Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekaka jeg lager er ikke spesielt god!

#1

Skremmern sa for siden:

Har du en god oppskrift på helt plain sjokoladekake uten noe fancysmancy? Helst med bakekakao, det er så deilig å røre det inn i eggedosisen!


#2

Pelen sa for siden:

Cluet er å ha mer egg og mer sjokolade enn hva du tror.

Så:

4-5 egg
3 dl sukker

1,5 dl hvetemel
1/2 teskje bakepulver
1 dl kakao (eller straks under)
1 teskje vaniljepulver

100 g smeltet margarin/smør

175 grader 30-35 minutter avhengig om du vil ha den klissete eller ikke (best litt klissete)


#3

Isprinsessen sa for siden:

Jeg har en med kulturmelk jeg synes blir god. Jeg lager ikke eggedosis, men den inneholder bakekakao.
Oppskrift
300g smør
500g sukker
Røres hvitt
Tilsett
4 store egg som er lett pisket sammen
500g mel
2ts natron
1/2 ts salt
4 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
80g kakao
7 dl kulturmelk

Stekes på 175 grader i 45 min


#4

Katta sa for siden:

Det jeg får mest skryt for på sjokoladekakefronten, er toro. Med smørkrem med nesquick på. :knegg:


#5

Tåtti sa for siden:

Denne synes vi er god, og ikke minst enkel å lage:

3 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ss kakao
2 dl melk
175 g smeltet smør

Visp egg og sukker litt, rør i resten.
Kle panne med bakepapir (oppskriften passer til langpanne 30x40 cm eller stor rundform).
Stek 40 minutter på 180 grader.
Avkjøl i formen.

Glasur: (kan gjerne multipliseres med 2 hvis man liker litt tykkelse på glasuren)
2 dl melis
2 ss sterk kaffe
1/2 plate kokesjokolade
50 g smeltet smør
kakestrø

Smelt smør (sakte, ikke la det koke for da sukrer glasuren seg) i en kasserolle og tilsett kaffe og kokesjokolade.
Rør om til alt er oppløst.
Rør inn melis til smidig glasur.
Kan med fordel has på kaka mens kaka er lunken, da fester den seg bedre.
Pynt med strø eller noe annet godt.


#6

Ine sa for siden:

Nydelig sjokoladekake fra det søte liv.


#7

Silje sol sa for siden:

Verdens beste brownies!

8 egg
1 kg sukker

  • Piskes sammen.

Tilsett deretter 16 ss kakao, 6 ts vaniljesukker og 500g smeltet smør.
Hakk 200g mørk sjokolade i små biter og ha i røren.
Tilsett tilslutt 6 dl hvetemel.

Bland godt sammen, og ha i en smurt langpanne.
Stekes på 180grader i ca 35 min.
Dryss litt melis på, å server.



#9

Skremmern sa for siden:

:what:


#10

Daisy sa for siden:

Prøv noe med kulturmelk/kefir. Det blir saftig på en helt annen måte. Eller brownies da.


#11

Silje sol sa for siden:

I know! Den er bare best. :glis:


#12

ElinM sa for siden:

Jeg lager alltid "sjokoladekake med kefir" fra kakemonsen.no: www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=1218

Den faller alltid i smak, både hos liten og stor. Hos stor høster jeg ofte komplimenter for den også, ikke ufortjent om jeg selv må si. Jeg lager den såpass ofte, og i forskjellige størrelser, slik at jeg har regnet ut fflere orskjellige porsjoner av oppskrifta. Jeg kan virkelig anbefale den, bare pass på å ikke stek den for lenge slik at den blir tørr. Jeg bruker gjerne å ha 2-3 ss kaffe i kaka også.

Kan godt lages med litt mindre sukker. Har prøvd med 600 gr, og det gikk helt fint.
Ingredienser
650 gr sukker
4 egg
250 gr smeltet smør
450 gr mel
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 dl kefir
6 ss kakao
Fyll:
200 gr smør
500 gr melis
6 ts kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
Slik gjør du
Visp egg og sukker sammen. Bland i resten og rør godt (kan godt bruke mixmaster). Stekes i stor langpanne på 200 grader i ca 20 min.
Fyll:
Rør smør og melis hvitt. Rør inn resten.


#13

Pebbles sa for siden:

Den hemmelige ingrediensen i sjokoladekake som garantert gjør den saftig, er rømme - som i f.eks "Texaskake".

(Har ikke oppskriften tilgjengelig, men de er lett googlebar.)


#14

Skremmern sa for siden:

Takk for flotte oppskrifter og tips, skal prøvebake noen av de før helga!


#15

Skremmern sa for siden:

Nå står Texaskaka i ovnen!


#16

Pebbles sa for siden:

:hyper:

Beste sjokoladekaka! Håper du blir fornøyd! (...om ikke, så kommer du vel og skremer meg? :skremt: )


#17

Skremmern sa for siden:

:nemlig:

Den ble litt bløt, fallt litt fra hverandre da vi skulle spise den, jeg hadde den ikke i ovnen lenge nok, kanskje? :gruble: Men VELDIG luftig og frisk, ble den!


#18

Left sa for siden:

Denne er kjempegod, og er faktisk uten egg.

Ingredienser 1 liter kulturmelk ( tine blå kartong)
500 gr sukker
800 gr hvetemel
4-8 ss kakao
4 ts natron
250 gr smeltet smør

krem:
100 gr smeltet smør
8 ss kaffe
500 gr melis
4 ts vaniljesukker
ca 2 ts kakao (du ser hva du liker)

Ta kulturmelk og sukker oppi en stor bakebolle, ta litt vann i kartongen og rist denne så du får alt ut. Ca 1 dl vann. Rør dette sammen i ca 1 min.
Bland det tørre ( hvetemel, kakao og natron) oppi melkeblandingen. Smelt smør, avkjøl og tilsett til slutt.

Krem:
Smelt smør, kaffe og kakao i en kjele. Avkjøl dette og ta oppi melis. Legg dette på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse.

stek kaken 175 grader ,nederste rille, i ca 45 min.


#19

Skremmern sa for siden:

Takk for tips, jeg skal lage alle i tråden (ikke på en gang, da!), men den siste her så veldig god ut. Liker tanker på kulturmelk i kaka! Så skal jeg komme tilbake til hvilken oppskrift jeg likte best! :D


#20

LilleRosin sa for siden:

Trenger du hjelp til å prøvesmake?




#23

Synnemor sa for siden:

Kulturmelk er smart i sjokoladekake - det gjør kaka veldig saftig :nemlig:


#24

Skremmern sa for siden:

Absolutt! :jupp:


#25

ItsOnlyMe sa for siden:

Jeg har prøvt å lage sjokoladekake både med surmelk/kefir og rømme. Den med kefir ble best, og holdt seg saftig i mange dager. Den med rømme var også god, men best nybakt og varm...

Denne bruker jeg, og den er GOD!

Nesquick-kakao-kake

7 1/2 dl. kefir
6 dl. sukker
150 g. smeltet smør
1 ss. natron
ca. 5 ss. nesquick (oboy), 3 ss bakekakao.
9 dl. hvetemel

Sjokoladeglasur:
300 g. melis
100 g. smeltet smør
3 ss. nesquick (oboy), 1 ss bakekakao.
3 ss. vaniljesukker
litt sterk kaffe

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Hell røren i en smurt langpanne.
Stek ved 180 grader i ca. 30 minutter på nederste rille i ovnen. (Stikk med en pinne for å se om den er stekt)

Glasuren:
Bland alt sammen og tilsett kaffe til du synes den er passelig til å smøre over kaka. Skjær i ruter og server!
Holder seg god i maaange dager!
 


#26

dea sa for siden:

Har du prøvd flere kaker? :D
Skal bake sjokoladekake i kveld og her var det mange å velge mellom.


#27

Tilde sa for siden:

Jeg må nok prøve en eller to av disse kakene ja.:ja:


#28

Fakse sa for siden:

Skal vi ta det som en utfordring? :D


#29

dea sa for siden:

Prøvde oppskriften til Itsonlyme og fikk masse skryt for kaka. Siden jeg ga den bort fikk jeg ikke smakt på den selv.


#30

ItsOnlyMe sa for siden:

:riktig: Så fint, den er goood den altså! :nikker:


#31

Timar sa for siden:

Den som heter gammeldags sjokoladekake hos Det søte liv. Den er med kulturmelk, og antagelig lignende de andre som det er referert til. Ihvertfall knallgod, og blir bedre og bedre for hver dag som går (den pleier ikke å vare så lenge da :cool: )

Ellers har jeg også fått mest skryt for Toro browniesene mine..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.