg kan det variere, men paprika, agurk og tomat er som oftest på skiven, jeg lager en del smoothie (og lurer andre ting oppi), skjærer et eple i biter og mumser mens jeg ser på TV osv. Ungene er likedan og eldste elsker frukt og kunne nok ha levd bare på det.
Mine foreldre er hippier og har alltid hatt salat/råkost til alle måltider, i tillegg til kokte grønnsaker. Ikke var det overkokt heller, så det smakte veldig godt.
Svigers er ganske typiske for generasjonen og spiser typ 4 poteter, en diger dunge kjøtt og danderer en ihjelkokt stilk med blomkål eller en hjelkokt hel gulrot kokt i mye vann uten salt mellom potetene før de heller en halv liter saus over. :skremt: Sausen smaker ingenting, for man bruker ikke kraft, smør, krydder eller noe som kan gi mak.
Jeg spiser ikke frukt hver dag, er ikke så glad i det, alltid, men alltid grønt, ja. På hverdagene i form av en blandet salat til lunsj og godt grønt til middagen, i helgene litt mer ymse, men det er da tomater på lørdagspizzaen i det minste. :p
Ellers er langkokt tomatsaus på noen måter enda sunnere enn tomater, pga de stoffene som da frigis. Mener det virker spesielt forebyggende mot prostatakreft. Pizzasaus på glass er jo i denne kategorien. Hva frysetørring (som i Toro) gjør med næringsinnholdet i tomatene vet jeg ikke, men tviler på at det er bra...
Jeg regner definitivt pizza som at jeg har spist grønnsaker, med tykt lag langkokt tomatsaus, purre og tomater på.
Ellers blir det jo ofte smoothie i helgene, når jeg tenker meg om. Og selv til brødmåltider har jeg jo i det minste noen agurkbiter på.
Jeg spiser mindre frukt enn jeg gjorde tidligere, men jeg spiser likevel nok håper jeg. Grønnsaker spiser jeg mye av. Denne helga føler jeg at jeg har spist lite "ordentlig" pga. litt dårlig form, men likevel:
I dag: Appelsinjuice til frokost. Nektarin. Melon. Tomater på pizza. Poteter på pizza. Agurk. Isbergsalat til pizzaen.
I går: Appelsinjuice. Lime/sitronjuice. Melon. Salat med isbergsalat, tomater og avocado. Hjemmelaget tomatsaus til pasta. Agurkskiver.
Eller kanskje det var poteter TIL pizza? Faren til svigerinnen min mener at det er ikke middag uten poteter og insisterer på potet til lasagne, spaghetti og raspeballer. :gal:
Jeg har vokst opp med en far som spiste poteter til pasta. :nemlig:
Vi spiser mye frukt og grønt, og vi gjør det daglig og hele tida. Jeg spiser mindre frukt om vinteren enn jeg gjør om sommeren, liker bær bedre enn frukt og spiser vel egentlig heller grønnsaker enn frukt.
Det er supergodt! Veldig tynne skiver på toppen. Jeg bruker det sammen med mozarella og litt ferskrevet parmesan (eller hva nå den trekanten heter), og tomater/frisk basilikum.
Vi spiser masse grønnsaker til hver middag nå, men jeg har definitivt vært der tidligere at det ikke var noe grønt til. Da bestod middagene for eksempel i:
Fiskekaker og ris, laks og pasta, kylling og ris, koteletter og poteter, biff og pommes frites, pannekaker, pølse og lompe, etc.
Resten av dagen spiste jeg brødmat, havregryn/musli, diverse pålegg, etc.
Jeg synes ikke det er merkelig at man kan unngå frukt og grønt, og tror at mange fortsatt har grønnsaker som et slags tillegg til "den vanlige maten".
Jeg spiser "5 om dagen" uten å måtte tenke over det. Jeg spiser lite frukt og mye grønnsaker. Jeg har vokst opp som vegetarianer (selv om jeg som voksen ikke lever vegetariansk), og det er derfor helt naturlig for meg å ha grønnsaker som en stor del av kostholdet, men jeg kan skjønne at det finnes personer som aldri spiser grønt.
Jeg er litt sesongspiser når det gjelder frukt. Spiser masse norske epler om høsten, clementiner og appelsiner når de er gode, bær om sommeren osv. Jeg syns mye av frukten som selges er litt kjedelig og smakløs, og gidder ikke sitte hver eneste dag og trykke i meg frukt jeg egentlig ikke har lyst på. Da lager jeg heller smoothie eller inkluderer frukt i salater osv.
Jeg begynte ikke med grønnsaker før jeg fikk barn, og da tok det noen år med tilvenning før det nå er helt på automatikk. Før det spiste jeg enellerannen type kantinemat til lunsj (ofte ting fra salatbaren, men i grunnen mest av "godsakene" og lite grønt. :knegg: ), sushi eller annen take-away til middag.
Det har jeg fått servert. Eller, jeg tenkte mer på det som en middag med brun saus og poteter.. og makaroni til. Noe spesielt, i mitt hode, men det er nå så.
Men om pizzasaus på glass regnes som "gode, langkokte, sunne tomater", sånn at jeg kan regne lørdagspizzaen som "å ha spist grønnsaker", og alle dolmoimiddagene også, da blir det jo flere grønnsaksdager her i huset. Dagens middag er tenkt basert på hermetiske tomater (dropper dolmioen og surrer sammen noe selv) men de får sikkert ikke koke mer enn en 20 minutters tid, så da blir de vel ikke langkokte. Men gudene vet hva som er gjort med den før de havnet i den boksen... de er i alle fall ikke rå)
Mange som viser hvor flinke de er til å spise frukt og grønt her, og kanskje bare meg som sliter med det. Å ha grønnsaker til middag er ikke så vanskelig, men resten av dagen er det verre med. Det er ikke måltider nok til å få i seg 550 gram hver dag, jeg må spise noe annet også utenom middag.
Så: Har noen av dere forslag til hvordan jeg kan lage frukt-/grønnsaksmåltider nok til å ende med 550 gram per dag? Det eneste jeg klarer å spise rått av grønnsaker er gulrøtter, agurk, paprika, squash.
Jeg kan ikke bruke noe særlig tid på å kutte og skrelle eller spise noe som krever mye tyggeenergi. Jeg kan heller ikke drikke mer enn et glass juice hver dag.
Som regel spiser jeg frukt og grønt hver dag. Og det har jeg alltid gjort tror jeg. Det er mer unntaket om jeg en dag ikke har noe frukt eller grønt i magen. Ungene gjør det også.
Om det alltid er fem om dagen for hele familien er jeg mer usikker på, men det er sjelden at det ikke er noe.
Tja. Jeg spiser grønt hver dag, men om jeg alltid når fem om dagen er jeg ikke sikker på.
Jeg drikker bare juice til frokost i helgene. Ellers er det ofte spirer i en eller annen form som pålegg.
Jeg spiser salat til lunsj to-tre dager i uken. Ellers har jeg fruktfat på bordet på jobben og pleier å ha epler, sukkererter, små tomater, druer og lignende der. Det fører til at jeg spiser litt ekstra av dette.
Der er alltid minst to grønnsaker til middag. Det nye hos oss er grønnsakspureer. Vi er blitt veldig glade i feks gulerot eller blomkålpuré. Jeg er litt usikker på hvor mye av næringen som kokes vekk før grønnsakene blir most, men regner med at vi i hvert fall får i oss noe bra med dette.
De fleste har vel svart på på om de spiser grønt hver dag, ikke om de spiser nok eller mer enn 550 gram.
Det kan sikkert være mange dager jeg ikke spiser "nok", altså. Men jeg harbgodt næringsopptak, og med unntak av etter denne vinteren med masse halsinfeksjoner har jeg alltid scoret fint på alle blodprøver, så jeg antar det er nok likevel.
Ja altså, jeg driver jo ikke og veier grønnsakene, så om det er 550 gram er jommen ikke godt å si. Jeg svarte på om jeg spiser frukt og grønt hver dag, og det gjør jeg. Noen dager mer enn andre, men hver dag. :nemlig:
Nå leste jeg bakfra og tenkte først at du må ha slanket deg noe enormt i det siste. Ikke at jeg trodde du var tjukk på noen måte, men å veie ingenting? :hehehe:
jeg var en real kjøtt og potet jente, men har gradvis glidd mer og mer inn som vegetarianer og trives egentlig der, spiser litt kylling innimellom, men det er absolutt grønt og frukt hver dag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.