Susse sa for siden:
Jeg har lassevis med kyllingkjøttdeig og må finne på noe å lage. Kjøttboller må gå ann ? Har du en god oppskrift ? Kan godt være litt sterk.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Susse sa for siden:
Jeg har lassevis med kyllingkjøttdeig og må finne på noe å lage. Kjøttboller må gå ann ? Har du en god oppskrift ? Kan godt være litt sterk.
shute sa for siden:
Kjøttboller går fint. :nikker:
Ikke at jeg har noen oppskrift, men sånn type hakket chili, hvitløk og basilikum, et egg eller to og litt potetmel bruker å gjøre susen.
Snuppa sa for siden:
www.rema.no/kampanje/under100/Erlings_oppskrifter/Hvitt_kj_tt/article39860.ece
Jeg har brukt denne en del. Improviserer en del og har hakket chilli i kjøttbollene, creme fraiche eller fløte i sausen osv...
gullet sa for siden:
Rema1000-kjøttbollene er en vinner. Menn og barn elsker de!
emma71 sa for siden:
Jeg pleier å lage kjøttboller med spisskummin og garam masala i, veldig godt!
Kjøttboller med spisskummin
Ingredienser:
Smør eller olje til steking
500 gram kyllingkjøttdeig
2 ss strøbrød
1/2 dl vann eller melk
1-2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1/2 løk, revet
1 ss spisskummin
1 ts garam masala
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts sitron
En neve frisk koriander, finhakket
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Bland vann og strøbrød i en liten bolle slik at det blir helt oppbløtt. Hakk hvitløk og riv løk, finhakk korianderen. Bland kjøttet med alle krydderne, løk, hvitløk og sitron og bland godt. Tilsett vann og strøbrød, bland godt igjen, og smak til med salt og pepper. (Det er ofte vanlig å starte med salt og blande så kjøttmassen blir seig, men jeg prøver å bruke minst mulig salt pga barna.)
Form kjøttboller med fuktige hender i den størrelsen du ønsker. Stek bollene raskt på alle sider i godt varm panne, ha de ferdigstekte over på en tallerken til alle bollene er stekt. Skru deretter varmen ned, legg alle kjøttbollene tilbake i pannen, hell på ca. 1 dl vann og damp bollene til de er gjennomstekte, men ikke så lenge at de blir harde.
Serveres med pasta, nudler eller ris, og grønnsaker av eget valg. Jeg har ofte paprika, minimais og cashewnøtter til, stekt raskt i samme panne som kjøttbollene og krydret med litt ekstra spisskummin. Gjerne litt ekstra frisk koriander på toppen.
Pamina sa for siden:
Løk, hvitløk, chili, farris, egg, brødsmuler, pepper, salt, paprika eller grillkrydder, stapp oppi og få en god konsistens på deigen. Stek skorpe på to sider og ha over i enten en god buljong, eller en spicy god tomatsaus og la dem trekke ferdig der.
Hannamoren sa for siden:
Jeg laget noen til min datters bryllup nå. Da brukte jeg kyllingkjøttdeig, fersk koriander og hvitløk. De ble veldig gode.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.