Til nå har jeg laget havregrøt av havregryn og kjørt denne i stavmikseren etter å ha laget den, men nå slo det meg at jeg kunne kjøre havregrynene i mikseren før jeg lager grøten, så slipper jeg klisset med å vaske stavmikser fri for grøt hver kveld. Særlig siden vi er på smaksporsjonsstadiet og ikke akkurat spiser store mengdene med grøt.
Havregrøt har jeg laget sånn:
1 del gryn
2 deler vann
Micro i 1 minutt
Tilsett sviskemosisbit
Stavmikser
Ferdig til servering
Men jeg innbiller meg at jeg skal bruke litt mindre havremel enn gryn, siden det er mindre luft i det nå. Men jeg vil gjerne at det skal kunne lages i microen like lett altså ... :lat:
Ja, nå har jeg altså "hjemmelaget" havremel og har planer om å bruke dette. Ville jeg kjøpt, så hadde jeg vel gjort det. Men jeg ser liksom ikke helt poeng i å kjøpe dette til spinnvill pris når jeg lager det nesten gratis hjemme. Mindre emballasje blir det også ... :knegg:
Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe grøtpulver til babyen nå, men så er de aktuelle grøtene til minier tilsatt banan og det tåler ikke babyen her. Og havregrøt er det vel ikke vits i å kjøpe på pakke når man lager den like godt hjemme (nåja, det vil jo vise seg i kveld om jeg får det til da, jeg har nemlig planer om å lage den i microen, og da kan det jo hende at planen skjærer seg).
De spiser så små porsjoner at prisen blir svært langt fra spinnvill for en pakke. Småtten spiser tre grøtmåltider om dagen, vi er på grøtpakke nummer tre siden han begynte med grøt, og da glemte jeg igjen pakke nummer to på en transportetappe.
Du har helt rett i alle argumentene dine, men jeg orker ikke å gjøre så mye, siden det er barn overalt her.
Havremel - spinnville priser? Den samme produsenten som selger havregryn (gul pakke) selger også havremel. Her koster en pose havremel 10 kr mener jeg å huske. Sånn til senere tenker jeg når du har brukt opp havregrynene dine, dersom du vil slippe å kjøre gryn i maskina.
Jeg tok to 2 ss havremel og 1 dl vann i microen i ett minutt. Tok den ut og rørte godt før jeg satt den inn igjen i et halvt minutt. Rørte igjen veldig godt. Puttet oppi en sviskemosisbit og rørte til den hadde løst seg opp. Da hadde grøten ok konsistens og riktig temperatur. Veldig greit. :nikker: