Marit K sa for siden:
Denne lagde vi forrige helg, og det var så utrolig godt at jeg bare måååå dele oppskriften med dere. Kan virkelig anbefales.
Thai-kjøttboller med peanøttsaus:
Kjøttboller:
300 g kjøttdeig
1 egg
salt og pepper
1 ts finhakket hvitløk
1/2 ts ingefær
olivenolje til steking
Koriander
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle, og elt dem sammen til en seig masse. Trill kjøttboller på størrelse med valnøtter. Stekes i olivenolje til de er gyllenbrune. Strø korianderblader over kjøttbollene før servering.
Saus:
2 ss usaltede peanøtter
1 ts rød karripasta
1 ss fiskesaus
2 dl kokosmelk
1 ts brunt sukker
1 lime
litt olje
Ha peanøttene i en kjøkkenmaskin og finmal dem. Ha olje i en gryte, og fres peanøttene sammen med karripastaen. Hell over fiskesaus og kokosmelk og rør godt. Tilsett brunt sukker, og smak til med lime.
Server det hele med ris.
Velbekomme!